Komentara: 15
Pregleda: 5033

Fudbal: Spartak slavio u Beogradu protiv Partizana (1:3)

16.03.2019. u 18:29h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi nastavili su uspešan niz u prvenstvu. Nakon pobede nad Vojvodinom i Radnikom savladan je i Partizan, na njegovom terenu. Slavili su „golubovi“ sa 3:1, u 27. kolu Superlige.
Fudbal: Spartak slavio u Beogradu protiv Partizana (1:3)

Spartak je još jednom pokazao dobru igru i krunisao je pobedom. Iako je Partizan poveo sa bele tačke, Subotičani su se razigrali i golovima Stefana Denkovića, Dejana Đenića i Nemanje Obradovića došli do važne pobede.

Partizan je iskoristio inicijativu i posle neuspelih prilika Zakarića i Pavlovića, do vođstva došao sa bele tačke. Pantić je izveo korner, Otašević dobro reagovao pred golom, ali je loptu loše prihvatio Denković, ona ga je pogodila u ruku,a sudija dosudio kazneni udarac. Precizan je bio tamnoputi Gomeš za 1:0. Nešto kasnije Nikolić je bio u prilici, ali je iz blizine pogodio spoljni deo mreže.

Nije dugo trajala radost domaćina. Spartak je preuzeo inicijativu. Tufegdžić je proigrapo Denkovića na levoj strani, on uputio neodbranjiv udarac i savladao Stojkovića za izjednačenje. Postignuti gol dao je dodatni motiv Subotičanima da smelije napadaju ka golu Partizana. Pokušao je Obradović, lopta je završila iznad prečke.

Igrači Spartaka nisu dozvolili domaćinu da se razigra. Iako su u nekoliko navrata krenuli ka golu „golubova“, odbrana je bila dobro postavljena i svaki napad crno – belih zaustavila. Na drugoj strani Denković je mogao da udvostruči prednost, ali je Stojković uspeo da odbrani. Nešto kasnije Subotičani su imali još jednu priliku.  Glavčić je izveo slobodan udarac s leve strane, Đenić šutirao pravo u ruke Stojkoviću.

Nastavak utakmice počeo je opasnim napadom Partizana. Tošić je dobro prošao po desnoj strani, uposlio Nikolića u šesnaestercu, pred Ostojićem, ali lopta završava pored stative. Ubrzo je usledila kazna za propušteno. Spartak je svoju bolju igru krunisao drugim golom. Milošević je centrirao sa leve strane, a Đenić iskusnosa peterca matirao Stojkovića za preokret.

Malo sreće je nedostajalo da Subotičani povećaju prednost. Posle dobro nabačene lopte sa desne strane, Denković je visoko skočio, međutim samo je pogodio pečku. Tek na isteku 58. minuta domaći tim se približio golu Spartaka. Šehović je pokušao, ali lopta je bila lak plen za Ostojića. Igrači Partizana nisu imali rešenja za odbranu Spartaka, pokušavali su šutevima iz daljine. Zakarić je silovito šutirao, ali neprecizno. Konačno se Rikardo Gomeš osmelio i nadmudrio igrače gostujućeg tima u odbrani  posle dobrog pasa Kosovića, međutim Ostojić izvanredno reaguje i sprečava tamnoputog napadača Partizana da izjednači rezultat.

Preuzeo je domaći tim  inicijativu, ali bezidejno. Pokušao je Tošić iz slobodnog udarca.Bio je to bezopasan šut ka golu Ostojića. Spartak se vratio u igru. Koristili su Subotičani svaku priliku da hitro, iz kontri, dođu do šesnaesterca domaćina i pokušaju povećati vođstvo. Glavčić se nije snašao najbolje, a pokušaj Đenića odbranio je Stojković. Na drugoj strani pokušao je Zakarić, Ostojić je još jednom siguran bio. Obradović sedam minuta pre kraja pred samim šesnaestercom pravi prekršaj, Zakarić  izvodi, lopta završava previsoko iznad gola. Bilo je sve to što su crno – beli mogli ovog puta da urade protiv razigranog Spartak.

Tačku na trijumf u Beogradu stavio je Obradović. Posle dobre kontre Denković je nesebično uposlio Obradovića, a on olako savladao Stojkovića za konačnih 3:1.

Partizan – Spartak ŽK 1:3 (1:1)
Gomeš 8' (p) - Denković 18', Đenić 50', Obradović 90+4'

Partizan: Stojković, Miletić (Šehović), Valijente, Pavlović, Miletić, Zakarić, Šćekić (Kosović), Zdjelar, Pantić (Tošić), Nikolić, Gomeš.

Spartak: Ostojič, Tekijaški, Otašević, Kerkez, Milošević, Marčić, Glavčić (Dunđerski), Tufegdžić (Mladenović), Denković, Đenić (Đorđević), Obradović.

Narednog vikenda je prvenstvena pauza zbog reprezentativnih obaveza. Subotičani će imati priliku da se malo odmore i dobro pripreme za prvenstvenu utakmicu sa ekipom Mladosti iz Lučana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 dana
Komentara: 15
Pregleda: 5033

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub partizan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.