Komentara: 4
Pregleda: 1162
Video

Fudbal: Spartak poražen od Proletera (1:2)

21.09.2020. u 10:32h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka poraženi su od Proletera iz Novog Sada. Gosti su boljom igrom stigli do pobede od 2:1 i zasluženo odneli tri boda.
Fudbal: Spartak poražen od Proletera (1:2)

Spartak ŽK poražen je prvi put na svom terenu ove sezone. Subotičani su poklekli pred Novosadskim Proleterom koji je slavio sa 2:1 golovima Babića i Mirosavljeva u osmom kolu Linglong Superlihge Srbije. .Iako su „golubovi“ uspeli da izjednače, nisu iskoristili prilike za nešto više, a bolja igra i veća želja gostiju krunisana je sa tri boda.

Početak utakmice protekao je u ispitivanju snaga, a prvi su zapretili domaći igrači. Marčić je uputio šut sa distance već u prvom minutu, ali je lopta završila iznad gola. Na drugoj strani Milošević je odlično centrirao s desne strane, Mirosavljev pokušao glavom, a Dujmović intervenisao i poslao loptu u korner.

Imali su gosti blagu terensku nadmoćnos. Siniša Babić  je pokušao sa dvadesetak metara, Filip Dujmović je još jednom bio na visini zadatka. Ipak u 18. minutu mreža Subotičana se zatresla. Ognjen Mitrović se odlično snašao na desnoj strani, nadmudrio igrače Spartaka i proigrao Babića na ivici kaznenog prostora. Kapiten Novosađana nije oklevao, uputio je šut iz prve i doneo radost svom timu – 0:1.

Nije mnogo trebalo „golubovima“ da se razbude. Izjednačili su već u narednom napadu. Lazar Tufegdžić je prošao po desnoj strani, centrirao, a Nemanja Nikolić između dvojice odbrambenih igrača Proletera glavom loptu plasirao iza leđa Petrića – 1:1. Izjednačenje je donelo i veću inicijativu domaćina. Nizale su se prilike, Srećković, Dunđerski, Savković i Tekijaški su imali šanse da preokrenu rezultat, ali ih nisu iskoristili.   

Početkom drugog poluvremena Proleter je ozbiljno u dva navrata zapretio imao presing nekih desetak minuta, a onda je usledila blaga dominacija Spartaka. Igra se odvijala uglavnom na polovini terena koji je pripadao gostima, ali su „golubovi“ previše grešili u završnici. Od 65. minuta i gosti su ponovo bili tim koji se pita na terenu. Prvo su imali odličnu priliku da po drugi put steknu prednost iz prekida, kada je Mitrović izveo slobodan udarac iskosa s desne strane. Dujmović je uspeo da odbrani i loptu izbaci u korner. Međutim, sledeća prilika gostujuće ekipe krunisana je golom. Milan Mirosavljev se našao usamljen na desetak metara od gola i olako loptu plasirao u mrežu Spartaka za -1:2.

Subotičani kao da nisu imali snage da dođu do izjednačujućeg gola. U 78. minutu posle brze kontre Nikolić je bio u prilici da izjednači po drugi put, ali je posle asistencije Savkovića pogodio prečku. Nešto kasnije još jedna idealna šansa za Spartak, ali Nikolić ponovo neprecizan šalje loptu pored gola.

Želja za još ubedljivijom pobedom kod Novosađana nije jenjavala, a malo je nedostajalo da dođu i do trećeg gola. Prvo je Vidović izblokirao šut Vesića, a kasnije Dujmović odbranio nakon  pokušaja Pejića. Iako nisu iskoristili te prilike gosti su na kraju zasluženo odneli tri boda.

Spartak  ŽK – Proleter 1:2  (1:1)
Nikolić 21’ - Babić 18’, Mirosavljev 72’

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Tekijaški, Vidović, Milošević,  Marčić,  Šimura (Vidaković), Srećković (Denković), Tufegdžić, Savković,  Nikolić.

Proleter: Petrić,  Milošević,  Leandro, Joković, Kovačević, Pejić, Kojić (Bacanović), Knežević (Vesić), Babić (Ilić), Mitrović (Živojinović), Mirosavljev.

Sažetak meča (autor: Grozdana Spajić)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1162
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.