Komentara: 2
Pregleda: 1494
Video

Fudbal: Savković za radost „golubova“ protiv Inđije

09.05.2021. u 21:41h
Izvor: Subotica.com
Spartak je konačno prekinuo negativnu seriju i upisao bodove. Subotičani su u 36. kolu Linglong Superlige Srbije savladali Inđiju sa 1:0 posle velike borbe i neizvesnosti. Radost „golubovima“ doneo je Mile Savković u 80. minutu posle odlične asistencije Milana Marčića.
Fudbal: Savković za radost „golubova“ protiv Inđije

Gosti su već u prvom napadu zapretili. Cucin je prošao po desnoj strani, , uposlio Aleksića, a on usamljenog Dimitrova koji glavom loptu šalje sa osam metara pravo u naručje Filipa Dujmovića. Uzvratili su Subotičani preko Tufegdžića, ali je napadač „golubova“ bio neprecizan i plasirao loptu iznad prečke. U 7. minutu Nikola Srećković je izveo korner, pokušao je direktno na gol, Novaković je bio siguran. Smenjivale su se šanse na obe strane.

Napadali su Subotičani ka golu Inđijaca, ali je završnica bila loša. Posle kornera i odbijene lopte Savković je šutirao iz velike daljine, Novaković je još jednom bio dobro postavljen. Najbliži da dođu do prednosti bili su domaći igrači u 25. minutu. Srećković je izveo korner, na drugog strani Marčić je prihvatio loptu ubacio je u peterac, a Šimura glavom poslao pored stative i propustio priliku da donese radost svojoj ekipi.

Nisu se ni gosti predavali. Pretili su iz kontri i pokušavali da dođu do Dujmovića, ipak su „golubovi“ odoleli. U samom finišu gosti su ostali sa igračem manje. Vasilije Bakić zaradio je drugu opomenu i morao je da napsuti teren. Dalo je to priliku Subotičanima da pokušaju iskoristiti brojčanost, Savković je pokušao, ipak se Novaković nije dao savladati i mreže su ostale mirne.

Drugo poluvreme samo što je počelo, Subotičani su imali najbolju priliku da steknu prednost. Tufegdžić je loptu ubacio s desne strane, Savković na drugog prihvatio, pronašao usamljenog Furtulu, a on umesto u gol, loptu poslao iznad prečke. Igrao se 58. minut posle duže akcije gosti su se odlučili na šut. Kosta Aleksić je uputio šut s desne strane, na sreću domaćina pogodio je spoljni deo mreže. Kako je vreme odmical, gosti  iako su imali igrača manje na terenu zadavali su velike muke Spartaku.

U 62. minutu Aleksić je bio u prodoru, Marčić ga je zaustavio pred kaznenim prostorom nesmotreno, sudija je dosudio slobodan udarac, koji na sreću po „golubove“ gosti nisu iskoristili. Usledilo je nadmudrivanje.

Inđija je pokušavala da stigne do prednosti, nije uspela, a onda su konačno Subotičani zatresli mrežu protivnika. Maestralni Mile Savković umakao je odbrani protivnika, Milan Marčić je to video, nesebično ga uposlio, a on na atraktivan način loptu plasirao u gol, za veliku radost na Gradskom stadionu – 1:0.

Jovanović je bio u prilici da udvostruči prednost Spartaka, Radomir Novaković se još jednom istakao dobrom odbranom i Spartak je slavio sa 1:0.  

Sažetak utakmice (snimatelj i montaža - Grozdana Spajić)

Spartak – Inđija 1:0 (0:0)
Savković 80’

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Branković, Tekijaški, Jović (Vidović), Marčić, Šimura (Vidaković), Srećković (Jovanović), Tufegdžić, Savković (Đurasović), Furtula (Bijelović).

Inđija: Novaković, Cucin (Modou), Jovanović, Bakić, Pantelić, Đorđević (Riznić), Škorić, Aleksić, Đurić, Nešković (Radić), Dimitrov (Nedeljković).

Spartak u narednom kolu gostuje u Novom Sadu gde se sastaje sa Vojvodinom, a potom u poslednjem dočekuje Rad.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1494
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.