Komentara: 3
Pregleda: 2353
Video

Fudbal: Poraz za kraj sezone - Napredak bolji od Spartaka (0:2)

20.06.2020. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka nisu uspeli da ostvare četvrti uzastopni trijumf i da se pobedom oproste od svojih simpatizera za ovu sezonu. Napredak je prekinuo seriju „golubova“ i slavio sa 2:0.
Fudbal: Poraz za kraj sezone - Napredak bolji od Spartaka (0:2)

U poslednjem 30. kolu Linglong Superlige Srbije Spartak je poražen od Napretka na Gradskom stadionu sa 2:0. Kruševljani su bili bolji za dva gola i odneli bodove. Poslednju utakmicu šampionata u ekipi Spartak Ždrepčeve krvi iskoristili su daju priliku mladim igračima, pa su čak četvorica iz omladinske škole debitovala. Hrstić, Kilibarda, Mažić i Molnar upisali su svoje prve nastupe za seniorski tim u plavo – belom dresu.  

DEBI MLADIĆA IZ OMLADINSKE ŠKOLE - Srđan Hrstić, kadet Spartaka, dete rođeno 2003. godine dobio je priliku da zaigra za prvi tim na utakmici protiv Napretka. Omladinac "golubova" ušao je u 30. minutu nakon što je David Dunđerski morao napustiti teren zbog povrede. Na početku drugog poluvremena još jedan igrač iz škole Spartaka upisao je svoj prvi nastup za seniorski tim. Viktor Molnar, omladinac  plavo – belih, rođen 2001. godine dobio je priliku da zaigra protiv Kruševljana. Petnaestak minuta pre kraja svoje prve nastupe uspisali su i Ognjen Mažić i Uroš Kilibarda.

Početak meča protekao je u ispitivanju snaga bez većih opasnosti po čuvare mreže, međutim u 11. minutu gosti su uspeli da dođu du vođstva. Dušan Stević je prošao po desnoj strani, uputio centaršut, lopta je pogodila Vidovića promenila pravac i završila u golu Spartaka – 0:1. Već u narednom napadu Subotičani su mogli do izjednačenja, ali Nikolić nije iskoristio svoju priliku. Raspoloženi gosti rešeni da što pre udvostruče vođstvo sve češće su napadali. Mrkaić je tukao glavom, ali se Ivan Dokić istakao odličnom intervencijom. Najbolja prilika za Golubove viđena je u 22. minutu. Milan Mrčić je uputio silovit šut iz daljine, ali je Stanković uz veliki napor sprečio da lopta završi u mreži Napretka. Samo dva minuta kasnije Mrkić je pokušao glavom, Dokić je ponovo bio na visini zadatka. U 25. minutu peh za Subotičane, Dunđerski se povredio i morao odmah da napusti teren. Promešao je karte šef Spartaka Gaćinović, pa je prekomandovao Srećkovića na desnog beka, a u napad je ušao šesnaestogodišnji Srđan Hrstić kome je ovo ujedno bio i debi. Milan Spremo kapiten Kruševljana pokušao je iz slobodnog udarca da poveća vođstvo svog tima, ali je lopta završila u naručju Dokića. Imali su svoje šanse Desančić i Mrkić za goste, nisu ih realizovali, dok je na drugoj strani Milan Marčić ponovo bio u prilici za izjednačenje, ali se Stanković nije dao savladati i na odmor se otišlo uz minimalnu prednost Napretka.

U nastavku meča gosti su se više opredelili za defanzivu, čuvali su stečenu prednost i koristili  kontre da dođu do gola Dokića.  Zapreto je Đorić u 54. minutu, lopta je završila pored gola, a nešto kasnije Desančić je bio najbliži da poveća vođstvo Napretka, ali je Aleksandar Vidović uspeo da sačuva mrežu Spartaka. Posle duplog pasa sa Spremom, Desančić je šutirao, Dokić istrčao i kada se očekivalo da će lopta završiti u golu Vidović se našao na pravom mestu i izbio je u polje. Usledio je napad Subotičana, ali je Denković oklevao i propustio priliku da izjednači. U 65. minutu odličan napad Spartaka, Nikolić pokušava, ali golman Napretka dobro brani. Dvostruku izmenu izvršio je Spartak, priliku su dobili omladinci Mažić i Kilibarda. Gosti nešto malo iskusniji iskoristili su to i u 80. minutu golom Marka Mrkaića povećali prednost na 0:2. U završnici utakmice imao je domaći tim priliku da ublaži poraz, ali je golman dobro intervenisao posle šuta Kilibarde i bodovi su otišli u Kruševac- 0:2.

Spartak ŽK – Napredak  0:2 (0:1)
Vidović u 10’ (ag), Mrkić 80’

Spartak: Dokić, Dunđerski (Hrstić), Tekijaški, Vidović, Urošević, Marčić, Đurasović (Milić), Vujanović (Molnar), Nikolić (Mažić), Srećković (Kilibarda), Denković

Napredak: Stanković, Stević, Rašković (Markoski), Milovanović, Ćurković (Obradović), Desančić, Ožegović, Mijić (Deljanin), Aleksić (Đorić), Spremo, Mrkić (Pavićević).

Najzanimljiviji detalji sa utakmice (autor: Grozdana Spajić)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2353
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.