Komentara: 0
Pregleda: 2746
Foto

Fudbal: 27. memorijal "Stevan Ćele Vilotić" od 3. do 7. septembra

01.09.2021. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
U petak počinje 27. memorijalni međunarodni fudbalski turnir „Stevan Ćele Vilotić“ za omladince. Od 3. do 7. septembra na terenima u Subotici, Bačkoj Topoli, Kuli i Senti za Ćeletov trofej nadmetaće se reprezentacije Srbije, Crne Gore, Mađarske i Azerbejdžana.
Fudbal: 27. memorijal "Stevan Ćele Vilotić" od 3. do 7. septembra

Subotica se pokazala kao dobar domaćin proteklih godina, a ni ove godine veliko gostoprimstvo neće izostati poručila je Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

- Pred nama je još jedna lepa manifestacija, međunarodni turnir „Stevan Ćele Vilotić“ koja će okupiti oko 150 fudbalera, a sa kojom ćemo da opravdamo, da je Subotica grad sportova. Verujem da ćemo opravdati i ovog puta epitet dobrog domaćina, da će svi uživati i da će organizacija biti na visokom nivou. Nadamo se da će naša reprezentacija ponoviti uspeh i odbraniti trofej – predočila je Nataša Aleksić.

Fudbal: 27. memorijal "Stevan Ćele Vilotić" od 3. do 7. septembra

Sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković, u ime organizacionog odbora izneo je plan odigravanja utakmica i istakao šta turnir znači za Suboticu.

- Drago mi je da se turnir posle godinu dana pauze zbog korone, ponovo održava u našem gradu i što je Fudbalski savez Srbije prepoznao u nama partnere za organizaciju, za nas dragog i važng turnira koji se po 27. put održava. Teško mi je da pričam kada dođe ovaj deo, jer sa nama nije više idejni tvorac ovog turnia sa kojim smo svi počeli, naš  Ivica Kajdoči. Uveli smo priznanje ferplej koje nosi njegovo ime da se setimo jednog velikog sportskog novinara koji je najzaslužniji što je ovaj turnir i nastao i što se održava u našem gradu  – rekao je Vuković. - Utakmice će se igrati na terenima u Subotici, Bačkoj Topoli, Kuli i Senti, a velika zahvalnost ide i za klubove koji su obezbedili terene za treninge. Reprezentacijama koje su učesnice neophodni su i treninzi, a za to su nam pomogli Fudbalski klubovi Bačka 1901, Tavankut, Vinogradar, Spartak i JKP "Stadion",

Fudbal: 27. memorijal "Stevan Ćele Vilotić" od 3. do 7. septembra

Dušan Gelić, direktor turnira, istakao je značaj ove manifestacije i  ispred Fudbalskog saveza Srbije se zahvalio učesnicima turnira, organizatorima, pohvalio poboljšanje uslova na stadionima gde se odigravaju utakmice.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo se ponovo našli u Subotici, zajedno sa našim domaćinima, organizatorima Gradom Suboticom ljudim iz Lokalne samouprave, Nataši Aleksić članici Gradskog veća za sport, Dejanu Vukoviću sekretaru Sportskog saveza Subotice, ljudima iz klubova koji nam pomažu i domaćinima. Mi smo veoma ponosni na ovaj turnir, 27 po redu. Turnir velikog renomea. Drago nam je da smo posle jedne godine pauze ponovo u Subotici i da je fudbal na neki način prevazišao koronu i teško vreme – istakao je Gelić.

Gelić je posebno istakao važnost turnira „Stevan Vilotić Ćele“ za naše selekcije.

- Turnir Ćele Vilotić je za nas važan sa dva aspekta. Prvi je sportski,  jer nam služi da se pripremimo za kvalifikacije koje nas očekuju. Iz drugog razloga nam je bitan što na ovaj način želimo da čuvam tradiciju na lik i delo čoveka koji je obeležio jednu fudbalsku epohu i koji je ceo svoj život posvetio radu sa mlađim kategorijama. Važno je da nastavimo sa održavanjem ove manifestacije i da podižemo nivo kvaliteta organizacije. Veoma sam srećan što smo ponovo ovde i nadam se da ćemo još dugo godina organizovati i dolaziti na ovaj turnir -poručio je direktor turnira, Dušan Gelić.

Fudbal: 27. memorijal "Stevan Ćele Vilotić" od 3. do 7. septembra

Selekciju Srbije, generaciju dečaka rođenih 2003. godine,  predvodi selektor Dejan Branković. Strateg našeg tima istakao je značaj turnira za njegov tim i poručio da su ciljevi uvek na najvišem nivo.

- Ovaj turnir nam je itekako važan u samoj pripremi ekipe za kvalifikacioni period koji nas čeka u novembru mesecu u Tirani. Protivnici su nam Severna Makedonija, Albanija i Francuska. Odigravanjem ovih utakmica hoćemo da se  adekvatno pripremimo za samo takmičenje. Turnir je sa dugom tradicijom i  velikom težinom imena koje nosi. Nama je čast što učestvujemo na Ćele turniru. Prioritet jeste pobeda u svakom takmičenju, ali je nama prevashodno podizanje ekipe na nivo koji će nam doneti benefite u samom kvalifikacijama. Iz tog razloga smo pozvali i malo više igrača kako bi mogli da ekipu dovedemo do maksimuma u narednom periodu - istakao je Branković. - U dosadašnjim takmičenjma i turnirima ova ekipa je imala veliki uspeh sa maksimalnim učinkom i pobedama. Nadam se da ćemo tu tradiciju nastaviti i na ovom turniru. Prioritet i osnova ovog turnira na je da pored dobrog uigravanja za ono što sledi , da podignemo pobednički pehar i opravdamo očekivanja favorita na turniru.

Fudbal: 27. memorijal "Stevan Ćele Vilotić" od 3. do 7. septembraStefan Despotovski, jedan iz plejade talentovanih igrača našeg tima, pred početak turnira poručuje:

- Igramo tri utakmice na ovom turniru i imamo najveće ambicije jer mi smo Srbija. Naš cilj nije smao da pobedimo naše protivnike na ovom takmičenju, već uigravanje za predstojeće kvalifikacije koje se odigravaju u Albaniji. U ekipi vlada veoma pozitivna atmosfera i svi ginemo jedan za drugog. Za to je zaslužan kompletan tim sa selektorom na čelu. Svi se spremamo i ne sumnjam da nećemo ostvariti naše ciljeve - objasnio je Despotovski.

Raspored odigravanja utakmica:

Prvo kolo (petak, 3. septembar)
Srbija – Azerbejdžan u 16:30 Gradski stadion
Crna Gora – Mađarska u 16:30 Senta

Drugo kolo (nedelja, 5. septembar)
Srbija – Crna Gora  u 16:30 Kula
Mađarska – Azerbejdžan u 16:30 Bačka Topola

Treće kolo (utorak, 7. septembar)
Azerbejdžan – Crna Gora u 15:00 Senta
Srbija  - Mađarska u 17:00 Gradski stadion

Aktuelnosti sa turnira možete pratiti na zvaničnoj Fejsbuk stranici turnira.

Izvor: Subotica.com
Najava 27. fudbalskog memorijala "Stevan Ćele Vilotić" za omladince Najava 27. fudbalskog memorijala "Stevan Ćele Vilotić" za omladince Najava 27. fudbalskog memorijala "Stevan Ćele Vilotić" za omladince Najava 27. fudbalskog memorijala "Stevan Ćele Vilotić" za omladince Najava 27. fudbalskog memorijala "Stevan Ćele Vilotić" za omladince Najava 27. fudbalskog memorijala "Stevan Ćele Vilotić" za omladince Najava 27. fudbalskog memorijala "Stevan Ćele Vilotić" za omladince Najava 27. fudbalskog memorijala "Stevan Ćele Vilotić" za omladince
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2746

Povezane vesti

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.