Komentara: 9
Pregleda: 4214
Foto

Fudbal: Spartak u finišu savladao Radnik (3:2)

10.03.2019. u 20:00h
Izvor: Subotica.com
Spartak je upisao prvu pobedu na domaćem terenu, u nastavku sezone. Subotičani su slavili protiv Radnika iz Surdulice sa 3:2, u 26. kolu Superlige Srbije. Odlična igra i pet golova podigli su prisutnu publiku na noge, a "golubovi" su uknjižili tri boda.
Fudbal: Spartak u finišu savladao Radnik (3:2)

Spartak je bio bolji od Radnika iz Surdulice i trijumfovao sa 3:2. Iako se činilo da će „golubovi“ opet osvojiti samo bod, Otašević je u samoj završnici utakmice postigao gol za pobedu i radost oko tri stotine gledalaca na Gradskom stadionu.

Odlično je Spartak otvorio utakmicu i već  u prvom minutu zapretio. Nemanja Obradović uputio je šut, ali je lopta završila preko gola. Agilnijom igrom domaći tim je prvih desetak minuta diktirao tempo. Nizale su se poluprilike i prilike, ali je završnica izostala. Denković je propustio šansu poslavši loptu pored stative, a potom i Đenić. Posle dobrog dodavanja Marčića, Đenić ne uspeva sa peterca da pogodi  mrežu Radnika.

Fudbal: Spartak u finišu savladao Radnik (3:2)

Veliki pritisak Subotičana trajao je i dalje. Đenić je se ponovo našao u šansi, ali je lopta posle njegovog šuta bila lak plen za golmana Vasiljevića. Gosti su se trgli posle 20 minuta igre i krenuli ofanzivnije ka golu Ostojića. Nije im dugo trebalo, kaznili su propuštene prilike Spartaka. Nikolić je uputio šut iskosa sa ivice šesnaesterca, Ostojić na kratko odbranio, međutim, odbijenu loptu je prihvatio Zlatanović i poslao je u mrežu Subotičana za vođstvo -0:1.

Mogli su gosti da udvostruče prednost. Zlatanović je uputio silovit šut, a Ostojić izvanredno reagovao. Uzvratili su igrači domaćeg tima. Obradović je posle dobrog pasa Tekijaškog pogodio spoljnji deo mreže. Međutim, u samom finišu prvog dela, ofanziva Spartaka se isplatila. Nemanja Obradović je nakon asistencije Denkovića  zatresao mrežu Radnika i poravnao rezultat – 1:1.

Fudbal: Spartak u finišu savladao Radnik (3:2)

Drugo poluvreme samo što je počele, Spartak je prokrenuo rezultat. Denković je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, neko od protivničkih igrača je izbio loptu na ivicu kaznenog prostora, Obradović je prihvatio i uputio silovit šut. Lopta je pogodila stativu, a potom se odbila u mrežu Radnika za 2:1.

Nastavio je domaći tim atak na gol Surduličana. Obradović je mogao da upiše het -trik, ali je Vasiljević bio siguran i sprečio da Subotičani povećaju prednost.  Na drugoj strani zapretio je  tamnoputi Keremeh, na sreću  bio je neprecizan. I dok su svi čekali da se utakmica završi pobedom Golubova uz trenutni rezultat od 2:1 usledila su nova uzbuđenja. Bogdan Stamenković bivši igrač Spartaka samo što je ušao iskoristio je prvi kontakt s loptom i zatresao mrežu Subotičana za 2:2. Pogodak gostiju razbudio je  igrače Spartaka.

Fudbal: Spartak u finišu savladao Radnik (3:2)

Usledio je atak ka golu Vasiljevića. Kerkez je propustio priliku da donese pobedu svom timu, ali je to nadoknadio Otašević. Posle dobrog centaršuta Torbice, Denković je još bolje loptu nabacio Otaševiću, a stameni štoper je glavom plasirao u gol Radnika za konačnih 3:2 i prvu pobedu na domaćem terenu u prolećnom delu.

Spartak - Radnik 3:2 (1:1)
Obradović  44' i 46', Otašević  90+3' - Zlatanović 27', Stamenković  80'

Spartak: Ostojić,  Tekijaški, Otašević , Kerkez, Milošević, Marčić, Glavčić (Torbica), Tufegdžić ( Mladenović), Đenić, Denković , Obradović.

Radnik:Vasiljević, Kričak, Pajović, Stevanović, Milovanović, Stanisavljević, Kojić (Stojanović), Keremeh, Damnjanović  (Kovačević), Zlatanović, Nikolić (Stamenković)

U narednom kolu Spartak gostuje Partizanu, ali pre toga „golubove“ očekuje utakmica četvrtfinala Kupa Srbije, gde u sredu, 13. marta, od 14 časova, dočekuju Mladost iz Lučana.

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Radnik Fudbal: Spartak - Radnik Fudbal: Spartak - Radnik Fudbal: Spartak - Radnik Fudbal: Spartak - Radnik Fudbal: Spartak - Radnik Fudbal: Spartak - Radnik Fudbal: Spartak - Radnik
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 9
Pregleda: 4214

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.