Komentara: 0
Pregleda: 2166

Fudbaleri Spartaka odigrali prijateljski meč protiv MTK (2:2)

26.03.2017. u 18:40h
Izvor: Subotica.com
Pauzu u superligaškom takmičenju zbog obaveza reprezentacija fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi iskoristili su da u Budimpešti odigraju prijateljski meč sa MTK. Subotičani su dali prvi i poslednji gol na meču koji je na kraju završen bez pobednika, 2:2.
Fudbaleri Spartaka odigrali prijateljski meč protiv MTK (2:2)

Iako je u pitanju bio revijalni susret obe ekipe su istom pristupile krajnje ozbiljno, čemu u prilog govori veliki broj prekršaja, obilje prilika i četiri pogotka, po dva za obe ekipe. S obzirom da su obe ekipe pokazale zavidnu želju za dokazivanjem, šefovi stručnih štabova mogu da budu zadovoljni viđenim.

Prvu priliku izborio je MTK u 18. minutu kada je golman Spartaka Ostojić startovao na napadača mađarskog kluba, ali sudija je signalizirao da nema govora o prekršaju i meč je nastavljen bez kaznenog udarca. Nažalost igrač MTK-a nad kojim je Ostojić u morbi za loptu startovao zbog povrede je ubrzo napustio teren.

Jaki dueli i bespoštedna borba za dominaciju nad terenom donela je nevolje i u redovima Spartaka kada je petnaestak minuta pre kraja prvog dela igre zbog povrede igru morao da napusti Anđić kojeg je zamenio Parežanović.

Fudbaleri Spartaka odigrali prijateljski meč protiv MTK (2:2)

foto: MTK Budapest (Zádor Péter)

Grešku golmana MTK iskoristio je Ivanović i nesebično uposlio Mudrinskog za vođstvo Spartaka od 0:1. Imao je priliku Spartak da duplira prednost, ali Savkovićev šut odbranio je isti golman koji je par minuta ranije svojom greškom omogućio Spartaku vođstvo. Igrači MTK su do kraja prvog poluvremena imali dve izgledne šanse, ali Ostojić je bio na mestu i pravovremeno intervenisao.

U nastavku nešto bolja igra MTK koja je krunisana izjednačenjem već u 50. minutu meča. Posle proboja po levoj strani na odlično upućen centaršut u srce šesnaesterca Spartaka spreton je reagovao Martinez i rezultat je glasio 1:1.

Posle izjendačenja Subotičani su uspostavili ravnotežu i tražili svoje prilike da ponovo povedu, zamalo im je to pošlo u 69. minutu kada su agresivnom igrom na loptu na sredini oduzeli loptu igračima MTK, ustremili se ka golmanu, ali u poslednjem trenutku interveniše odbrana mađarskog prvoligaša. Nekoliko minuta kasnije Purović, koji je nešto ranije ušao sa klupe, sjajno je šutirao ali golman mađarskog tima uspeo je krajnjim naporom da odbrani taj udarac.

U 78. minutu strelac jedinog gola MTK-a ubacio je loptu sa leve strane di Nikhazija, čiji je prvi šut blokiran, međutim lopta se ponovo odbila do njega i iz drugog pokušaja je uspeo da popravi utisak i postigne gol za vođstvo MTK od 2:1

Bespoštedna borba nastavljena je i u poslednjih 10 minuta, obe ekipe su želele da pobede ali na kraju ispostavilo se da će nerešeno (2:2) biit konačana rezultat, nakon što je Purović u 81' minutu nadmudrio golmana MTK. Imali su igrači MTK-a u poslednjim trenutcima meča priliku da ipak pobede u prijateljskom duelu, ali odličnom intervencijom Spartakovog čuvara mreže taj plan nije prošao.

Fudbaleri Spartaka odigrali prijateljski meč protiv MTK (2:2)

foto: MTK Budapest (Zádor Péter)

MTK Budapest – FK Spartak Ždrepčeva krv 2-2 (0-1)
Martinez 49', Nikhazi 78' - Mudrinski 31', Purović 81'

Fudbaleri Spartaka istog dana su se vratili za Suboticu i nastavljaju pripreme za naredni prvenstveni duel i gostovanje na stadionu "Rajko Mitić" koje je na programu u subotu, 1. aprila.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2166
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.