Komentara: 5
Pregleda: 6230
Foto

Fudbal: Veterani Đurđina ugostili legende Crvene zvezde

15.08.2021. u 10:10h
Izvor: Subotica.com
Veterani Crvene zvezde, predvođeni legendama srpskog fudbala Ratomirom Dujkovićem, Stanislavom Karasijem, Milošem Šestićem, Sašom Markovićem gostovali su u Đurđinu gde su snage odmerili sa veteranima domaćeg kluba. Gostovanje Zvezdinih legendi i odigravanje prijateljske utakmice bila je uvertira za početak nove sezone Fudbalskog kluba "Đurđin" koji se takmiči u Područnoj ligi Subotice.
Fudbal: Veterani Đurđina ugostili legende Crvene zvezde

U prijatnoj atmosferi  pred mnogobrojnom publikom odigrana je utakmica. Domaći tim je brzo stekao prednost pogotkom Marinka Stantića, a za 2:0 pre odlaska na pauzu pobrinuo se Davor Skenderović. I u nastavku su Đurđinčani iskoristili svoju šansu, a Davor Skenderović je po drugi put bio precizan za konačnih 3:0. Utakmica je očekivano protekla u maksimalno fer i prijateljskoj igri oba tima, a neke od majstorija legendi oba kluba pozdravljene su aplauzima mnogobrojne publike koja je po lepom vremenu došla da isprati meč.

Fudbal: Veterani Đurđina ugostili legende Crvene zvezde

Dolazak veterana Crvene zvezde izazvao je veliko interesovanje kako mlađih tako i nešto starijih meštana Đurđina. Gosti iz Beograda rado su se fotografisali sa svim zainteresovanima i razgovarali sa mnogobrojim poštovaocima.

Pored Miloša Šestića za one malo starije, ali uz njih i njihove naslednike najzanimljiviji je bio Ratomir Dujković, legendarni golman Crvene zvezde koji nije skrivao zadovoljstvo što se našao u ekspediciji koja je došla u Đurđin.

- Gde god nas pozovu, rado se odazovemo da gostujemo i odigramo utakmicu, da nas naši navijač vide. One malo mlađe na delu na terenu, a nas starije dok pratimo meč. Zvezda je magnet gde god da se pojavi, bilo da je u Srbiji, na postorima bivše Jugoslavije ili u inostranstvu. Kada mi dolazimo veliki je odjek što je nama dodatni motiv da rado prihvatamo pozive prijatelja, klubova i naših navijača – rekao je Ratomir Dujković.

Fudbal: Veterani Đurđina ugostili legende Crvene zvezde

Domaćini su se pobrinuli da sve bude kako treba, a posle utakmice u kojoj su slavili najleopši deo je usledio. Druženje je potrajalo do kasnih sati.

- Ovo druženje je trebalo da bude još prošle godine, ali nam je korona pokvarila planove. Prvu priliku smo iskoristili i konačno se okupili – objašnjava Marinko Stantić predsednik FK „Đurđin“ i organizator manifestacije - Za naše selo je čast da ugostimo takvog velikana kakav je Crvena zvezda i sve legende koje su nosile dres tog kluba. Zvezda igra dosta utakmica veteranskih, pa je malo bilo problema oko sastava, ali kada vam dođu Miloš Šestić, Stanislav Karasi da su to dovoljno velika imena za naše mesto. Odigrali smo prijateljsku utakmicu nakon koje sledi druženje i verujem da ćemo ostaviti dobar utisak i da će ovo biti samo početak, da ćemo i u budućnosti opet ugostiti mnoge fudbalske legende – poručio je Stantić.

Fudbal: Veterani Đurđina ugostili legende Crvene zvezde

Posle revijalnog meča usledilo je „treće poluvreme“.

Đurđin – Crvena zvezda 3:0 (2:0)
Stantić 7’, D. Skenderović 21’, 47’

Za Đurđin su igrali: Vojnić, Borenović, S. Vuković, Stipić, Z. Vuković, B. Skenderović, Vizin, Da. Skenderović, D. Skenderović, Stantić, Mutić, Balać, Borenović,D. Madžarević, Bašić, Starčević, Horvacki, Jokić, S. Vuković, Polovina, R. Madžarević.

Fudbal: Veterani Đurđina ugostili legende Crvene zvezdeFudbal: Veterani Đurđina ugostili legende Crvene zvezdeZa Crvenu zvezdu su igrali: Belić, Nikolić, Mandić, Turkalj, Stevović, Todorović, Đaković, Stojanović, Bursać, Lukač, Seović, Babić, Milosavljević, Tumbas, Milisavljević.

Izvor: Subotica.com
Revijalni fudbalski meč veterana Đurđina i Crvene zvezde Revijalni fudbalski meč veterana Đurđina i Crvene zvezde Revijalni fudbalski meč veterana Đurđina i Crvene zvezde Revijalni fudbalski meč veterana Đurđina i Crvene zvezde Revijalni fudbalski meč veterana Đurđina i Crvene zvezde Revijalni fudbalski meč veterana Đurđina i Crvene zvezde Revijalni fudbalski meč veterana Đurđina i Crvene zvezde Revijalni fudbalski meč veterana Đurđina i Crvene zvezde
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 6230
Povezane teme

đurđin

fudbalski klub đurđin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.