Komentara: 1
Pregleda: 1581

Fudbal (Ž): Spartak počeo pripreme za prolećni deo šampionata

16.01.2018. u 09:44h > 16:03
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka počele su pripreme za nastavak prvenstva. Aktuelne šampionke Srbije startovale su u nešto izmenjenom sastavu, ali sa velikim optimizmom da i u prolećnom delu nastave pobednički niz i odbrane tron.
Fudbal (Ž): Spartak počeo pripreme za prolećni deo šampionata

Golubice su se okupile na Gradskom stadionu gde je šef stručnog štaba Boris Arsić sa saradnicima izvršio prozivku, a iz opravdanih razloga na prvom okupljanju izostale su Violeta Slović, Marija Ilić, Marija Radojičić i Nina Dorin.

Igračice i sve prisutne prvo je ozdravio predsednik kluba, Zoran Arsić, i u kratkim crtama predočio šta su ciljevi za ovu godinu.

- Trenutna pozicija na tabeli ne dozvoljava nikako opuštanje. Iako smo na prvom mestu, očekuju nas velike obaveze koje moramo da ispunimo kako bi ostvarili zacrtane ciljeve, a oni su jasni. Da odbranimo duplu krunu i da se već sada počnemo pripremati za evropske izazove – rekao je Arsić.

Šef stručnog štaba, Boris Arsić, izneo je plan zimskih priprema i naveo protivnike za kontrolne utakmice kroz koje će šampionke tempirati formu za početak prolećnog dela prvenstva.

- Kompletne pripremeo ćemo odraditi u Subotici na terenima Gradskog stadiona. Prve dve nedelje ćemo iskoristiti da budu uvodne, a nakon toga ćemo početi sa mnogo ozbiljnijim i težim radom. U planu je da odigramo nekoliko kontraolnih utakmica kako bi se što bolje uigrali do početka prvenstva koje počinje 10. marta, kada nas očekuje osmina finala Kupa. Za sada smo dogovorili prijateljske susrete sa ekipama, MTK i DVTK iz Mađarske i sa Osijekom šampionom Hrvatske. Generalna proba će najverovatnije biti odigrana protiv muškog tima Spartaka. Poranili smo sa pripremama iz razloga što veliki broj igračica ima obaveza prema reprezentaciji čije se aktivnosti poklapaju sa pripremnim periodom. Zbog toga ćemo pokušati da sve ono što smo zamislili sprovedemo u delo do početka svih tih aktivnosti – istakao je šef struke Spartaka.

Fudbal (Ž): Spartak počeo pripreme za prolećni deo šampionata

Tokom pauze došlo je do promene u igračkom kadru. Jato plavih golubica napustila je Jelena Marenić koja karijeru nastavlja u Italiji, dok je Marsela Nasimento prešla u Korintijas. Saradnja sa Amerikankom Aleksandrom Sarom Bruč neće se nastaviti.

Nisu sedeli skrštenih ruku u upravi aktuelnog prvaka, već su našli nove igračice koje će doprineti da se ostvare zacrtani planovi. Na jučerašnjem okupljanju predstavljena je Anđela Kričak, dosadašnja igračica kruševačkog Napretka, dok se u narednih nekoliko dana očekuju još dva pojačanja iz inostranstva.

Fudbal (Ž): Spartak počeo pripreme za prolećni deo šampionata

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1581

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.