Komentara: 2
Pregleda: 938
Video

Fudbal: Spartak protiv Radničkog ispustio pobedu u sudijskoj nadoknadi

22.11.2021. u 09:45h
Izvor: Subotica.com
Spartak i Radnički iz Kragujevca odigrali su nerešeno - 1:1, u okviru 17. kola Superlige. Subotičani su bili bolji tim, stvorili mnogobrojne šanse i imali prednost od 71. minuta nakon što je Nikola Srećković pogodio sa bele tačke, ali je u sudijskoj nadoknadi vremena Aleksa Damjanac posle slobodnog udarca poravnao rezultat i postavio konačan rezultat.
Fudbal: Spartak protiv Radničkog ispustio pobedu u sudijskoj nadoknadi

Uvodni deo meča pripao je gostujućoj ekipi koja je  imala blagu inicijativu i pokušavala da se približi golu Dubljanića, ali je završnica izostala. Kako je vreme odmicalo Spartak je polako preuzimao terensku inicijativu. U 20. minutu Jezdimirović je centrirao s desne strane, Nikolić pokušao, ali je ispred njega dobro reagovao Filipović i otklonio opasnost. Nikolić je uposlio Srečkovića, a on šutirao iskosa sa ivice kaznenog prostora, pročitao je to Lukić i odbranio. Isti akteri su se našli i u narednoj akciji, ali je Nikolić ovog put pokušao glavom, lopta je završila iznad prečke.

Pokušao je Burmaz da iznenadi Dubljanića, šutirao je po zemlji posle dobrog pasa Mirića, lopta je završila pored stative. Igrao se 32. minut Nikola Srećković je izveo slobodan udarac, Ognjen Lukić se ponovo istakao odbranom. Najbolja prilika za domaći tim nije iskorištena u 40. minutu kada je Vladan Vidaković prosledio loptu do Nikolića na samoj ivici šesnaesterca pred golom Radničkog, ali je napadač Subotičana okleva da uputi udarac, što je Aleksa Damjanac iskoristio i oduzeo mu lotu.

Nastavak utakmice doneo je dinamičniju igru. U 53. minutu Nikola Srećković se posle brze akcije odlučio za šut iz daljine, ponovo je mladi čuvar mreže Kragujevčana bio dobro postavljen. Igrao se 68. minut kada je Nemanja Nikolić podigao prisutne gledaoce na noge. Svi su već loptu videlu u golu, ali se isprečila stativa posle duplog pasa Nikolića i Bijelovića. Ipak, zbog prekršaja Damjanca nad Nikolićem, uslediel su konsultacije sa var komisijom i dosuđen je kazneni udarac za Spartak.  Nikola Srećković se prihvatio odgovornosti i u 71. minutu doneo radost „golubovima“.

Mogao je Radnički odmah da izjednačenja, ali je pokušaj Burmaza osujetio Dubljanić dobrom intervencijom. Usledila je kontra Subotičana, Bijelović je povukao uz desnu aut liniju, uposlio Srećkovića, a nakon njegove namere da prosledi loptu do Nikolića, Damjanac je presekao putanju i sprečio da domaći udvostruči prednost.

Kako se bližio kraj utakmice igralo se požrtvovanije. Spartak je želeo da dođe do drugog gola i reši pitanje pobednika, dok su gosti pokušavali da izjednače i bar bod odnesu u Kragujevac. Grešili su u brzopletim reakcijama i jedni i drugi, ali je onda u poslednjem minutu utakmice Aleksa Damjanac posle povratne lopte uputio silovit šut i smestio je pod prečku za konačnih - 1:1.

Spartak – Radnički 1923 1:1 (0:0)
Srećković 71’ (p) - Damjanac u  90+4’

Spartak: Dubljanić, Jezdimirović (Branković), Ivančević, M. Bogićević, Milošević, Šimura, Šćepanović (Marčić), Bijelović, Vidaković, Srećković, Mihajlović, Nikolić (Hrstić).

Radnički: Lukić, Filipović, Milanović, Damjanac,Lakićević,M. Vidović (Trifunović), Srnić, Mirić, Kovačević (Brnović), S. Jovanović (Ristović), Burmaz.

U narednom kolu Spartak gostuje u Beogradu gde će snagu odmeriti sa Crvenom zvezdom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 938
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.