Komentara: 9
Pregleda: 1801
Video

Fudbal: Spartak savladao Napredak (3:2), VAR ponovo produžio meč

23.08.2021. u 09:51h
Izvor: Subotica.com
Spartak je upisao velika tri boda nakon pobede nad Napretkom od 3:2 na Gradskom stadionu u okviru šestog kola Linglong Superlige Srbije. Imali su „golubovi“ prednost od dva gola koja je postigao Srđan Hratić, ali su ih u nastavku „prokackali“. Kruševljani su uspeli da izjednače, ipak Lazar Tufegdžić je presudio sa bele tačke i doneo pobedu Subotičanima.
Fudbal: Spartak savladao Napredak (3:2), VAR ponovo produžio meč

Od početka utakmice igralo se otvoreno. Spartak je imao blažu inicijativu, pokušao je Todoroski iskosa s desne strane i loptu poslao iznad prečke. Oko 10. minuta posle lepe akcije koju je započeo Marčić, Srećković je izvanredno centrirao sa leve strane, ali je Hrstić za malo zakasnio i propustio idealnu priliku da postigne gol. Već u sledećem napadu gosti su zapretili posle kontre po levoj strani, ali se istakao Dubljanić.

Kako je vreme odmicalo igra je dobijala na dinamici. Konačno posle pola sata igre pao je i prvi pogodak. Lazar Tufegdžić je nesebično uposlio Srđana Hrstića, a mladi napadač Subotičana postigao svoj prvenac u seniorskom dresu za vođstvo „golubova“- 1:0.

Nije mnogo trebalo domaćem timu da udvostruči prednost. Andrej Todoroski se ubacio s desne strane, na ivici kaznenog prostora uposlio usamljenog Hrstića, a on po drugi put savladao Vasiljevića za radost Spartaka– 2:0.

Drugo poluvreme samo što je počelo, a gosti su iskoristili nesmotrenost domaćina i smanjili vođstvo. Stefan Jovanović je s desne strane ubacio loptu u kazneni prostor, a Srđan Kočić je poslao u mrežu Spartaka. Ipak se čekala odluka iz VAR sobe gde su Minaković i Mihajlović pratili meč. Posle konsultacija gol Napretka je poništen, jer je postignut iz nedozvoljene pozicije.

Desetak minuta kasnije Kruševljani su ipak smanjili prednost Spartaka.  Srđan Kočić je uposlio Stefana Jovanovića, a on savladao Dubljanića za 2:1. U 64. minutu Nikola Srećković je odlično prošao uz aut liniju po levoj stranu ubacio loptu gotovo na gol liniju, ali su zakasnili i Hrstić i Tufegdžić i propustili priliku da po treći put zatresu mrežu Napretka. Kruševljani su izjednaačili u 77. minutu i to posle dosta muke i dve odbrane Dubljanića u gužvi se najbolje snašao Marjanović i plasirao loptu u mrežu. Pomoćni sudija Rijavec je već bio podigao zastavicu za nedozvoljenu poziciju. Ponovo se čekala odluka nakon konsultacija sa VAR komisijom. Gol je ipak priznat posle  pet minuta čekanja.

Fudbal: Spartak savladao Napredak (3:2), VAR ponovo produžio meč

MARČIĆ UPISAO TROCIFRENI NASTUP - Milan Marčić ušao je u „klub 100“. Vezista Spartaka protiv Napretka odigrao je stoti meč za subotičkog superligaša. Povodom toga Nikola Simović predsednik kluba pred početak utakmice uručio mu je uramljen dres koji simbolizuje broj odigranih mečeva za „golubove“. 

Do kraja meča se vodila borba, oba tima su pokušavala da dođu do gola vrednog pobede, ali bezuspešno. Meč je produžen 10 minuta što je dalo novu nadu da će biti još pogodaka. Spartak je to i iskoristio. Furtula je oboren u kaznenom prostoru, a sudija Marković pokazao na belu tačku. Precizan sa 11 metara bio je Lazar Tufegdžić za tri boda „golubova“.

Sažetak meča (kamera i montaža: Grozdana Spajić)

Spartak – Napredak  3:2 (0:2)
Hrstić 32’, 42’, Tufegdžić 90+5’-  S. Jovanović 60’, Marjanović 77

Spartak: Dubljanić, Jezdimirović (Dunđerski), Ivančević, Bogićević, Milošević, Marčić (Šćepanović), Đurasović (Vidaković), Todoroski (Bijelović), Tufegdžić, Srećković, Hrstić (Furtula).

Napredak: Vasiljević, S. Jovanović, Mršić, Kerkez, Spremo, Tomić (Radošević), Marinković, Đ. Jovanović, Marjanović, Kočić (Ćuković), Bačanin (Milošev).

Spartak u narednom kolu gostuje u Surdulici gde će snage odmeriti sa ekipom Radnika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 1801
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.