Komentara: 6
Pregleda: 1258

Fudbal: Pobeda Spartaka u Novom Pazaru (0:1)

17.10.2021. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Spartak je pogotkom Lazara Tufegdžića slavio sa 1:0 na teškom gostovanju protiv Novog Pazara. Po „kaljuzi“ od terena, kakav je pored Jošanice, nije bilo lako ni da se šeta, a kamoli igra fudbal te je izostala lepota ove igre i bolji učinak. Pobeda u okviru 13. kola Superlige, posle četiri vezana poraza, itekako je prijala fudbalerima Spartaka za povratak na pobednički kolosek i beg iz donjeg dela tabele.
Fudbal: Pobeda Spartaka u Novom Pazaru (0:1)

Prvi deo utakmice protekao je u izjednačenoj igri uz mali broj šansi na obe strane. Milošević je pokušao da iznenadi Vujanca, ali se golman Novog Pazara nije dao iznenaditi. Aganspahić je pretio Dubljaniću, međutim, Spartakov čuvar mreže nije dao da domaćin dođe do prednosti. Dobro je intervenisao i sprečio nameru napadača Novopazaraca.

Zapretili su domaći igrači na startu drugog poluvremena. Zimonjić je uputio udarac, ali na sreću Subotičana pogodio samo spoljnji deo mreže. Najbolja prilika za Nobi Pazar u 50. minutu. Dimić je prošao po desnoj strani, uputio centaršut, visoko je skočio Aganspahić, glavom pokušao, a Dubljanić izbacio u korner.

Grešili su igrači Spartaka i brzo gubili lopte što je dalo priliku domaćem timu da češće napada. Imali su sreće Subotičani u 64. minutu kada je Dimić prevario odbranu i uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, ali na sreću poslao loptu pored stative. Na drugoj strani je pokušao Luka Bijelović, ali je njegov udarac izblokirao odbrambeni igrač Novog Pazara.

Možda i najbliži da postignu gol „golubovi“ su bili u 69. minutu. Tufegdžić se osmelio na udarac iskosa s desne strane, ali je lopta završila iznad prečke.

Vrlo brzo je prvi strelac Spartaka nadoknadio propušteno. Nemanja Nikolić je obavio najveći deo posla, prevario odbranu Novog Pazara, nesebično uposlio Lazara Tufegdžića, a on loptu plasirao u mrežu za vođstvo svog tima – 0:1.

U 82. minutu imao je domaći tim priliku da iz slobodnog udarca ugrozi gol „golubova“, traljavo je šutirao Kalezić, a potom je pokušaj Dimića zaustavio Dubljanić i sačuvao tri boda.

Novi Pazar – Spartak 0:1 (0:0)
Tufegdžić 71’

Novi Pazar: Vujanac, Vlajković, Bubanja, Kiković (Handžić), Delimeđac (Lončar), Islamović (Kalezić), Mladenović (Dimić), Zimonjić, Aganspahić, Pavišić, Čečarić (Ratković).

Spartak: Dubljanić, Jezdimirović, Branković, M. Bogićević, Milošević, Šimura, Vidaković, Bijelović (Dunđerski), Tufegdžić (Šćepanović), Mihajlović (Savković), Nikolić (Hrstić).

U narednom kolu Spartak dočekuje metalac iz Gornjeg Milanovca. Utakmica se igra u subotu od 17 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 1258
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.