Komentara: 0
Pregleda: 1134

Fudbal (Ž): Spartak dočekuje moldavsku ekipu u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

22.10.2020. u 16:36h
Izvor: Subotica.com
Žrebom koji je održan danas u Nionu prvak Srbije u ženskom fudbalu,Spartak, dobio je protivnika u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona. Plave golubice 4. novembra ugostiće šampiona Moldavije, ekipu Agariste.
Fudbal (Ž): Spartak dočekuje moldavsku ekipu u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Prvak Srbije, Spartak voljom žreba za Ligu šampiona održanog u Nionu dobio je za protivnika u prvoj rundi ekipu Agariste iz Moldavije. Subotičankama već dobro poznat rival, jer su prošle godine u kvalifikacionoj grupi odmerili snage. „Golubice“ su tad slavile sa 12:0, a u redovima šampiona Srbije veruju da će i ovog puta trijumfovati.

PROMENA SISTEMA TAKMIČENJA  - Zbog pandemije korona virusa covid-19 UEFA komitet je doneo odluku da promeni model odigravanja kvalifikacija za UEFA ligu šampiona za žene. Glavna promena je u tome što je prethodni mini-turniri kvalifikacionih rundi  zamenjeni sa dva kola,  gde će se igrati po jedna utakmica po nokaut sistemu.

- Naš protivnik u prvoj rundi je ekipa Agariste iz Moldavije sa kojom već imamo određeno iskustvo. Prošle godine tokom kvalifikacija za Ligu šampiona u Slovaćkoj igrali smo sa Moldavkama prvu utakmicu i pobedili. Spartak je u odnosu na našeg rivala u prvom kolu apsolutni favorit.  Igramo na domaćem terenu u Subotici što nam daje još veće samopouzdanje i veru da ćemo odigrati kako treba i obezbediti prolaz dalje – kaže šef struke Spartaka, Boris Arsić.

STROGE MERE - Utakmica se igra 4. novembra bez publike, a što se tiče novinara i ljudi u samoj organizaciji, dozvoljeno je da ukupno 55 osoba može prisustvovati na utakmici uz poštovanje svih mera koje propisuje UEFA.

Spartak će biti domaćin u Subotici. S obzirom na trenutnu situaciju, organizacija velikih utakmica nije ni malo laka, ali u taboru srpskog šampiona ističu da već iskustva imaju i veruju da će i ovog puta položiti veliki ispit i kklub i grad Subotica.

- Imamo iskustvo u organizaciji utakmice u kovid uslovima i sa te strane mislim da neće biti problem da odgovorimo svim zahtevima, s obzirom da smo u septembru bili domaćini za utakmicu reprezentacija Srbije i Francuske. Već tada smo se upoznali sa novi odredbama UEFA . Što se tiče ekipe, igračica i stručnog štaba mi smo već od vikenda ušli u kovid režim. Imamo stroge mere, gde imamo prvo testiranje u ponedeljak, potom za vikend drugo i pred utakmicu treće. Drago nam je što  smo domaćin,i jer za putovanje su veoma stroge procedure. Možda nas to očekuje u drugom kolu za koji će se žreb održati 6. novembra, ali otom potom.  Sačekajmo da prođe ovo kolo, pa ćemo onda pričati na tu temu. Kao domaćini potrudićemo se da sve protekne u najboljem redu i još jednom da pošaljemo lepu sliku sa severa Bačke -  poručuje Bojan Arsić, administrativni direktor Spartaka.

Utakmica se igra 4. novembra u 19 časova. Ukoliko šampion Srbije obezbede plasman u drugi krug izvlačenje  će se održati 6. novembra, a mečevi su na programu  18. ili 19. novembra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1134
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

bojan arsić

boris arsić

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.