Komentara: 0
Pregleda: 1944

Fudbal: Srbija ubedljiva protiv Crne Gore na turniru "Stevan Ćele Vilotić", u utorak protiv Mađarske za trofej

06.09.2021. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Odigrane su utakmice 2. kola 27. memorijalnog fudbalskog turnira „Stevan Ćele Vilotić“ na kojem se za pobednički trofej bore omladinske selekcije Srbije, Crne Gore, Mađarske i Azerbejdžana. Srbija i Mađarska su ponovo bile uspešnije od svojih rivala i upisale nove pobede. Savladali su „orlići“ Crnu Goru sa 5:0 na utakmici koja je odigrana u Kuli, dok su Mađari slavili protiv Azerbejdžana sa 3:1 u Bačkoj Topoli.
Fudbal: Srbija ubedljiva protiv Crne Gore na turniru "Stevan Ćele Vilotić", u utorak protiv Mađarske za trofej
Foto: Nikola Stantić

Goleadu u duelu Srbije i Crne Gore je  otvorio Vladimir Miletić, a tačku na ubedljiv trijumf stavio Srđan Hrstić.

Od početka su „orlići“ imali inicijativu, a u 17. minutu i poveli. Samad Baždar je izveo korner, u petercu je odlično reagovao Vladimir Miletić i loptu glavom plasirao u mrežu Crne Gore. Nastavila je reprezentacija Srbije sa pritiskom, „vezli“ su „orlići“ oko šesnaesterca protivnika i terensku inicijativu krunisali i drugim pogotkom. Marko Lazetić je fantastičnim pasom proigrao Jovana Mituljikića, a on matirao Đurovića – 2:0. Pokušali su Crnogorci da smanje vođstvo Srbije, ali nisu imali rešenje za dobru odbranu našeg tima. U prvom minutu sudijske nadoknade Jovan Mituljikić po drugi put zatresao mrežu Crne Gore i doveo Srbiju u prednost od 3:0.

Fudbal: Srbija ubedljiva protiv Crne Gore na turniru "Stevan Ćele Vilotić", u utorak protiv Mađarske za trofej

Drugo poluvreme samo što je počelo, a Srbija je povela sa 4:0. Marko Lazetić je  umakao odbrani Crne Gore i plasirao loptu iza leđa Đuroviću. U 62. minutu. Ajdar je uputio dijagonalu do Lazetica koji se probio po desnoj strani, potom loptu prebacio na levu stranu gde je pronašao Nikolu Stankovića, nakon čijeg je centaršuta Srđan Hrstić loptu sa peterca poslao glavom u gol Crne Gore za konačnih 5:0.

Srbija – Crna Gora 5:0 (3:0)
Miletić 17’, J. Matuljikić 21’, 45+1’, Lazetić 47’, Hrstić 62’

Fudbal: Srbija ubedljiva protiv Crne Gore na turniru "Stevan Ćele Vilotić", u utorak protiv Mađarske za trofej

Srbija: Ćopić (Ilić), Lazić (Gašić), Krsmanović (marinković), Despotovski (Purić), Đorđević, Gluščević (Ajdar), Lazetić, J. Mituljikić (Kabić), Miletić (Petković), N. Mituljikić (Hrstić), Baždar (Stanković).

Crna Gora: Đurović, N. Vukotić (Božović), Vuković (Ćetković), Bakić, Đukanović, Dakić, Bajović (Dašić), Adžić, Joković (Globarević), Mugoša, Đinović (B. Vukotić).

MAĐARSKA POBEDILA AZERBEJDŽAN

U drugom meču koji je odigran u Bačkoj Topoli, Mađarska je savladala Azerbejdžan sa 3:1. Boljom igrom Mađari su već u prvom delu rešili pitanje pobednika. U nastavku je Azerbejdžan bio bolji rival na terenu, ali nije uspeo ništa više osim da jednom zatrese mrežu protivnika – 3:1.

Mađarska – Azerbejdžan 3:1 (3:0)
Stojka 12’ (p), 31’ (p), Redžić 37’ – Sulejmanli u 47’

Mađarska: Molnar, Helembai, Torok, Stojka (Nemet), Kovač (Biben), Horvat (Sendrei), Alaksai, Kevešdi. (Borta), Kereši, Redžić (Benzenleitner), Černa (Benjei).

Azerbejdžan: Tagizada, Orujov, N.Aghajev (Babajev), Rustmli (Mamadov), Bakšali (Zejnali), V. Alijev (Humbatov), Pesotskij (Samadov), Ganbarov (Sulejmanli), Damadajev, K. Alijev (Asadov), M. Agajev (Safarov).

U utorak se igra poslednje, treće kolo. Senta će biti domaćin duela između Azerbejdžana i Crne Gore (15h), dok će duel Srbije i Mađarske, za prvo mesto, biti odigran na Gradskom stadionu sa početkom u 17 časova. Ulaz je besplatan.

Nakon poslednjeg meča biće upriličena svečanost dodele pobedničkog pehara, u prisustvu svih učesnika međunarodnom memorijala.

Aktuelnosti sa turnira možete pratiti na zvaničnoj Fejsbuk stranici turnira.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1944

Povezane vesti

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

omladinska reprezentacija srbije

fudbalska reprezentacija srbije

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.