Komentara: 3
Pregleda: 2073

Fudbal: Spartak savladao Radnički u Nišu (0:2)

11.03.2018. u 19:14h > 12.03.2018. u 08:10h
Izvor: Subotica.com
Bez ijednog osvojenog boda u nastavku prvenstva Spartak je krenuo na megdan zahuktalom Radničkom u Nišu. Golovima Nikolića i Đuričina Spartak je konačno pobedio i vraća se kući sa tri boda.
Fudbal: Spartak savladao Radnički u Nišu (0:2)

U prvih 45. minuta vodila se velika borba na Čairu. Domaći tim bio je rešen da upiše i jedanaestu utakmicu bez poraza, ali je njihove namere i pokušaje zaustavio raspoloženi Miloš Ostojić pred golom Spartaka. Imao je Nemanja Nikolić priliku da Subotičanima donese prednost, ali je pogodio stativu sredinom prvog poluvremena. Mogle su Nišlije da kazne tu priliku, ali je šut Pavkova glavom osujetio Ostojić. U finišu prvog dela još jednom su zapretili domaći igrači. Aksentijević je uputio udarac u nameri da loptu pošalje pod prečku, međutim Ostojić je i ovog puta bio siguran i na odmor se otišlo bez golova.

U nastavku meča prvo su zapretili igrači Radničkog, ali su bili neprecizni Stojanovići, dok je pokušaj Nome zaustavio Ostojić. Propuštenu priliku iz prvog poluvremena Nikolić je ispravio i Spartak doveo u vođstvo. Na 2:0 Ognjen Đuričin je povisio nakon greške odbrane Nišlija. Nisu uspeli igrači Radničkog da se vrate u igru nakon dva postignuta gola Spartaka i "golubovi" su zasluženo stigli do prve prolećne pobede

Radnički – Spartak ŽK 0:2 (0:0)
Nikolić 69', Đuričin 77'

Radnički: Šaranov Sa. Stojanović (Mićić), Sl. Stojanović, Aksentijević, Petrović (Jovanović), Subić, Pavkov, Simunović, Noma, Babić (Stanisavljević), Miladinović.

Spartak: Ostojić, Stojković , Ćalasan, Tekijaški, Vukčević, Šimura, Glavčić (Torbica), Čečarić, Đuričin (Dunđerski), Savković (Dieng), Nikolić.

Na kraju prvog dela Superlige "golubovi" su bili ti koji su bili bliži Evropi, što je pomalo bilo nerealno čak i za one najoptimističnije pristalice superligaša sa severa Bačke. Četiri vezana poraza u nastavku sezone gurnula su Spartak na 5. poziciju, ali i dalje ga drže sigurnim učesnikom plejofa, iako sada ima 43 osvojena boda, samo tri više od prvih pratioca Vojvodine, Voždovca i Napretka koji ima meč manje. Dobra situacija je što trenutno 9. ekipa ima izuzetno male šanse da postane 8. i promeni sastav plejof grupe koja je sada aktuelna, tri kola pre kraja Superlige.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 2073

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.