Komentara: 9
Pregleda: 2259

Fudbal: Spartak okončao takmičenje u Kupu

14.03.2019. u 09:18h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv okončao je takmičenje u nacionalnom Kupu. Subotičani su juče, u četvrtfinalu, poraženi pred svojom publikom od Mladosti iz Lučana sa 2:1. Iako su imali prednost i igrača više, drugo poluvreme je pripalo gostima koji su postigli dva gola i na kraju obezbedili plasman u polufinale.
Fudbal: Spartak okončao takmičenje u Kupu

U četvrtfinalnoj utakmicu najmasovnijeg klupskog takmičenja Spartak  je poražen od Mladosti iz Lučana. Gosti su nakon preokreta i sa igračem manje obezbedili plasman u dalji tok takmičenja Kupa Srbije

Početak utakmice protekao je u ispitivanj  snaga na sredini terena bez izglednih prilika za golove. Vredan pomena do tada bio je pokušaj Mladenovića u petercu Lučanaca, ali je njegov šut izblokirao Sinđić. Trgli su se gosti od 30. minuta i preuzeli inicijativu pred golom Lučića. Nakon dobro izvedenog kornera od strane  Ristića, Milošević se našao u stopostotnoj prilici da matira golmana Subotičana, međutimLučić je odlično reagovao i sačuvao mrežu. Nešto kasnije Mladost je još jednom zapretila, Pejović je pokušao iz daljine, lopta je završila pored stative u gol autu. Uzvratili su igrači Spartaka. Vukčević je prošao po levoj strani uputio udarac sa ivice šesnaesteca, ali je bio neprecizan. U 41. minutu gosti su ostali bez kapitena Miloševića. Zaradio je defanzivac Mladosti drugi žuti karton nakon oštrog starta nad Šormazom. Spartak je iskoristio to u završnici prvog dela i nakon uigrane kombinacije Mladenovića i kapitena Torbice došao do vođstva. Mladenović  je uputio centaršut, Rakić je zakačio loptu u petercu, a ona završila pred Šormazom kome nije bilo teško da je glavom sprovede u mrežu Mladosti za 1:0.

U nastavku meča igra je bila mnogo dinamičnija. Spartak je prvi zapretio preko Šormaza, ali je golman Rosić dobro reagovao. U želji da što pre dođu do izjednačenja gosti su sve češće pokušavali da ugroze gol Spartaka. Tumbasević je propustio priliku da izjednači. Na isteku 55. minuta Stefan Šormaz je mogao da udvostruči prednost  Subotičana. Lobovao je golmana Rosića, ali je Sinđić odlično reagovao i izbacio loptu sa gol linije. Usledila je kazna za propušteno. Janko Tumbasević  je ubacio loptu sa desne strane u kazneni prostor Golubova do usamljenog Bojovića, a on je po zemlji prosledio u gol Spartaka za poravnanje rezultata -1:1. Nakon izjednačenja igra na terenu je postala mnogo zanimljivija. Subotičani su mogli do novog vođstva nakon pokušaja Tufegdžića, međutim pred golom gostiju stajao je raspoloženi Rosić i njegov pokušaj osujetio. U 76. minutu posle centaršuta Obradovica sa leve strane, Šormaz je zamalo zakasni da loptu plasira u gol Mladosti. Na drugoj strani gosti koriste dobru priliku i dolaze do preokreta. Janko Tumbasević još jednom je servirao dobru loptu, a Pejović bio precizan za 1:2. Pokušali su domaći igrači da dođu do izjednačenja i izbore bar penale, ali nisu uspeli. Najbolju priliku imao je golman Lučić u poslednjem minutu. Preselio se pred gol Lučanaca kako bi pomogao saigračima posle kornera da dođu do gola, ali je njegov pokušaj odbranio Rosić koga je lopta pogodila i Mladost je izborila plasman u polufinale Kupa Srbije.

Spartak ŽK - Mladost 1:2 (1:0)
Šormaz 44' - Bojović 59', Pejović 80'

Spartak: Lučić,Dunđerski,Kerkez( Đenić), Đorđević, Vukčević, Rakić, Radovanović (Tufegdžić), Mladenović, Torbica (Glavčić), Obradović, Šormaz.

MLADOST: Rosić, Pešić (Andrić), Milošević, Sinđić, Leković, Pejović, Jovanović, Tumbasević, Ristić (Pavlović), Dimić (Radivojević), Bojović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 9
Pregleda: 2259

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbal

fudbalski kup srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.