Komentara: 0
Pregleda: 1409

Fudbal (Ž): Spartak ubedljiv protiv Sloge

20.05.2019. u 10:55h
Izvor: Subotica.com
U 5. kolu plejofa za žene Spartak je ubedljivo slavio protiv Sloge iz Zemuna. Subotičanke su čak pet puta zatresle mrežu gošći, dok su Zemunke uspele da postignu počasni pogodak za konačnih 5:1.
Fudbal (Ž): Spartak ubedljiv protiv Sloge

Šampionke su još jednom potvrdile kvalitet. Iako su nastupile u podmlađenom sastavu, nadigrale su Slogu iz Zemuna i slavile sa 5:1.

Bolju igru i veću inicijativu „golubice“ su krunisale vođstvom. Tijana Filipović zatresla je mrežu Sloge i donela prednost Spartaku  u 31. minutu. Priliku da udvostruči vođstvo imala je kapiten Violeta Slović, u završnici prvog dela, ali je lopta posle njenog šuta završila iznad prečke.

U nastavku su se razigrale „golubice“. Rosa Da Kosta je već u 48. minutu povećala prednost Spartaka, a samo dva minuta kasnije i po drugi put je matirala Ljiljanu Gardijan i na semaforu je stajalo 3:0. Uzvratile su gošće dobrim napadom. Osmelila se Vulikićeva da šutira, Mihajlovićeva je bila sigurna.  Opsedale su gol Subotičanke, našla se u novoj prilici Rosa Da Kosta, ali se istakla Gardijanova izvanrednom odbranom. Ipak, u 68. minutu Aline Rosa Da Kosta po treći put nadmudruje protivničku odbranu za 4:0.

Fudbal (Ž): Spartak ubedljiv protiv Sloge

Vođstvo Spartaka smanjila je Milica Bulatović. Šutirala je precizno sa ivice kaznenog prostora i pogodila gornji ugao – 4:1. Mogle su Subotičanke i do petog gola, ali je Ljiljana Gardijan dobro branila posle pokušaja Goje. Međutim, tačku na pobedu stavila je Tijana Filipović prelepim golom u 87. minutu.

Spartak – Sloga 5:1 (1:0)
Filipović 31’ i 87’, Rosa Da Kosta 48’, 50’ i 68’ - Bulatović u 77’

Spartak: Mihajlović, Denda, Vajda, Slović, Baka (Goja), Kričak, Filipović, Tanasković (Rosa da Kosta), Marjanović, Okjere  (Stupar), Matić .

Fudbal (Ž): Spartak ubedljiv protiv Sloge

Sloga: Gardijan, Erac, Janković, Šišković , Živković, Ševo (Vulikić),Mi. Bulatović, Trnavac  (Brusin), Vasović, Trutić, Barjaktarović .

U poslednjem kolu Spartak na Gradskom stadionu dočekuje Mašinac iz Niša. Utakmica se igra narednog vikenda, a „golubicama“ će tada biti uručen i šampionski pehar.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1409
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.