Komentara: 1
Pregleda: 2497

FK "Spartak" u šesnaestini finala Kupa Srbije protiv FK "Radnik" iz Surdulice

11.09.2014. u 12:48h
Izvor: Subotica.com
U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, u prisustvu predstavnika svih klubova koji su se plasirali za završnicu takmičenja, žrebom su određeni parovi prvog kola ili šesnaestine finala Kupa Srbije. Prošlogodišnji polufinalista ovog takmičenja FK "Spartak" za protivnika je dobio FK "Radnik" iz Surdulice, člana Prve lige Srbije, kojeg će dočekati na Gradskom stadionu u Subotici 24. septembra.
FK "Spartak" u šesnaestini finala Kupa Srbije protiv FK "Radnik" iz Surdulice

Prvo kolo Kupa Srbije na programu je 24. septembra. Tokom jeseni odigraće se i mečevi osmine i četvrtine finala, a dve polufinalne i finalna utakmica će se igrati sledeće godine.

Polufinalisti će igrati po dve utakmice. Iz tih dvoboja po dva najuspešnija kluba će igrati u finalu za pehar Kupa Srbije (20. maj 2015.).

Pobednik Kupa Srbije dobiće, osim pobedničkog pehara, i novčanu nagradu od 10 miliona dinara.

Subotički superligaš se nalazio u povlašćenom delu žreba u kojem je odlučeno da se pored duela Spartak - Radnik (Surdulica) u prvom kolu sastanu: Proleter (Novi Sad) - Donji Srem, Sloboda Point (Užice) - Sinđelić (Beograd), Dorćol - Radnički 1923 (Kragujevac), Predstavnik Kosova i Metohije - Vojvodina, Semendrija (Smederevo) - OFK Beograd, Jedinstvo putevi (Užice) - Rad, Napredak - Metalac (G. Milanovac), Inđija - Javor Matis, Jagodina - BSK (Borča), Čukarički - Mladost (Lučani), Moravac, Mrštane - Radnički (Niš), Crvena zvezda - Borac (Čačak), Sloga (Petrovac na Mlavi) - Novi Pazar, Voždovac - Sloga (Kraljevo) i Bežanija - Partizan

U šesnaestini finala igraće se po jedna utakmica,a domaćin je prvi tim. Ako se meč u regularnom toku završi bez pobednika, neće se igrati produžeci, nego se odmah pristupa izvođenju kaznenih udaraca da bi se dobio pobednik meča.

Kalendarom takmičenja Fudbalskog saveza Srbije predviđeno je da se Kup Srbije za sezonu 2014/15. godine, igra po sledećem rasporedu: 1/8 finala 29. oktobar, 1/4 finala 3. decembar, 1/2 finala 18. mart 2015. (prva utakmica), 1/2 finala 8. april 2015. (druga utakmica) i finale koje zakazano za 20. maj 2015. godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2497

Povezana vest

Povezano dešavanje

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski kup srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.