Komentara: 0
Pregleda: 1601

Fudbal: Seniorke Srbije poražene od Francuske u kvalifikacijama za EP

19.09.2020. u 13:02h
Izvor: Subotica.com
Juče je na Gradskom stadionu odigrana kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo fudbalu za žene između Srbije i Francuske. Gošće su bile bolje za dva gola. I pored toga što su poražene igračice Srbije su se dostojanstveno suprotstavile jednoj od najboljih reprezentacija u Evropi.
Fudbal: Seniorke Srbije poražene od Francuske u kvalifikacijama za EP

Srbija je u utakmici kvalifikacija za Prvenstvo Evrope poražena od Francuske sa 2:0. S obzirom da je naša selekcija na megdan jednoj od najboljih evropskih reprezentacija izašla u dosta podmlađenom sastavu bez standardnih i iskusnijih igračica poput Dejane Stefanović, Marije Vuković, Aleksandre Lazarević, Marije Ilić, Jelene Čubrilo, Marije Radojičić prikazala je zavidnu igru i odlično parirala protivniku. Posebno su u drugom delu utakmice naše reprezentativke pokazale da su izvukle pouke iz meča u Bordou, kada su poražene 6:0. 

Fudbal: Seniorke Srbije poražene od Francuske u kvalifikacijama za EP

Francuskinje su od starta krenule veoma ofanzivno prema golu Milice Kostić i  već u petom minutu stigle do prednosti nakon auto gola Frajtovićeve. Nešto kasnije gošće su još jednom zapretile nakon kornera. Majri je izvela korner, Somer uputila šut, a Kostićeva odlično intervenisala. Ipak u 15. minutu inicijativa Francuske se isplatila i udvostručile su prednost. Imale su obe ekipe svoje prilike, ali nisu uspele da ih realizuju i na odmor se otišlo uz dva gola prednosti gostujuće selekcije. 

Fudbal: Seniorke Srbije poražene od Francuske u kvalifikacijama za EP

U drugom poluvremenu mnogo bolja igra Srbije. Respekt prema velesili iz prvog poluvremena je prerastao u hrabru i borbenu igru. Borile su se kao lavice da smanje prednost Francuskinja. U 58. minutu Tijana Filipović se probila do peterca pred protivnički gol, ali je izgubila loptu.

Kako je vreme odmicalo Srbija je imala sve veću inicijativu. Nisu odustajale ni Francuskinje, ali je Violeta Slović bila gospodar šesnaesterca i sve visoke lopte pokupila. U 70. minutu Francuska je imala odličnu priliku, međutim Kostićeva je odlično intervenisala. Pokušavale su igračice Srbije da smanje vođstvo, ali nisu uspevale. U završnici utakmice gošće su imale nekoliko dobrih prilika, ali ih nisu iskoristile. Kostićeva se nekoliko puta istakla odličnim odbranama. U 84. minutu Karčai je pogodila prečku nakon prelepog šuta sa ivice kaznenog prostora.

Odolele su naše igračice velikom pritisku Francuske u finišu. Nisu dozvolile da se ponovi epizoda iz Bordoa i najavile da će za buduće protivnike biti vrlo neugodne rivalke u borbi za mesto koje vodi na Evropsko prvenstvo. 

Fudbal: Seniorke Srbije poražene od Francuske u kvalifikacijama za EP

Srbija – Francuska 0:2  (0:2)
Frajtović  6’ (ag), Majri 15’

SRBIJA: Kostić, Vajda, Slović, Damjanović, Frajtović, Blagojević  (Matić), Pavlović (Bradić ), Poljak (Ivanović), Čanković, Filipović, Mijatović. 

Francuska: Pajraud, Torent, De Almeida, Kačarino, Karčai, Katato, Bilbao, Li Somer ( Asei), E. Kačarino, Diani (Klemaron), Majri (Malard).

Izvor: Subotica.com
Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu za seniorke: Srbija - Francuska Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu za seniorke: Srbija - Francuska Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu za seniorke: Srbija - Francuska Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu za seniorke: Srbija - Francuska Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu za seniorke: Srbija - Francuska Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu za seniorke: Srbija - Francuska Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu za seniorke: Srbija - Francuska Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu za seniorke: Srbija - Francuska
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1601
Povezane teme

ženska fudbalska reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.