Komentara: 9
Pregleda: 8351

Fudbaleri Bačke 1901 bolji od Crvene zvezde (3:1)

02.10.2016. u 16:18h
Izvor: Subotica.com
Na stadionu kraj Somborske kapije Bačka 1901 je bila ubedljiva protiv novosadske Crvene zvezde u okviru 8. kola Srpske lige, grupa Vojvodina. Subotičani su bili bolji rezultatom 3:1.
Fudbaleri Bačke 1901 bolji od Crvene zvezde (3:1)

Početak meča pripao je Subotičanima koji su propustili dve odlične prilike. Puhalak i Matijević su bili neprecizni.  Usledio je period dobre igre Novosađana. U 18. minutu Rakić je uputio odličan udarac, Tasić je intervenisao i sačuvao mrežu.  Na drugoj strani zapretio je Jakovljević, Čavić siguran. Na isteku prvih pola sata igre Bačka je ponoo bila u prilici, Savović je uputio centaršut sa leve strane, Jakovljević šalje loptu preko gola.

Nastavak susreta doneo je mnogo bolju igru, dinamičniju i golove. Domaći tim je već u 48. minutu poveo. Milan Matijević glavom je plasirao loptu u gol Crvene zvezde na asistenciju iskusnog kiša.  Da udvostruči prednost Subotičana propustio je Jakovljević u 56. Minutu. Kiš je prošao po desnoj strani, lagano prosledio loptu do Jakovljevića, ali je on sa pet metara šalje pored stative.  Gosti su kaznili propuštenu priliku. U 60. Minutu posle centaršuta Ignjatića, Matić je olako glavom prosledio loptu u mrežu domaćina – 1:1.

Nije mnogo trebalo Bačkoj, Puhalak je vešto nadmudrio odbranu protivnika i povećao vođstvo na 2:1. Vodila se borba, pokušavali su gosti da izjednače, ali se nisu predavali ni domaći. Otvoreno na obe strane. Novu priliku Subotičani su iskoristili i stigli do 3:1. Posle odlično izvedenog kornera od strane Radosavljeva, kapiten Ušumović najviši je bio u skoku i zatresao mrežu protivnika. Do kraja meča Vojnić je propustio dve dobre prilike da Bačka ostvari ubedljiviju pobedu, dok na drugoj strani Matić u sudijskoj nadoknadi nije iskoristio svoju šansu da ublaži poraz Novosađana.

Bačka 1901 – Crvena zvezda (NS) 3:1 (0:0)
Matijević 48', Puhalak 63', Ušumović 77' - Matić 60'

Bačka: Tasić, Kiš (Sili), Savović, Nikić, Ušumović, Đuranović, Radosavljev, Puhalak, Zolnaić (Lazić), Matijević (Vojnić), Jakovljević.

Crvena zvezda: Čavić, Peković, Bubnjević, Ivić, Čupić, Kojčić, Ignjić (Novaković), Kiš, Matić, Terzić (Grahovac), Rakić.

Posle 8 odigranih kola Bačka 1901 zauzima 6. poziciju sa 4 pobede, 3 poraza i jednim nerešenim susretom. U narednom kolu subotičani su slobodni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 8351
Povezane teme

fudbalski klub bačka 1901

stadion kraj somborske kapije

srpska liga vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.