Komentara: 11
Pregleda: 3159

Fudbal: Spartak žrtvovao prvenstveni meč zbog Evrope

07.08.2018. u 10:37h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi poraženi su u 3. kolu Superlige Srbije od Proletera iz Novog Sada ubedljivim rezultatom 4:0. Već u četvrtak u Beogradu "golubovi" dočekuju Bronbi u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Fudbal: Spartak žrtvovao prvenstveni meč zbog Evrope

Zbog zgusnutog rasporeda i takmičenja na međunarodnoj sceni stručni štab se odlučio da protiv novajlije u ligi sa Slane bare šansu ukaže mlađim snagama. Podmlađena ekipa Spartaka nije uspela da se suprotstavi razigranim Novosađanima koji su znalački iskoristili iskustvo i zasluženo slavili.

Mladi tim Spartaka poklekao je u meču protiv Proletera iz Novog Sada. Neiskustvo većine igrača Subotičkog tima videlo se u duelu protiv dobre i čvrste ekipe sa Slane bare. Nakon nekoliko dobrih prilika Proleter je došao do prednosti preko Mirosavljeva. Borili su se igrači Spartaka i pokušavali da izjednače, ali je završnica izostala. U finišu prvog dela, Novosađani su po drugi put nadmudrili odbranu Subotičana i povisili na 2:0.

BESPLATNO U BEOGRAD NA BRONBI - Kao i na  prethodnim mečevima kvalifikacija za LE, rukovodstvo Spartaka će omogućiti zainteresovanim građanima da besplatno putuju i uđu na stadion u narednom meču kvalifikacija, protiv danskog Bronbija. Prijave putem telefona 065/6727154. Maloletna lica mogu putovati samo uz prisustvo punoletne osobe.

Nastavak meča protekao je u boljoj igri gostujućeg  tima. Slobodan Novaković se pobrinuo da svom bivšem klubu zatrese mrežu za 3:0, a tačku na ubedljivu pobedu stavio je Mirosavljev svojim drugim golom u 79. minutu.

Spartak ŽK – Proleter 0:4 (0:2)
Mirosavljev 21' i 79', Čolović 41', Novaković 57'.

Spartak: Perić, Dunđerski, Rakić, Milošević, Lazić (Jović), Marčić, Matijević (Vukičević), Demir (Bijelović), Radovanović, Milić, Šormaz,

Proleter: Vesić, Andrejević, Čolović, Čović, Jablan, Kočović, Mirosavljev, Novaković (Stamenić), Plavšić, Tanasin (Radenović), Vukobratović (Bukaorac)

Subotičani će u punom sastavu, uz upitan nastup par lakše povređenih, u četvrtak dočekati Bronbi u trećem meču kvalifikacija za Ligu Evrope. "Golubovi" će zbog nedovoljno dobrih uslova na "Karađorđu" u Novom Sadu protiv danskog kluba igrati na našem najvećem stadionu ("Rajko Mitić") u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3159

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.