Komentara: 2
Pregleda: 3780

Fudbal: Ženska reprezentacija Srbije priprema se u Subotici za meč protiv Francuske

16.09.2020. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije u ponedeljak je doputovala u Suboticu gde će u petak, 18. septembra, od 21 čas na Gradskom stadionu odigrati duel protiv jedne od najboljih evropskih selekcija, favoritom grupe "G", selekcijom Francuske. Boje Srbije braniće čak 7 igračica Spartaka.
Fudbal: Ženska reprezentacija Srbije priprema se u Subotici za meč protiv Francuske
Foto: Fudbalski savez Srbije

Naša najbolja ženska reprezentacija nastavlja kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine, a naredni rival učenicama selektora Predraga Grozdanovića biće selekcija Francuske. Reprezentacija Srbije doputovala je u Suboticu gde će u petak, 18. septembra od 21 čas odigrati duel sa jednom od najboljih evropskih selekcija, favoritom grupe. Narednih dana najbolje fudbalerke Srbije pripremaće se na severu Bačke da se što bolje uigraju i budu spremne da pariraju Francuskinjama.

- Francuska je jedna od najboljih reprezentacija i sigurno da nas očekuje teška utakmica, ali mi moramo da se potrudimao i prikažemo se u što boljem izdanju. Da popravimo utisak na ovom meču protiv Francuskinja, jer smo u prethodnom pretrpele poraz – kaže Nevena Damjanović, reprezentativka Srbije.

U podmlađenom sastavu Srbija predvođena selektorom Predragom Grozdanovićem odmeriće snage sa selekcijom Francuske. Prvi susret pripao je Francuskinjama koje slove za favorita grupe, ali naše najbolje fudbalerke će ovog puta pokušati da pariraju protivnicama i da  poprave utiask  u odnosu na prethodnu utakmicu.

- Šanse su minimalne protiv  jedne od najboljih reprezentacija, ali naša obaveza,  vera i ono što niko ne može da nam oduzme je optimizam i predaje nema u napred. Očekujem da odigramo jednu dobru utakmicu, da igračice pruže svoj maksmum, odrade ono za šta su se pripremale i uigravale ovih dana u Suboticu pred utakmicu  sa Franscuskom. Da pokažu volju, želju i da nam se ne ponovi Francuska – jasan je selektor Grozdanović.

Fudbal: Ženska reprezentacija Srbije priprema se u Subotici za meč protiv FrancuskeNaša reprezentacija poražena je ubedljivim rezultatom od Francuske u prvom susretu kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope. U meču koji se igrao u Bordou  Francuskinje su bile dominantnije i pokazale zašto su jedna od najboljih evropskih i svetskih selekcija.

- Prvi meč okončan je zaista visokim rezultatom u korist protivnika i sigurno je da smo iz tog susreta izvukli pouke. Verujem da će ova utakmica biti sasvim drugačija. Igramo na našem terenu i to u Subotici, ženskom fudbalskom gradu. Iz Spartaka imamo  sedam igračica od kojih će nekoliko biti u startnoj postavi. Gledajući utaimicu sa Atletikom iz Madrida, videlo se da te devojke mogu da pruže otpor mnogo većim i jačim ekipama sa ovim devojkama koje igraju u inostranstvu sigurno je da će se na visokom nivou suprotstaviti protivniku.  Pokušaćemo da pariramo Francuskoj i da ostvarimo dobar rezultat – kaže Grozdanović

Selektor Predrag Grozdanović pozvao je 23 igračice među kojima je čak sedam iz redova Spartaka:  golmani Milica Kostić (Spartak, Subotica), Sara Cetina (Crvena zvezda), Ljiljana Gardijan (Sloga, Zemun), odbrana Violeta Slović (Spartak, Subotica), Oršoja Vajda (Spartak, Subotica), Anđela Frajtović (Spartak, Subotica), Jovana Miladinović (Crvena zvezda), Nevena Damjanović (Sporting, Portugal), Anđela Krstić (Crvena zvezda), Tijana Janković (Sloga, Zemun), Maja Dimitrijević (Partizan Bardejov, Slovačka), srednji red Dina Blagojević (Sand, Nemačka), Jelena Čanković (Rozengard, Švedska), Emilija Ema Petrović (Eskilsmine, Švedska), Tijana Filipović (Spartak, Subotica), Milica Mijatović (Melburn Siti)), Sara Pavlović (Spartak, Subotica), napad Tijana Matić (Spartak, Subotica), Biljana Bradić (DVTK, Mađarska), Miljana Ivanović 8Mašinac, Niš), Alegra Poljak, (Granadilja, Tenerife, Španija), Ivana Trbojević (TSC, Kanjiža), Emilija Filipović (Telge Junajted, Švedska).

Rezultati do sada odigranih utakmica naše reprezentacije u kvalifikacionoj grupi: Kazahstan - Srbija 0:3, S. Makedonija – Srbija 0:6, Srbija – Austrija 0:1, Francuska – Srbija 6:0, Srbija -S. Makedonija 8:1

Trenutna tabela:
1.    Austrija        4    4    0    0    16:0    12
2.    Srbija        5    3    0    2    17:8    9
3.    Francuska    2    2    0    0    9:0    6
4.    S Makedonija    5    1    0    4    5: 21    3
5.    Kazahstan    4    0    0    4    1:19    0

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3780
Povezane teme

ženska fudbalska reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.