Komentara: 2
Pregleda: 2231

Fudbal: Spartak savladao Radnik pred plejof (3:1)

05.04.2018. u 21:43h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv regularni deo šampionata Super lige Srbije završio je pobedom. Golubovi su slavili protiv Radnika iz Surdulice u 30. kolu i sačuvali petu poziciju pred plejof.
Fudbal: Spartak savladao Radnik pred plejof (3:1)

Zasluženo su Subotičani trijumfovali protiv Radnika i revanširali se za poraz u prvom delu šampionata. Otvoreno su obe ekipe igrale od starta, ali je domaćin bio konkretniji i postigao tri gola.

Gosti su prvi zapretili, ali je Kerkez bio dobro postavljen i izblokirao šut Đorđevića. Neiskorištenu priliku Spartak je znalački kaznio matom iz tri poteza. Loptu je iz srca šesnaesterca izbacio Nikolić do samog centra, Đuričin je vešto prihvatio, umakao odbrani Radnika i nesebično na desnoj strani uposlio Savkovića , a on zatresao mrežu protivnika za vođstvo od 1:0. Ofanziva se Subotičanima isplatila u 24. minutu. Savković je nanizao nekoliko protivničkih igrača, prosledio loptu do Đuričina koji vara Pavlovića, Vasiljević nemoćan samo je ispratio loptu u mreži i Golubovi su poveli sa 2:0. Kombinovali su Čečarić i Stojković uz desnu liniji u 30. minutu, ali je nakon asistencije Stojkovića Mile Savković loptu poslao preko gola. . Uspeli su gostid a se oslobode pritiska i krenuli ofanzivno ka golu Spartaka. U 32. minutu Vuk Mitošević dobro je proigrao Zlatanovića koji se našao u „sendviču“ odbrambenih igrača Spartaka i iznudio samo korner. Minut kasnije gosti su iz prekida smanjili prednost domaćina. Nakon kornera najviši u skoku bio je Pavlović i loptu glavom sproveo u mrežu za 2:1

U nastavku susreta Spartak je mogao i do ubedljivijeg rezultata, ali su igrači domaćeg tima grešili u samoj završnici. Svi su bili nesebični, a u želji da uposle nekog od saigrača propuštali su prilike da povećaju prednost Savković, Đuričin, Čečarić... Ipak u 56. minutu Čečarić postiže gol. Savković je prošao po levoj strani, prosledio loptu do Bojana Čečarića, a on loptu šalje iza leđa Vasiljevića – 3:1. Na isteku 71. minuta istakao se Ostojić, posle pokušaja Čubrila, dok je na drugoj strani Čečarić propustio priliku da iz slobodnog udarca povisi vođstvo. Šutirao je iskosa sa desne strane, Vasiljević je bio dobro postavljen.

SPARTAK ŽK – RADNIK 3:1 (2:1)
Savković 9', Đuričin 24', Čečarić 56' - Pavlović 33'

Spartak: Ostojić, Stojković (Dunđerski), Ćalasan, Kerkez, Vukčević, Šimura, Jočić (Glavčić), Čečarić, Đuričin, Savković, Nikolić (Dieng).

Radnik: Vasiljević , Tanasin, Ivanović, Pavlović, Čubrilo, Mitošević, Žakula (Pejčić), Keremeh, Đorđević (Stefanović), Radović (Purović), Zlatanović.

U plejofu igraće se 7 kola, Spartak će kao petoplasirana ekipa Superlige dočekati Voždovac, Napredak i Radnički iz Niša, dok će gostovati Zvezdi, Partizanu, Čukaričkom i Vojvodini.

Plejof počinje 14. aprila, a Spartak dočekuje Voždovac.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2231

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.