Komentara: 2
Pregleda: 1494

Fudbal: Spartak ubedljiv protiv Radnika (3:1)

25.11.2019. u 09:42h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv odigrao je najbolju utakmicu od početka jesenjeg dela na Gradskom stadionu i slavio protiv Radnika sa 3:1 golovima Tufegdžića, Obradovića i Denkovića.
Fudbal: Spartak ubedljiv protiv Radnika (3:1)

Revanširao se Spartak Radniku za ubedljiv poraz sa starta šampionata i pobedio na Gradskom stadionu sa 3:1. Odličnom igrom tim Vladimira Gaćinovića nadigrao je u potpunosti rivala u  17. kolu Linglong Superlige Srbije i zasluženo stigao do novih bodova.

Gosti su prvi zapretili na početku utakmice, Dubljanić se dobro snašao i intervenisao na vreme. Lopta je završila u korneru i to je bio jedini pokušaj Surduličana da ugroze gol Spartaka. Od četvrtog minuta Subotičani su preuzeli inicijativu, diktirali ritam igre, stvarali šanse. Šormaz je propustio priliku. Posle dobre akcije koju je poveo Tekijaški, Vidaković je uposlio Šormaza u šesnaesetercu gostiju, a on pogodio prečku.

Nije dugo trebalo „golubovima“ da dođu do željenog gola. Nikola Srećković je uputio udarac iz daljine, na kratko je odbranio golman Kostić, ali je odbijenu loptu vešto prihvatio Lazar Tufegdđić i plasirao je u mrežu Surduličana za radost Subotičana -1:0. Nastavili su domaći igrači atak na gol Radnika. Obradović je posle povratne sa Šormazom šutirao pored stative i propustio priliku da udvostruči vođstvo.

Odličnom igrom tim Vladimira Gaćinovića razgalio je malobrojnu publiku koja je uživala i zaboravila na hladnoću, a samo čekala kada će se mreža Radnika zatresti po drugi put. Propustili su domaći igrači mnogobrojne prilike i na pauzu otišli uz minimalnu prednost.

Nastavili su Subotičani u istom ritmu i u drugom delu utakmice. Pokušali su Obradović i Tufegdžić, ali su bili neprecizni. Razbudili su se i gosti i konačno  u 56. minutu uputili udarac ka gol Spartaka, ali je Danoski bio neprecizan. U 60. minutu Lazar Tufegdžić izbacio je svog čuvara, uputio je šut, ali je golman Kostić uspeo da izblokira i loptu skrene u korner. Imali su Subotičani još jednu dobru priliku Tufegdžić je proigrao Srećkovića, ali je on  šutirao pravo u golmana iskosa s desne strane i propustio šansu da poveća prednost Spartaka.

U 71. minutu Radnik je mogao do izjednačenja. Atraktivnim potezom Danoski je šutirao na gol Spartaka, Dubljanić je dobro intervenisao. Posle kornera dobro izvedenog od strane Denkovića, Otašević je bio najviši u skoku, loptu spustio u kazneni prostor, prihvatio ju je Tekijaški i s desne strane centrirao,  Obradović je olako iz blizine glavom plasirao u mrežu Surduličana za 2:0.

Iskupili su se domaći igrači za sve propuštene prilike i po treći put zatresli mrežu gostujuće ekipe.  Lazar Tufegdžić je uposlio Stefana Denkovića, a on bio precizan za 3:0.

Poraz Surduličana ublažio je Milan Makarić u sudijskoj nadoknadi vremena, za konačnih – 3:1

Spartak ŽK – Radnik 3:1 (1:0)
Tufegdžić 17’ Obradović 81’,Denković 89’- Makarić  90+2’

Spartak: Dubljanić, Dunđerski, Otašević, Tekijašli, Milošević, Jočić, Vidaković, Obradović (Baić), Tufegdžić, Srećković (Gojkov), Šormaz (Denković).

Radnik: I. Kostić, Đorđević (Pavlov), Marković, Stevanović, Stojanović, M. Kostić (Mićić), Stanisavljević, Bojić, Danoski, Georgiev (Damjanović), Makarić.

U narednom kolu Spartak će snage odmeriti sa komšijama, ekipom TSC-a u Senti. Utakmica je po planu da se igra u petak, 29. novembra, od 18 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1494
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.