Komentara: 1
Pregleda: 4470
Foto

Fudbaleri Spartaka na okupu pred početak priprema za novu sezonu

14.06.2017. u 17:07h
Izvor: Subotica.com
Posle kraće pauze superligaši se polako vraćaju u trenažni proces. Spartak je na današnjoj prozivci imao 37 fudbalera koji će već danas obaviti prvi lakši trening, a onda slede zdravstvene kontrole, pa postepeno pojačavanje tempa rada.
Fudbaleri Spartaka na okupu pred početak priprema za novu sezonu

Na prozivci pred početak priprema na spisku se našlo 37 imena, od čega su tri golmana. To su pretežno igrači koji su igrali prethodnu sezonu, mlade snage iz omladinskog pogona, ali i neki igrači koji su došli na probu. Iz stručnog štaba ne isključuju da će se na taj spisak dodati još neka imena, ali vremena nema mnogo i svi će dobiti priliku da se dokažu.

Predsednik kluba, Dragan Simović, prethodnu sezonu ocenio je solidnom i uspešnom, uzimajući u obzir da je tim u proseku bio mlad i prilično neiskusan. Cilj i u narednoj sezoni je da Spartak ostane stabilan superligaš i da se bori za plejof.

Fudbaleri Spartaka na okupu pred početak priprema za novu sezonu

- Uzimajući u obzir mladost tima nedavno završenu sezonu možemo oceniti uspešnom, počinjemo pripreme za novu sezonu, sada nas čeka novi posao. Kao i svake godine Spartak je primoran da trguje igračima, ukoliko se nađe neka prihvatljiva ponuda koja odgovara i klubu i igraču, naravno ne po svaku cenu. Primorani smo i da dovodimo mlade snage, zato i biramo trenere koji mogu da im se posvete. To sigurno nije lak posao jer mnogo je teže praviti igrače nego praviti rezultat. Borićemo se za plejof, neće biti smak sveta ako to bude plejaut, ali nećemo biti zadovoljni samo ako se budemo borili za opstanak  - rekao je Simović.

Novi stručni štab, na čelu sa Aleksandrom Veselinovićem, pomoćnim trenerima Vladimirom Gaćinovićem i trener golmana Srđan Žakula imaće veliki izazov, da za kratko vreme napravi selekciju igrača koji će za nešto više od mesec dana ponovo voditi superligaške bitke.

Više o planu priprema govorio je novi šef struke, Aleksandar Veselinović, koji je istakao. Planirano je da se odigra devet kontrolnih utakmica, šest u Subotici i tri na Zlatiboru.

Fudbaleri Spartaka na okupu pred početak priprema za novu sezonu

- Plan priprema urađen je još prošle sedmice. Do 26. juna ćemo raditi u Subotici, prvo ćemo uraditi neophodna testiranja, zatim ćemo od naredne sedmice imati dva puta dnevno treninge, zatim se selimo na Zlatibor gde ćemo boraviti do 9. jula. Dve nedelje pred početak nove sezone vraćamo se u Suboticu i u planu je da odigramo više kontrolnih utakmica. Plan je da svi igrači odigraju minimalno po tri utakmice. Nedelju dana pred početak prvenstva plan je da odigramo dve generalne probe. - rezimirao je Veselinović

Veliki broj igrača je na probi u Spartaku i oni će pokušati da se nametnu stručnom štabu svojim igrama i zalaganjem. Po rečima Veselinovića, proces selekcije je proces koji traje i on se nada da će stručni štab biti na slatkim mukama kada bude morao da odlučuje koga će zadržati, odnosno kome se zahvaliti.

- Interes kluba je afirmacija mladih igrača i nama će biti u interesu da se pojavi što više takvih momaka - dodao je Veselinović

Fudbaleri Spartaka na okupu pred početak priprema za novu sezonu

Interesantan podatak je izneo sportski direktor Spartaka, Ljubiša Dunđerski, a to je da polovinu igrača (18)  na današnjoj prozivci čine igrači iz omladinskog pogona Spartaka.

- Imamo dosta igrača koji su na probi, znamo koja mesta su nam problematična i šta moramo da pojačamo, ali još uvek je rano da govorimo o pojačanjima - jasan je Dunđerski.

Od igrača koji nisu produžili ugovor sa Spartaka tu su Anđić, Jovović i Krefl, a postoji izvesno interesovanje za Mudrinskog, Ivanovića, Ostojića i Stojkovića.

Izvor: Subotica.com
Najava početka priprema Spartaka za novu fudbalsku sezonu Najava početka priprema Spartaka za novu fudbalsku sezonu Najava početka priprema Spartaka za novu fudbalsku sezonu Najava početka priprema Spartaka za novu fudbalsku sezonu Najava početka priprema Spartaka za novu fudbalsku sezonu Najava početka priprema Spartaka za novu fudbalsku sezonu Najava početka priprema Spartaka za novu fudbalsku sezonu Najava početka priprema Spartaka za novu fudbalsku sezonu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4470
Povezane teme

fudbalski klub spartak

dragan simović

aleksandar veselinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.