Komentara: 5
Pregleda: 1154

Fudbal: Spartak osvojio bod u Kragujevcu

02.04.2023. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Spartak je odigrao nerešeno 2:2 u Kragujevcu sa Radničkim 1923 u 28. kolu Superlige. Imao je domaći tim prednost, a onda su „golubovi“ pokazali sjajnu igru i na dve asistencije Luke Bijelovića uspeli da prokrenu rezultat golovima Stanića i Srećkovića. Ipak u završnici meča Kragujevčani su izjednačili i rivali su uzeli po bod.
Fudbal: Spartak osvojio bod u Kragujevcu

Kragujevčani su prvi zapretili u osmom minutu, ali je pokušaj Vidovića zaustavio golman Dubljanić. Većom inicijativom domaći tim je više pretio, a u 19. minutu i stigao do prednosti. Milunović je centrirao s desne strane, na drugoj je Đurić loptu prihvatio i prosledio  do Čolovića, a on je plasirao u mrežu – 1:0.

Vodila se velika borba na terenu stadiona „Čika Dača“, pokušavali su Subotičani da anuliraju prednost Radničkog. Šimura je posle kornera koji je izveo Nikola Srećković pogodio prečku.

Kaznili su to Kragujevčani i povećali prednost preko Milunovića, na sreću Spartaka iz nedozvoljene pozicije, pa je pogodak poništen. Već u sledećem napadu Subotičani su uspeli da izjednače. Bureković je uputio dijagonalu ka Bijelović, a on pas do Stanića koji silovito levom nogom loptu plasira u gol Radničkog za 1:1.

U nastavku utakmice Spartak je zaigrao agilnije što se isplatilo u 54. minutu kada je prokrenuo rezultat u svoju korist. Sjajan napad izveli su „golubovi“ Rošević je uputio pas do Luke Bijelovića, posle nekoliko koraka napadač Subotičana centrirao je pred gol Radničkog  gde je iz drugog plana utrčao Nikola Srećković i pogodio za 1:2.

Mogli su Subotičani do trećeg pogotka, ali je posle šuta Šimure dobro intervenisao Mladenović i sprečio goste da uvećaju vođstvo. Krenuli su Kragujevčani silovito ka golu Miše Dubljnića i  71. minutu Zorić je zapretio, uspeo je Dubljanić da odbrani i loptu izbaci u korner. Udarac iz ugla bio je koban po „golubove“,  tamnoputi Činedu bio je uspešniji u duelu od Ostojića i poravnao na 2:2.

U sudijskoj nadoknadi vremena domaći tim je imao stopostotnu šansu da postigne treći pogodak i osvoji sva tri boda, ali je na visini zadatka bio golman Spartaka Mišo Dubljanić i sprečio Čolovića da se po drugi put upiše u listu strelaca i svom timu donese radost.

Radnički 1923 – Spartak 2:2  (1:1)
Čolović 19', Činedu 77' – Stanić  38', Srećković 54'

Radnički: Mladenović, Čolović, Ivanović, Krajišnik (Zorić), Miličić, Milunović (Činedu (Maksimović)) , Pecelj, Ponjević, Vidosavljević, Vidović, Đurić (Evandro).

Spartak: Dubljanić, Tanasin, Bugarin (Bogićević)  , Ostojić, Bureković  (Vitorović), Šimura, Tošeski (Todoroski), Bijelović, Stanić (Tumbasević), Srećković, Rošević (Ado).

Spartak već u sredu na Gradskom stadionu od 18 i 45 dočekuje Crvenu zvezdu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 1154
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.