Komentara: 17
Pregleda: 2817
Video

Fudbal: Spartak poražen od Napretka u Kruševcu (4:3)

16.02.2018. u 18:38h > 21:14
Izvor: Subotica.com
Prva utakmica prolećnog dela sezone donela je mnogo uzbuđenja i čak sedam golova. Spartak je poražen u Kruševcu od Napretka sa 4:3, u utakmici sa mnogo lepih poteza i golova.
Fudbal: Spartak poražen od Napretka u Kruševcu (4:3)

Nije mnogo trebalo „golubovima” da dođu do vođstva. Mile Savković je iskoristio odlično loptu nakon proigravanja od strane Čečarića i doneo prednost Spartaku. Vodlila se velika borba na obe strane uz izuzetno otvorenu igru i nameri da se što pre mreže protivnika zatresu.

Domaći tim je u napadu imao raspoloženog tamnoputog Ibrahima Ndajea koji je i uspeo da poravna  rezultat u 20. minutu. Nije mnogo trebalo, Napredak je grešku Spartaka iskoristio i preokrenuo rezultat. Vukanović je prošao po levoj strani, odlično pronašao Zeca u šesnaestercu, a on loptu plasirao u mrežu Spartaka. U 35. minutu trener Veselinović bio je prinuđen na neplaniranu izmenu. Ćalasan se povredio, a umesto njega je ušao novajlija Nemanja Tekijaški.

Odlično su igrali Subotičani, a najbliži izjednačenju bio je Glavčić. Izveo je slobodan udarac u 39. minutu, međutim Golman Napretka vešto je odbranio i sašuvao stečenu prednost. Strelac prvog gola za Napredak morao je da napusti ranije teren zbog povrede, a umesto njega ušao je Milisavljević. Česti napadi Spartaka terali su odbranu Kruševljana da prave greške i prekršaje. Boranijašević je oborio Savkovića, a sudija pokazao na slobodan udarac. Čečarić je bio precizan i poravnao na 2:2. Na isteku prvog dela, još jednom se Čečarić našao u prilici da iz slobodnog udarca zapreti, ali je samo pogodio živi zid.

Nastavak susreta nije doneo ništa manje uzbuđenja. I dalje se igralo otvoreno. U 73. minutu Napedak je preko Nikolića stigli do prednosti. Usledio je dramatičan finiš utakmice. Neiskustvo Tekijaškog i faul nad Eskićem u kaznenom prostoru doneli su priliku da Kruševljani povećaju vođstvo, međutim Miloš Ostojić je odbranio penal Nikoliću i ostavio Spartak u igri i nadu da bar bod mogu osvojiti na premijeri proleća.  Tako je i bilo u prvom minutu nadoknade Mile Savković je ponovo nadmudrio odbranu domaćina i poravnao na 3:3.

Činilo se da će taj bod iz Kruševca stići pred veliki meč koji za nedelju dana očekuje "golubove", ali se Miloš Vulić pobrinuo da bodovi ostanu pored Morave. Postavio je konačnih 4:3.

Napredak – Spartak ŽK 4:3 (2:2)
Ndaje 20', Zec 23', Nikolić 73', Vulić 92' - Savković 5' i 91', Čečarić 45'

Spartak ŽK: Ostojić, Stojković, Ćalasan (Tekijaški), Kerkez, Milošević (Vukčević), Šimura, Jočić, Glavčić (Đuričin), Čečarić, Savković, Nikolić.

Napredak: Ni. Petrović, Boranijašević, Ne. Petrović , Miladinović, Kostić, Eskić(Jese), Vukanović, Nikolić, Zec (Šljivić), Vulić, Ndiaje (Milisavljević)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 17
Pregleda: 2817

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.