Komentara: 0
Pregleda: 2398

Fudbaleri Spartaka danas na Gradskom stadionu za osminu finala Kupa Srbije

24.09.2014. u 09:02h
Izvor: Subotica.com
Danas se igraju sve utakmice šesnaestine finala Kupa Srbije, a u jednoj od utakmica sastaje se prošlogodišnji polufinalista Spartak koji na svom stadionu od 16 časova dočekuje ekipu Radnika iz Surdulice, trenutno prvoplasiranu ekipu Prve lige. Ulaz na stadion je besplatan.
Fudbaleri Spartaka danas na Gradskom stadionu za osminu finala Kupa Srbije

Fudbaleri Spartaka posle neočekivano dobrog starta u prvenstvu sa podmlađenom ekipom imaju velike ambicije i u ovosezonskom Kup takmičenju. Spartak je prošle godine u četvrtfinalu eliminisao Partizan, ali u poslednjoj prepreci pred finale Vojvodina je bila bolja dva puta po 1:0.

Ove sezone Spartak je krenuo iz povlašćene grupe i danas se sastaje sa prvoligašem Radnikom iz Surdulice koji se trenutno nalazi na prvom mestu Prve lige (šest kola bez poraza), što dodatno poziva na oprez jer protivnik pored nesumnjivog kvaliteta u Suboticu je došao motivisan i željan nadigravanja jer praktično nemaju šta da izgube.

FK "Radnik" je u dosadašnjem delu sezone postigao čak 12 golova (u proseku dva po utakmici), a primio samo tri, što govori da imaju dobru odbranu, kao i Spartak, samo im je efikasnost prilično bolja od Spartakove.

U Spartaku nemaju dileme ko je favorit, ali naglašavaju da nema mesta opuštanju jer u goste dolazi ozbiljan protivnik željan dokazivanja, kao i da subotički superligaš pred domaćom publikom nema prava na kiks. Dobre igre mladog tima Spartaka u prethodnih mesec i po dana daju dobar osnov za optimizam u prolazak dalje.

Šef struke imaće ponovo na raspolaganju kompletan igrački kadar, uz izuzetak Antonića koji još ovu utakmicu odrađuje parne kartone iz prošlosezonskog polufinalnog duela sa Vojvodinom.

Meč šesnaestine finala Kupa Srbije između Spartaka i Radnika igra se danas od 16 časova, a ulaz na stadion je besplatan. Klub poziva sve koji su u mogućnosti da dođu danas na stadion, da po lepom vremenu pomognu Spartaku da se otisne u novu Kup avanturu, pa možda se ona završi na jednoj stepenici više, ili tamo gde se svaki navijač Spartaka potajno nada.

U šesnaestini finala igraće se po jedna utakmica, a domaćin je prvi tim. Ako se meč u regularnom toku završi bez pobednika neće se igrati produžeci, nego se odmah pristupa izvođenju kaznenih udaraca da bi se dobio pobednik meča.

U ostalim mečevima prvog kola sastaće se: Proleter (Novi Sad) - Donji Srem, Sloboda Point (Užice) - Sinđelić (Beograd), Dorćol - Radnički 1923 (Kragujevac), Predstavnik Kosova i Metohije - Vojvodina, Semendrija (Smederevo) - OFK Beograd, Jedinstvo putevi (Užice) - Rad, Napredak - Metalac (G. Milanovac), Inđija - Javor Matis, Jagodina - BSK (Borča), Čukarički - Mladost (Lučani), Moravac, Mrštane - Radnički (Niš), Crvena zvezda - Borac (Čačak), Sloga (Petrovac na Mlavi) - Novi Pazar, Voždovac - Sloga (Kraljevo) i Bežanija - Partizan

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2398

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

fudbalski kup srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.