Komentara: 5
Pregleda: 2413

Fudbal: Spartak igrao nerešeno sa Vojvodinom za kraj polusezone za pamćenje

13.12.2017. u 17:40h > 21:02
Izvor: Subotica.com
U 22. kolu Superlige, poslednjem u jesenjem delu, Spartak i Vojvodina igrali su bez pobednika (1:1). Subotičani su poveli golom Hajdina, a gosti su izjednačili krajem prvog dela susreta, što je, ispostavilo se, bio i konačni rezultat.
Fudbal: Spartak igrao nerešeno sa Vojvodinom za kraj polusezone za pamćenje

Vojvođanski derbi za kraj polusezone u kojoj je Spartak odigrao daleko iznad očekivanja, verovatno i onih koji su možda i verovali u čuda. Spartak i Vojvodina su danas na Gradskom stadionu u Subotici pred oko 500 gledalaca igrali 1:1 (Hajdin u 11' za "golubove" i Subotić u 45' za "lale").

Od samog starta obe ekipe su krenule otvoreno, a prvi su zapretili gosti. Antić je uputio šut sa leve strane, lopta je prošla uz samu stativ na sreću domaćina. Ubrzo je Spartak uzvratio napadom. Stefan Hajdin je prošao po levoj strani, nadmudrio odbranu Vojvodine i matirao Rockova za prednost Golubova – 1:0. Novosađani su imali kolosalnu šansu za izjednačenje. Jovančić je uputio silovit šut sa leve strane, Ostojić na kratko odbranio, loptu je prihvatio Subotić i pogodio prečku. Pet minuta kasnije nakon prodora Vukčevića i centaršuta lopta je došla do Ivanovića, bio je brži od svojih čuvara, ali je lopta završila pored gola. Još jednu šansu da udvostruče prednost propustili su domaći igrači. Nakon kontre Savković je uputio pas do Ivanovića, ali je Lakićević dobro reagovao i otklonio opasnost. Gosti umalo nisu izjednačili u 33. minutu. Jovančić je šutirao iskosa sa leve strane, Ostojić izvanredno intervenisao i sačuvao mrežu Subotičana. Odmah potom je Spartak uzvratio. Bila je to idealna prilika da Ivanović savlada Rockova iz daljine, lopta je za malo fijuknula pored stative. Posle propuštenih šansi, gosti su u samom finišu prvog dela iskoristili najbolju i izjednačili. Nemanj Subotić je uputio šut sa korner linije i plasirao loptu u dalji ugao za 1:1.

Na sinoćnjoj svečanosti u Beogradu, napadač Spartaka Đorđe Ivanović dobio je dva izuzetna priznanja - izabran je za najboljeg pojedinca polusezone, a uvršten je u idealnih 11 Superlige. Veliko priznanje za mladog Ivanovića, za njegov klub Spartak i grad Suboticu.

Nakon odmora obe ekipe su nastavile u istom ritmu. Dušan Jovančić je u 60. minutu pokušao iz daljine, lopta je završila pravo u naručju Ostojića. Uzvratio je domaći tim. Savković je izveo korner sa desne strane, Kerkez bio najviši u skoku, ali je Rockov dobro intervenisau u poslednjem trenutku.Do kraja utakmice na obe strane viđena je po jedna prilika. Golubovi su mogli nakon prekida do drugog gola samo da je Kerkez bio precizniji posle dobro izvedenog kornera od strane Savkovića, glavom je poslao loptu pored desne stative. U završnici utakmice šansu da odnesu ceo plen iz Subotice nije iskoristio Vukasović. Njegov udarac sa 25 metara zaustavio je sigurni Ostojić i sačuvao bod koji je Spartak ostavio na trećoj poziciji.

Spartak ŽK – Vojvodina 1:1 (1:1)
Hajdin 11', Subotić 45:

Spartak ŽK: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Kerkez, Hajdin (Radovanović), Jočić, Šimura (Torbica), Savković, Ivanović, Vukčević (Hajdin), Čečarić.

Vojvodina: Rockov, Lakićević, Veselinović, Saničanin, Antić, Vukasović, Jovančić, Mesarović, Zličić (Kalezić), Kojašević (Mihajlović), Subotić (Avramovski)

Superligaši od sutra idu na zasluženi predah, a okupljanje pred priprem za novu sezonu počeće već posle pravoslavnog Božića. Spartak će bez obzira na druge rezultate na pauzu otići držeći čvrsto treću poziciju sa osvojenih 40 bodova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2413

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.