Komentara: 21
Pregleda: 3752

Fudbal: Spartak savladao Vojvodinu u Novom Sadu, Evropa sve bliže!

22.04.2018. u 21:35h > 21:56
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv upisao je i drugu pobedu u završnoj fazi takmičenja. Slavili su "golubovi" u Novom Sadu sa 2:0 protiv Vojvodine, golovima Šimure i Nikolića.
Fudbal: Spartak savladao Vojvodinu u Novom Sadu, Evropa sve bliže!

Subotičani su prvi zapretili, ali na sreću Vojvodine nakon centaršuta Savkovića, Zličić je pogodio stativu. Uzvratili su Novosađani, međutim Tekijaški nije dozvolio Putinčaninu da završi svoju akciju.

Otvoreno se igralo na obe strane, s tim da je Spartak imao nekoliko prilika koje nije iskoristio sve do 36. minuta kada je Nikolić uputio centaršut sa leve strane, a Šimura glavom loptu prosledio u mrežu Vojvodine i doveo „golubove“ u vođstvo.

U finišu su se trgli igrači domaćeg tima i osmelili da konačno upute udarac ka golu Spartaka. Avramovski je šutirao iskosa sa ivice šesnaesterca, ali se Ostojić nije dao iznenaditi.

Drugo poluvreme je donelo mnogo dinamičniju igru. Vojvodina u nameri da što pre dođe do izjednačenja svaku priliku je koristila da se nađe pred golom Subotičana. Prvo je Eze pokušaio, ali je oklevao u šesnaestercu, gde su njegove namere pročitali Šimura i Tekijaški i otklonili opasnost. Nešto kasnije Vukasović je silovito šutirao iz daljine, lopta je završila pored gola. Mogli su Subotičani do drugog gola da Đuričin nije slabo šutirao, a Rockov olako odbranio. U 61. minutu Ognjen Đuričin je ponovo nakon konntre izbio sam pred golmana. I ovog puta, Rockov je bio sigurniji i odlično intervenisao. Pokušao je Čečarić iz velike daljine, ali je Rockov bio na mestu i sačuvao svoju mrežu.

Na isteku 70. Minuta lepu priliku za izjednačenje propusio je bivši igrač Spartaka, Radovanović. Njegov šut sa ivice kaznenog prostora olako je odbranio Ostojić. Kako se bližio kraj utakmice, domaći tim je sve češće bio pred golom Spartaka. U 73. minutu pokušao je Eze, Ostojić je na kratko odbranio, ali se Stojković našao na pravom mestu i loptu izbio u polje. Nakon što je prekršaj načionio Ćalasan pred šesnaestercom, Mesarević je izveo slobodan udarac, ali Ostojić na visini zadatka.

Spartak je povisio vođstvo u 81. minutu. Posle kornera Nikolić je najbolje reagovao i sproveo loptu u mrežu Novosađana. . U finišu je Čečarićpogodio prečku i zasluženo su golubivi osvojili sva tri boda na Karađorđu protiv Vojvodine.

Vojvodina – Spartak 0:2 (0:1)
Šimura u 36, Nikolić u 81.

Vojvodina: Rockov, Lazarević, Zličić, Lakićević, Mesarović, Jovančić, Veselinović, Radovanović, Putinčanin (Vukasović), Avramovski (Subotić), Eze.

Spartak: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Tekijaški, Vukčević, Šimura (Glavčić), Jočić, Čečarić (Dunđerski), Đuričin (Torbica), Savković, Nikolić.

Tabela posle 2. kola plejofa

Fudbal: Spartak savladao Vojvodinu u Novom Sadu, Evropa sve bliže!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 dana
Komentara: 21
Pregleda: 3752
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.