Komentara: 0
Pregleda: 2191

Fudbal: Srbija startovala pobedom na omladinskom turniru "Stevan Ćele Vilotić"

04.09.2021. u 11:24h
Izvor: Subotica.com
U toku je 27. memorijalni fudbalski turnir „Stevan Vilotić Ćele“ gde se za pobednički trofej bore omladinske selekcije Srbije, Crne Gore, Mađarske i Azerbejdžana. Juče su na Gradskom stadionu i u Senti odigrane prve utakmice, a Srbija i Mađarska su upisale pobede.
Fudbal: Srbija startovala pobedom na omladinskom turniru "Stevan Ćele Vilotić"
Foto: Arhiva, 2019

Srbija je startovala pobedom na Memorijalu "Stevan Ćele Vilotić" nad Azerbejdžanom od 2:1. Naša selekcija je bila bolja posebno u prvom delu, da je sve prilike realizovala možda bi trijumf bio i ubedljiviji.

Nizale su se prilike, a u 12. minutu Srbija je povela. Po desnoj strani, Lazetić je uposlio Nikolu Mituiljikića, koji postiže prvi gol za „orliće“. Nizale su se prilike domaće reprezentacije, ali su do poluvremena mreže ostale mirne.

Srbija je i u nastavku diktirala tempo igre i napadala. U 63. minutu su odličnu akciju izveli Hrstić i Ajdar,ALI Baždar nije pogodio. Ipak nešto kasnije je naša selekcija udvostručila prednost. Gluščević je izdržao duel u kaznenom prostoru Azerbejdžana, vratio je loptu do Ognjana Ajdara koji, uz pomoć stative, dolazi do gola. Uspeli su igrači Azerbejdžana da smanje vođstvo Srbije. Sulejman Damadajev je odlično izveo slobodan udarac, iskosa s desne strane, i doneo nadu svom timu, ali to je bilo sve i pobeda je pripala „orlićima“.

Srbija – Azerbejdžan 2:1 (1:0)
N. Mituiljikić 12’, Ajdar 66’ – Damadajev 69’

Srbija: Gočmanac (Ćopić), Lazić (Gašić), Krsmanović (Marinković), Petković (Miletić), Despotovski, Stanković, Lazetić (Hrstić), J. Mituiljikić (Baždar), Ajdar, Subotić (Đorđević), N. Mituiljikić (Gluščević).

Azerbejdžan: Ramazanov, Orujov, Asadov (Samadov), Rustamli, Bakšali, V. Alijev (Gnabrov), Pesotski, Hasanov (Mamadov), Damadajev, K. Alijev (Zejnali), Agajev (Sulejmanli).

MAĐARSKA UBEDLJIVA PROTIV CRNE GORE

U drugom meču Mađarska je savladala Crnu Goru sa 4:1. Mađari su bolje otvorili meč, a iz slobodnog udarca došli do prednosti. Nakon prekršaja na dvadesetak metara od gola Crne Gore, slobodan udarac izveo je Daniel Nemet i loptu poslao u dalji donji ugao za 0:1. Trgli su se Crnogorci posle primljenog gola i odlično parirali protivniku. Priliku da izjednači imao je Joković, ali je posle njegovog šuta Žombor Senko odbranio. Igra je bila izjednačenja, Crna Gora je imala pritisak na gol Mađara, dok je protivnik iz kontri pretio da udvostruči vođstvo. Ognjen Bakić je bio najbliži da poravna, nije uspeo da savlada Senka i na pauzu se otišlo uz minimalnu prednost Mađara  -0:1.
U nastavku meča vodila se velika borba, ali je bilo i čak četiri gola. Mađarska je posle kontre udvostručila prednost preko Nemeta. Na 3:0 povećao je Redžić. Uspela je Crna Gora da smanji na 1:3 golom Andreja Bajovića, ali su ipak tačku na meč stavili Mađari. U sudijskoj nadoknadi pogodio je Dominik Stojka za konačnih 1:4.

Crna Gora – Mađarska 1:4 (0:1)
Bajović 87’ - Nemet 9’, 67’,Redžić 79’, Stojka 90+2’

Crna Gora: Domazetović, N. Vukotić (Pejović), Dašić (Vuković),Ćetković(Bajović), Bakić (Radojičić), Dakić (Božović), Adžić (Radović), Perišić (Globarević), Joković, Mugoša (Knežević), Đinović (B. Vukotić).

Mađarska: Senko, Debreceni, Benjei (Kovešdi), Barta (Stojka), Sendrei (Horvat), Nemet (Redžić), Sujo, Činger, Fodor (Kovač), Biben (Černa), Bencenlajtner (Kereši).

Drugo kolo se igra u nedelju kada se sastaju Srbija i Crna Gora u Kuli od 16:30, a Mađarska i Azerbejdžan igrau na terenima Akademije TSC u Bačkoj Topoli u isto vreme.

Raspored odigravanja utakmica:

Prvo kolo (petak, 3. septembar)
Srbija – Azerbejdžan u 16:30 Gradski stadion
Crna Gora – Mađarska u 16:30 Senta

Drugo kolo (nedelja, 5. septembar)
Srbija – Crna Gora  u 16:30 Kula
Mađarska – Azerbejdžan u 16:30 Bačka Topola

Treće kolo (utorak, 7. septembar)
Azerbejdžan – Crna Gora u 15:00 Senta
Srbija  - Mađarska u 17:00 Gradski stadion

Aktuelnosti sa turnira možete pratiti na zvaničnoj Fejsbuk stranici turnira.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2191

Povezane vesti

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

omladinska reprezentacija srbije

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.