Komentara: 2
Pregleda: 2939

Fudbal: Spartak savladao Voždovac posle preokreta (3:2)

16.12.2018. u 16:36h > 18:16
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv slavio je nakon preokreta protiv Voždovca u 21. kolu Superlige Srbije sa 3:2. Tim Predraga Rogana osvojio je tri važna boda pred zimsku pauzu.
Fudbal: Spartak savladao Voždovac posle preokreta (3:2)

Spartak je u poslednjoj utakmici jesenjeg dela slavio protiv Voždovca pred svojom publikom. Golovima Obradovića, Čečarića i Ćalasna Subotičani su uknjižili pobedu pred pauzu.

Prvih desetak minuta proteklo je u ispitivanju snaga, a onda je Spartak preuzeo inicijativu. Subotičani su atakovali na gol gostiju, ali im je nedostajala preciznost u završnici. Najpre je zapretio Glavčić iz slobodnog udarca, lopta je završila iznad prečke. Nešto kasnije u 14. minutu Obradović je pokušao, neko od odbrambenih igrača Voždovca je izblokirao njegov udarac i lopta je završila u korneru.

Andrija Vukčević mnogo muke je zadavao protivničkim igračima po levoj strani, u tandemu sa kapitenom Vladimirom Torbicom. U 18. minutu prošao je uz aut liniju, fantastično centrirao na drugu stranu, za malo je okasnio Milošević.

Fudbal: Spartak savladao Voždovac posle preokreta (3:2)

Posle neikorištenih prilika na drugoj strani je usledila kazna. Andrija Luković je uputio šut sa distance iz velike daljine i doveo Voždovac u vođstvo 0:1. Isti igrač je mogao da udvostruči vođstvo "zmajeva", ali je posle njegovog šuta sa ivice šesnaesterca Miloš Ostojić dobro intervenisao. Nakon primljenog gola uzvratili su "golubovi". Milošević je posle centaršuta Vukčevića poslao loptu pored stative u golaut. Bila je to jedna od najboljih prilika za izjednačenje.

Umesto da poravnaju rezultat Subotičani su primili još jedan gol. Lazar Zličić je sa ivice kaznenog prostora poslao loptu u gol Spartaka. U finišu prvog dela domaći tim je imao priliku da smanji prednost Voždovca, ali je pokušaj Nemanje Ćalasana glavom, olako odbranio Ilić.

Iako su gosti prvi zapretili u nastavku, kada je Duronjić silovito šutirao, a Ostojić fantastično intervenisao,  drugo poluvreme je pripalo Spartaku.  

Dejan Đenić je 57. minutu promašio stopostotnu šansu da smanji prednost gostiju, ali je vrlo brzo to nadoknadio Nemanja Obradović. Sa ivice šesnaesterca je zatresao mrežu Voždovca za 1:2.

Fudbal: Spartak savladao Voždovac posle preokreta (3:2)

Usledila je još bolja igra domaćeg tima, Đenić je još jednom bio neprecizan, na šta su igrači Voždovca uzvratili. Mašović je odlično uposlo Duronjića, ali njegov pokušaj zaustavlja Ostojić. Malobrojnu publiku na tribinama zagrejali su kapiten Torbica i Čečarić u 77. minutu. Najiskusniji na terenu, Vladimir Torbica, izveo je slobodan udarac, a Čečarić glavom loptu poslao u gol za poravnanje 2:2 i ovacije.

Mogao je Voždovac do novog vođstva, Nikola Mikić je uputio šut iskosa sa leve strane, Ostojić ponovo bio uspešniji i sačuvao mrežu Spartaka. Šimura je posle jedne odbijene lopte pokušao da preokrene rezultat, njegov šut izblokirao je Nikola Mikić.

Ipak se inicijativa Spartaka isplatila  u sudijskoj nadoknadi  vremena. Korner je izveo Slađan Rakić sa leve strane, Pavlović je nehotice igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Nikolić pokazao na belu tačku. Precizan je bio Nemanja Ćalasan za preokret i pobedu Spartaka od 3:2 u poslednjem kolu prvog dela prvenstva.

Spartak - Voždovac 3:2 (0:2)
Obradović 63', Čečarić 77', Ćalasan 90+3' - Luković 27, Zličić 41'

Spartak: Ostojić, Tekijaški, Ćalasan, Kerkez, Vukčević (Dunđerski), Šimura, Glavčić (Đenić), Čečarić, Milošević, Torbica (Rakić), Obradović

Voždovac: Ilić, Ćirković, Mihajlov, Jovanović, Mikić, Purtić, Zličić (Pavlović), Duronjić (Maksimović), Luković, Mašović, Milunović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2939

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.