Komentara: 1
Pregleda: 1842

Fudbal: Tri gola i tri boda za treću pobedu Spartaka u Superligi

24.11.2018. u 16:42h > 23:09
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv je upisao trijumf. Slavili su Subotičani protiv OFK Bačke u Kuli sa 3:0 u 17. kolu Superlige Srbije i konačno upisali sva tri boda.
Fudbal: Tri gola i tri boda za treću pobedu Spartaka u Superligi

Spartak je slavio protiv Bačke iz Bačke Palanke sa 3:0. Seriju je otvorio Ilić autogolom, a Obardović i Milošević su potvrdili i konačno Subotičanima doneli pobedu nakon serije „remija“.

Već u 3. minutu gosti su olako došli u situaciju da povedu. Iz gotovo „mrtvog“ ugla sa leve strane Milan Spremo je uputio prizemnu loptu u suprotan ugao, ali je prošla pokraj same leve. Potom je usledila dominacija domaćih, ali sve se završavalo pred šesnaestercom protivnika. Prvu ozbiljniju akciju Spartak je napravio u 20. minutu. Loptu je na svojoj polovini u duelu sa Glavčićem izgubio kapiten gostiju Bjeloš. Potom je Milošević nesebično uposlio Obradovića s desne strane, a on se o odlučio na udarac da bi golman Zogović bravurozno intervenisao i loptu poslao u korner.

Nakon pola sata igre stiglo je zasluženo vođstvo domaćih. Sve se odvijalo na desnoj strani terena gostiju kada je Milošević oduzeo loptu Spremu. Odmah se vezista „golubova“ odlučio da loptu uputi u petercu, a tamo se našao Denković koji je loptu promašio i iznenadio Ilića i Bjeloša koji se nisu sporazumeli pa je Ilić sa nekih pet metara poslao u donji levi ugao svoga golmana Zogovića. Samo pet minuta kasnije Čečarić je imao priliku da udvostruči prednost domaćih, ali je nakon njegov udaraca glavom lopta završila iznad prečke.

U nastavku je vrlo brzo usledio i rezultatski rasplet. U 56. minutu korner sa desne strane izveo je Denković. Odbrana gostiju je loptu izbila van kaznenog prostora, ali pravo u noge Obradovića koji je šalje neodbranjivo u gol nemoćnog Zogovića.

Konačan rezultat postavio je Milošević u 68. minutu. Tekijaški je sa svoje polovine terena uputio dugu loptu na polovini terena gostiju. Nju je prihvati Milošević, vešto izbegavši ofsajd zamku i sam izbio isperd Zogovićai sa nekih desetak metara postavio rezultat – 3:0.

Spartak ŽK – Bačka 3:0 (1:0)
Ilić (autogol) 30', Obradović 56', Milošević 68'

Spartak: Ostojić , Šimura, Kerkez, Tekijaški, MiloševićInijang, Glavčić, Vukčević, Obradović (Đenić ), Čečarić, Ćalasan.

Bačka: Zogović, Ilić, Bjeloš , Makarić, Mladenović , Jovanović , Pantić (Kojić ), Arsić (Katanić )Čeković (Trivunović ), Spremo , Radinović.

U narednom kolu Spartak gostuje Proleteru, a potom će u vanrednom kolu, 5. decembra, na Gradskom stadionu u Subotici dočekati Crvenu zvezdu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1842

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.