Komentara: 5
Pregleda: 3478
Video

Fudbal: Spartak savladao Zlatibor (3:0) na startu prvenstva

01.08.2020. u 11:08h
Izvor: Subotica.com
Spartak je slavio na premijeri sezone. Tim Vladimira Gaćinovića je u Subotici bio bolji od Zlatibora i sa dva gola Stefana Denkovića i jednim Nikole Srećkovića pobedio sa 3:0. U narednom kolu Spartak gostuje Bačkoj Palanci, zatim dočekuje Metalac.
Fudbal: Spartak savladao Zlatibor (3:0) na startu prvenstva

Novu sezonu Spartak je otvorio pobedom. Subotičani su slavili protiv novajlije u ligi Zlatibora sa 3:0. Da su bili precizniji u završnici, trijumf bi bio i ubedljiviji.

Spartak je prvi zapretio u četvrtom minutu. Milan Marčić se osmelio, uputio šut iskosa s desne strane, ali je Čupić dobro intervenisao. Nije mnogo trebalo Subotičanima da iskoriste terensku inicijativu i bolju igru. Lazar Tufegdžić bio je u prodoru, brzopleto je reagova čuvar mreže Zlatibora u nameri da spreči vezistu "golubova" da postigne gol, oborio je Tufegdžića u kaznenom prostoru, a Lukić pokazao na belu tačku.  Precizan sa jedanaest metara bio je Stefan Denković i doveo Subotičane u vođstvo -1:0.

Spartak je diktirao igru, izostala je završnica, dok su gosti tek u 20. minutu uputili prvi šut ka golu Subotičana. Janjić je šutirao, a lopta završila u naručju Dujmovića.

U 31. minutu tim Vladimra Gaćinovića udvostručio je prednost. Posle centaršuta Srećkovića, Stefan Denković  između dvojice protivničkih igrača izborio se za loptu i glavom je sproveo u mrežu za 2:0.

U nastavku su se malo trgli i gosti, ali je Spartak i dalje bio tim koji se pita na terenu. Tufegdžić je prvi pokušao, posle kontre, Čupić poslao loptu u korner uz veliki napor. U 49. minutu Luka Bijelović se našao u prilici da se upiše u listu strelaca, njegov šut je izblokirao tandem centralnih bekova Zlatibora, Glišović – Stojić, ali je odbijenu loptu prihvatio Denković. Uputio je udarac sa desetak metara, međutim lopta je završila iznad prečke. Nakon toga Spartak je još jednom stvario ozbiljnu priliku da poveća prednost, ali se Tufegdžiću nije dalo da zatrese mrežu Zlatiboraca. Čupić je pročitao njegovu nameru i sprečio da poveća prednost.  Još jednom je Lazar Tufegdžić izborio šansu za gol  i to u 72. minut posle asistencije Savkovića, ali je pogodio prečku.

U samom finišu utamice Nikola Srećković je razgalio srca domaćina. Nakon asistencije Bijelovića pogodio je mrežu Zlatibora za konačnih 3:0.

Spartak  ŽK – Zlatibor 3:0 (2:0)
Denković  8’ (p), 31’ i Srećković 89’

Spartak: Dujmović,  Dunđersk, Ivančević, Tekijaški, Milošević, Marčić (Đurasović), Šimura, Srećković, Tufegdžić, Denković (Savković), Nikolić (Bijelović)

Zlatibor: Čupić, Jezdimirović (Mustafa), Glišović, Stojić, Todorović, Radmanovac (Ivanović), Krstić, Đakovac (Miličić), Janjić (Bjeloš), Đokić, Vukić.

Video sažetak sa meča (autor: Gordana i Božidar Spajić)

Već u sredu, 5. avgusta, u 2. kolu Superlige Spartak gostuje u Bačkoj Palanci, a potom na svom terenu dočekuje Metalac (nedelja, 9. avgust).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3478
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.