Komentara: 2
Pregleda: 1543

Fudbal: Spartak golom Marčića slavio protiv Javora

22.09.2019. u 13:57h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka uknjižili su tri važna boda. U finišu utakmice, na na Gradskom stadionu, savladali su Javor sa 1:0, golom Milana Marčića.
Fudbal: Spartak golom Marčića slavio protiv Javora

Spartak Ždrepčeva krv u 9. kolu Linglong Superlige Srbije zabeležio je pobedu. Subotičani su savladali Javor iz Ivanjice minimalnim rezultatom (1:0) posle velike borbe. Iako su gosti imali više prilika, sreća je poslužila “golubove” da dođu do važne pobede.

Početak meča protekao je u ispitivanju snaga. Igralo se smireno na sredini terena bez  ikakvih opasnosti po golmane. Tek oko 10. minuta Spartak je zapretio. Gojkov je bio u prodoru po levoj strani, Dolmagić ga je oborio nedaleko od šesnaesterca, ali Jamamoto nije iskoristio priliku. Nakon njegovog šuta lopta je završila u rukama Lazovića. Uzvratili su gosti brzim napadom. Posle pokušaja Dolmagića, Dokić je dobro intervenisao i sašuvao mrežu.

Pravili su greške domaći igrači, lako gubili lopte a, gosti sve češće bili u prilic da prete Dokiću. U 18. minutu Javor je mogao da dođe do vođstva, ali na sreću domaćina Mrkaić nije iskoristio poklon priliku. Dokić je ispustio loptu, a Mrkaić je prihvatio na desetak metara od gola, uputio šut i pogodio prečku. Samo tri minuta kasnije  Javor je mogao da dođe do prednosti. Golman Dokić je oborio Mrkaića na samoj ivici kaznenog prostora, ali je Maričić pogodio živi zid i mreža Spartaka je ostala mirna.

U 42. minutu Subotičani su prvi put ozbiljnije zapretili Ivanjičanima. Obradović je  povukao loptu po desnoj strani uputio šut, Lazović na kratko odbranio, a odbitak prihvatio Marčić, ali je bio neprecizan i loptu poslao pored stative. U finišu prvog dela gosti su još jednom pripretili, stvorila se velika gužva pred golom Spartaka, ali je ipak lopta izbijena u polje i rezultat je ostao nepromenjen.

Na startu drugog dela utakmice Spartak je prvi zapretio, ali je nakon pokušaja Marčića,  Lazović dobro intervenisao.  Posle toga igra se preselila na polovinu terena domaćeg tima. Gosti su pokušavali da ugroze gol Subotičana, ali je odbrana odolela pritisku Javora.  U 63. minutu posle lepog dodavanja Karneira, Milošević se našao pred golom Javora, pao je u kaznenom prostoru. Publika je negodovala i tražila penal, ali je Grujić pokazao da se igra nastavi. Nekoliko minuta kasnije Obradović se osmelio i uputio silovit udarac sa ivice šesnaesterca, lopta je završila pored gola.

Preuzeo je domaći tim inicijativu, pokušavao da dođe do gola, ali je završnica bila neprecizna. U 81. minutu publika je već loptu videla u mreži  Ivanjičana, ali je Vidaković pogodio stativu. Nikola Kuveljić u 84. minutu zaradio je drugi žuti karton i morao da napusti teren ranije.

Spartak je  brojčanu prednost odmah iskoristio i poveo. Damjan Gojkov je odlično uposlio Marčića, a on sa 18 metara uputio šut i zatresao mrežu Lazovića za 1:0 i ispostavilo se tri boda.

Spartak ŽK – Javor 1:0 (0:0)

Spartak: Dokić , Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević, Marčić,  Vidaković, Gojkov (Mladenović), Jamamoto (Karneiro), Obradović, Šormaz (Srećković).

Javor: Lazović, Đerić (Cvetković), Kolaković, Amanović, Jevremović, Piščević, Kuveljić,  Dolmagić,  Petković,  Maričić (Sević), Mrkaić.

Fudbalere Spartaka prvo čeka utakmica Kupa Srbije, u sredu od 19 časova, protiv Novog Pazara u Subotici, a potom u nedelju, 29. septembra, dolazi Čukarički.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1543
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.