Komentara: 9
Pregleda: 1857

Fudbal: Spartak parirao Zvezdi samo u prvom poluvremenu

12.08.2018. u 22:59h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv pretrpeo je poraz od Crvene zvezde u 4. kolu Superlige Srbije. Subotičani u kombinovanom sastavu i pored dobre igre nisu uspeli da upišu ni jedan gol. Zvezda je zasluženo slavila sa 3:0, a Spartak upisao treći poraz u niz u domaćem šampionatu.
Fudbal: Spartak parirao Zvezdi samo u prvom poluvremenu

U duelu dve ekipe koje ove sezone predstavljaju Srbiju u Evropi,  Crvene zvezde i Spartak Ždrepčeve krvi,  oba trenera su izmešala karte i  na teren izvela kombinovane sastave. Borba na dva fronta i zgusnut raspored primorali su Milojevića i Gaćinovića da prave kombinacije  na ovoj utakmici. Domaćin je bio uspešniji i golovima Pavkova i Babića stigao do još jedne pobede i naterao „golubove“ na kapitulaciju.

Zapretili su prvo Subotičani. Vukčević je dobro ubacio loptu iz kornera, Tekijaški sa glavom prosledio pored gola. Uzvratili su domaći igrači, ali je Pavkov  bio neprecizan.  Konkretnija igra Zvezde izrodila je najbolju priliku za crveno – bele u 24. minutu, međutim Jevtović koji se našao sam sa Lučićem pogodio je stativu, a lopta se vratila u polje. Nešto kasnije domaćini su imali još jednu povoljnu šansu, Srnić je nije iskoristio. Kako je vreme odmicalo tempo igre je opadao. Pavkov je iskoristio uljuljkanost odbrane Spartaka i nesmetano loptu poslao u mrežu za vođstvo svog tima 1:0.

Spartak je drugi deo meča otvorio mnogo bolje. Mogli su „golubovi“ i do izjednačenja, ali je pokušaj Marčića zaustavio Popović. Nije mnogo trebalo Crvenoj zvezdi da udvostruči prednost. Stefan Hajdin je odlično izveo aut, a Pavkov po drugi put matirao Lučića za 2:0. Pokušali su Srnić i Meleg, ali su bili neprecizni. U finišu meča Zvezda je imala još jednu  idealnu priliku, međutim nakon šuta Srnića, Lučić je izvanredno intervenisao i sprečio domaći tim da poveća rezultat. Ipak, konačnih 3:0 postavio je Babić, posle odličnog centaršuta Melega glavom je loptu poslao u mrežu Subotičana.  

Crvena zvezda – Spartak 3:0 (1:0)
Pavkov 41' i 67', Babić 93'

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Sumaila (Degenek), Babić, Hajdin, Jovančić (Jovičić), Milijaš (Simić), Jevtović, Meleg, Srnić, Pavkov.

Spartak: Lučić, Tekijaški, Ćalasan, Rakić, Milošević, Marčić, Čou, Afum (Šormaz), Torbica, Vukčević, Đenić.

Kao što smo već istakli, šef struke Spartaka izveo je kombinovani sastav, baš kao i njegov kolega na klupi crveno-belih, ali duža klupa domaće ekipe donela je prevagu. Obe ekipe su još uvek aktivne u evro takmičenjima, otuda i kalkulacije po pitanju sastava.

- Crvena zvezda je velika inspiracija za nas. U prvoom poluvremenu u najmanju ruku bili smo egal protivnik, primili smo prvi gol iz neke naše nesmotrenosti. U drugom poluvremenu nismo mogli da pratimo ritam domaćina, počeli smo da padamo i već posle drugog gola bilo je jasno da ćemo tu utakmicu izgubiti. Čestitam momcima obe ekipe i želim dobar rezultat Crvenoj zvezdi u revanšu kvalifikacija za Ligu šampiona - rekao je Gaćinović

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 1857

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.