Komentara: 3
Pregleda: 1438
Foto

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (1:4)

17.12.2023. u 13:57h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen od Crvene zvezde sa 4:1 u 19. kolu Superlige. Posle neizvesnog prvog poluvremena gde su gosti poveli golom Mijatovića, nastavak je bio mnogo uzbudljiviji, a viđena su još četiri pogotka. Katai je bio precizan za Zvezdu, Todoroski uneo neizvesnost smanjivši na 1:2, ali je razigrani Mijatović još dva puta zatresao mrežu „golubova“ i gosti su odneli sva tri boda.
Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (1:4)

Imali su gosti inicijativu na početku, pokušali su Mijatović, Katai, a najbliži da je kruniše vođstvom bio je Ndiaje kada je u 8. minutu posle centaršuta Kataija pogodio prečku.  Uzvratio je domaći tim brzim napadom, Andrej Todoroski je bio u solo prodoru, uputio šut sa dvadesetak metara, ali je to bio lak posao za Glazera. U 27. minutu Zvezda je došla do prednosti, Kosta Nedeljković je odlično centrirao sa leve strane u srce šesnaesterca gde se dobro postavio Jovan Mijatović i glavom loptu plasirao u donji ugao za 0:1.

Na drugoj strani Spartak je imao najbolju priliku od početka utakmice Luka Bijelović je prošao po levoj strani, uputio centaršut do Ognjena Mudrinskog u peterac gde je Dragović zasmetao napadaču Subotičana i sprečio ga da izjednači pre odlaska na odmor.

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (1:4)Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (1:4)

Drugo poluvreme je donelo mnogo uzbuđenja. Gosti su udvostručili peednost. Udarac iz ugla je izveo Kanga, a Katai glavom loptu poslao u mrežu „golubova“. Na drugoj strani posle prekida Spartak smanjuje prednost. Ilija Babić je izveo aut, Luka Bijelović sjajnim potezom loptu prosledio do Andreja Todoroskog, a on u mrežu Glazera za 2:1 i novu neizvesnost.

Brzo su gosti dali odgovor na primljen pogodak. Kosta Nedeljković je započeo akciju po desnoj strani, loptu odložio do Hvanga, a on uposlio Jovana Mijatovića koji vara odbranu domaćina i postiže svoj drugi pogodak na meču – 1:3.

Nastavila se borba na terenu, viđeno je nekoliko pokušaja na obe strane. Miloš Tošeski je posle lepe akcije pokušao iz velike daljine, ali je Glazer bio na mestu. Nešto kasnije Spartak je još jednom zapretio, Jug Stanojev je imao povoljnu šansu, nije je iskoristio. Kaznili su to gosti i u sudijskoj nadoknadi posle prekida stigli i do četvrtog pogotka. Kanga je izveo slobodan udarac s desne strane,a Jovan Mijatović poslao loptu glavom u gol „golubova“ za pobedu od 1:4.

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (1:4)Spartak –  Crvena zvezda 1:4 (0:1)
Todoroski 55' -Mijatović 27', 56', 90+3', Katai 53',

Spartak: Vulić, Vidaković, Kerkez, Ćalasan (A.M.Đurasović), Stanojev, A.S.Đurasović (Lukić), Tošeski, Babić, Bijelović (Rošević), Todoroski (Mijić), Mudrinski (Ubiparip).

Crvena zvezda: Glazer, Nedeljković, Spajić, Dragović (Nikolić), Rodić, Knežević (Lučić), Kanga, Mijatović, Katai (Stamenić), Hvang (Kraso), Ndiaje (Oleinka).

Do odlaska na zimsku pauzu, Spartak će odigrati još jednu utakmicu. Subotičane čeka gostovanje u  Novom Pazaru i odloženi meč devetog kola Superlige Srije.

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (1:4)KERKEZ. ĆALASAN I ĐURASOVIĆ UPISALI 100. NASTUP ZA SPARTAK - Uoči početka utakmice predsednik Spartaka Nikola Simović čak trojici prvotimaca plavo – belih uručio je uramljene dresove sa brojem 100 što simbolizuje njihov broj odigranih utakmica u dresu „golubova“. Dejan Kerkez, Nemanja Ćalasan i Aleksa S. Đurasović pridružili su se saigračima koji su za klub sa severa Bačke odigrali preko stotinu mečeva do sada.

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Crvena zvezda 1:4 Fudbal: Spartak - Crvena zvezda 1:4 Fudbal: Spartak - Crvena zvezda 1:4 Fudbal: Spartak - Crvena zvezda 1:4 Fudbal: Spartak - Crvena zvezda 1:4 Fudbal: Spartak - Crvena zvezda 1:4 Fudbal: Spartak - Crvena zvezda 1:4 Fudbal: Spartak - Crvena zvezda 1:4
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 1438
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.