Komentara: 5
Pregleda: 3096

Fudbal: Počele pripreme Spartaka za nastavak šampionata

09.01.2019. u 16:53h > 21:21
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Počele pripreme Spartaka za nastavak šampionata

Spartak Ždrepčeva krv danas je počeo pripreme za nastavak šampionata. Na Gradskom stadionu u Subotici se okupio veliki broj igrača i započeo rad s mnogo optimizma da prolećni deo bude bolji od jesenjeg i da se ostvari glavni cilj, plasman u plejof.

Šef struke "golubova", Predrag Rogan, u kratkim crtama je izneo plan priprema, ali i nagovestio šta je glavni zadatak za  nastavak šmpionata.

- Znamo šta nas očekuje u nastavku šampiona, a ono što je najvažnije moramo da popravimo utisak iz jesenjeg dela. Nadam se da ćemo uspeti i Spartak dovesti tamo gde mu je mesto, jer ovaj  klub to zaslužuje. Spartak je u proteklom periodu postavio odgovarajuće standarde ispod kojih ne treba da se  ide – istakao je Rogan - Prvi deo priprema ćemo odraditi u Subotici, a potom se ide u Antaliju gde će se ekipa uigravati za predstojeće obaveze. U jeku je prelazni rok, a to podrazumeva da je nekolicina igrača na probi. Mi ćemo u najskorije vreme pokušati da napravimo jednu takmičarsku ekipu koja će moći na uspešan način da iznese ovo proleće, što znači da će se trenutni spisak igračkog kadra svesti na odgovarajući broj zbog trenažnog procesa i zbog malo skraćenog pripremnog perioda.

Fudbal: Počele pripreme Spartaka za nastavak šampionata

KOPUNOVIĆ I ŽIVKOVIĆ U STRUČNOM ŠTABU - Postojećem trenerskom kadru koji je izneo jesenji deo, priključen je Aleksandar Kopunović iz Omladinske škole i kondicioni trener Radomir  Živković  tako da će se i kvalitet trenažnog procesa podići na viši nivo jer je to bilo neophodno kada je na raspolaganju  veliki broj igrača.

Prema rečima Rogana u narednih nekoliko dana radiće se po grupama kako bi sve igrače koji su sada tu proverili, a potom doveli na prihvatljiv broj zbog trenažnog procesa i pripreme ekipe za predstojeću polusezonu.

Prva prijateljska utakmica će se odigrati 19. januara, a protivnik će biti Bekeščaba iz Mađarske. Na ovom kontrolnom meču će izaći igrači na koje Klub računa u narednom periodu. Prema planu rada u Turskoj će se  odigrati još pet kontrolnih mečeva,  a po povratku sledi generalna proba protiv OFK "Bačka" u Bačkoj Palanci.

ČEČARIĆ U POLJSKOJ

PETORICA IZ OMLADINSKOG POGONA - Tradicija da Spartak na početku svakih priprema promoviše i nekoliko momaka iz svoje Omladinske škole je nastavljena i ovoga puta, pa su priliku da uče i dokazuju se u seniorskom timu dobila petorica momaka. Priključeni su Uroš Vukičević, Luka Bijelović, Vido Marković, Slavko Radovanović, dok je Luka Jančić iz kadetskog tima.

Kako smo ranije javili, Spartak je napustio Bojan Čečarić i karijeru nastavlja u Poljskoj. To je za sada jedini odlazak, ali je za  očekivati da bude još promena tokom zimskog prelaznog roka.

- Zadovoljstvom mi je da pomenem da je Čečarić otišao u Poljsku. Želimo mu mnogo sreće i uspeha u daljoj karijeri, a što se tiče prelaznog roka blizu smo dogovora za još jednog igrača, ne bih ga imenovao. On je na izlaznim vratima sadašnjeg kluba duži vremenski period i verujem da će u narednih nekoliko dana i taj transfer da se okonča. - rekao je Ljubiša Dunđerski, sportski direktor Spartaka - U izboru nove sredine slobodu su dobili i naši igrači koji su bili na pozajmici Nemanja Matijević, Predrag Medić i Milivoj Krmar.

Fudbal: Počele pripreme Spartaka za nastavak šampionata

Prvog dana priprema na Gradskom stadionu postojećem igračkom kadru pridružio se veliki broj novajlija.

- Shodno odlascima reagovali smo i angažovali nekoliko novih igrača. To su Draško Đorđević, bivši kapiten Bežanije i povratnik iz Saudijske Arabije koji igra na poziciji štopera, zatim Đorđe Radovanović, vezni igrač  iz Bežanije koji će će da nadomesti odlazak  Čečarića. Iz Bačke nam je došao Nemanja Mladenović, a u narednim danima dok završimo ostalu papirologiju znaće se i ostala imena igrača koji će potpisati za Spartak. - kaže Dunđerski - Cilj Spartaka za ovu polusezonu je plejof. Loše smo startovali, ali ova ekipa zaslužuje mnogo više. To se pokazalo pred kraj jesenjeg dela, a verujemo da će u nastavku biti još bolji i ostvariti zacrtano.

Fudbal: Počele pripreme Spartaka za nastavak šampionata

Raspored kontrolnih utakmica: protiv Bečeščabe 19. januara, zatim protiv Nyirgyaha (26.01.), Dinamo Tbilisi (01.02.), Karpazy Lviv (02.02.), Vorskla Poltava (04.02.) i Lokotiv Plovdiv (05.02.)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3096

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.