Komentara: 11
Pregleda: 2997

Fudbal: Spartak bez šanse protiv šampiona

05.05.2018. u 23:58h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka gostovali su na našem najvećem stadionu šampionu Srbije, Crvenoj zvezdi, i upisali ubedljiv poraz od 4:0. Subotičani su u Beograd otputovali u dosta oslabljenom sastavu, kalkulišući za naredni meč, sada već izvesno odlučujući za izlazak u Evropu.
Fudbal: Spartak bez šanse protiv šampiona

Najavili su u redovima Spartak Ždrepčeve krvi pred gostovanje u Beogradu da idu da se naidgravaju sa novim šampionom. Utakmica sa Crvenom zvezdom donosila je veliki ulog za "golubove" i korak bliže Evropi, međutim nakon saznanja da će pravdu deliti Bojan Nikolić, arbitar koji nije poželjan u poslednje vreme među superligašima, Subotičani su se odlučili da na teren izađu u kombinovanom sastavu, a da igrače koji imaju po tri žuta kartona sačuvaju za naredni meč  protiv direktnog konkurenta za treću poziciju i evropsku vizu,  Radničkog iz Niša.

Rano je Crvena zvezda stigla do vođstva. Nesmotrenost odbrane Spartaka iskoristio je Nemanja Radonjić i doveo novog šampiona u vođstvo. Nešto kasnije pokušao je Babić, ali je lopta nakon njegovog šuta bila lak plen za Lučića. Na drugoj strani polovinom prvog dela Glavčić se odlučio na šut iz daljine, lopta je završila pored gola. U 35. minutu domaćin je udvostručio prednost. Vukčević je u kaznenom prostoru oborio Račića, a sudija Nikolić pokazao na belu tačku, iako je odluka o penalu može se slobodno reći vrlo sporna. Siguran sa kreča bio je omladinac Crvene zvezde Dejan Joveljić – 2:0. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je Ben u 43. minutu. Njegov šut je na kratko izblokirao Lučić, ali je Ben odbijenu loptu ponovo prihvati, prošao pored Kerkeza i smestio je u mrežu za 3:0.

U nastavku kapiten Spartaka Vladimir Torbica imao je priliku da smanji prednost, ali je pogodio stativu. Uzvratila je Zvezda, Ben je šutirao iskosa sa desne strane, Lučić je dobro reagovao i sprečio tamnoputog napadača da se po drugi put upiše u listu strelaca. Svoj drugi pogodak u seniorskoj konkurenciji,postigao je mladi Joveljić. Imao je domaćin još nekoliko prilika, nije ih iskoristio i konačan rezultat je bio 4:0.

U zaustavnom vremenu rezervni golman Spartaka na ovom meču, Bojan Jović, zamerio se sudijama i na klupi dobio crveni kartom, zbog čega neće biti u konkurenciji za meč sezone.

Crvena zvezda – Spartak ŽK 4:0 (3:0)
Radonjić 6', Joveljić 35' (p) i 63', Ben 43'

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Rodić, Račić, Krstičić (Milijaš), Frimpong, Ben (Srnić), Ilić, Radonjić (Pešić), Joveljić.

Spartak: I. Lučić, Dunđerski, Ćalasan, Kerkez, Vukčević, Šimura, Jočić, Torbica (M. Lučić), Glavčić, Dieng (Matijević), Đuričin (Vučićević).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2997

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.