Komentara: 0
Pregleda: 2250

Fudbal: Pavićević ponovo u stručnom štabu "golubova"

02.10.2020. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
Stručni štab Spartaka brojniji je za novog člana. Nakon dve godine Sava Pavićević se ponovo vratio na mesto pomoćnog trenera u jatu „golubova“.
Fudbal: Pavićević ponovo u stručnom štabu "golubova"

Vladimiru Gaćinoviću i njegovim saradnicima Vladimiru Buaču, Srđanu Žakuli (treneru golmana) i Radomiru Živkoviću (kondicionom treneru) pridružio se i povratnik Sava Pavićević.

Bivši kapiten Crvene zvezde i igrač Spartaka u kojem je i okončao svoju igračku karijeru, a započeo trenersku, posle dve godine provedene na čelu struke u subotičkom srpskoligašu Bačkoj 1901, vratio se u jato „golubova“ da pomogne struci u pohodu na nove uspehe. 

Predsednik sperligaša sa severa Bačke,  Nikola Simović, i strateg "golubova", Vladimir Gaćinović, imali su samo reči hvale za novog saradnika.

- Pavićeviću je ovo drugi mandat u stručnom štabu Spartaka i svi ga dobro poznajemo. Prvi put je bio deo ekipe koja nas je vodila u kvalifikacije za Ligu Evrope gde smo napravili istorijske rezultate. Nadam se da će ovaj njegov povratak doprineti da ponovimo takve uspehe. Za početak da izađemo iz male rezultatske krize u koju smo ušli u poslednja tri kola gde nismo ostvarili pobedu  - rekao je SImović. - Zahvaljujem mu se što je prihvatio poziv da dođe i nadam se dugoj i uspešnoj saradnji!

Fudbal: Pavićević ponovo u stručnom štabu "golubova"Vladimir Gaćinović, šef struke „golubova“, istako je zadovoljstvo što će ponovo u svom timu imati Pavićevića za saradnika sa kojim je ostvario istorijske uspehe Spartaka tokom kvalifikacija za Ligu Evrope pre dve godine.

- Nema potrebe mnogo predstavljati Sava Pavićevića. Zamo ko je, kakva je fudbalska ličnost, veličina, bivši kapiten Crvene zvezde. Od prvog dana našeg susreta kada smo sarađivali u prvom mandatu dok je Aleksandar Veselinović bio šef, a Sava i ja saradnici, imali smo iste poglede na rad. Bilo je lako sarađivati sa njim i imao je velikog uticaja na sve što se događalo  u našem pohodu u osvajanju četvrte pozicije u domaćem prvenstvu i uspesima na međunarodnoj sceni - priseća se Gaćinović. - U momentu kada sam napustio Spartak, on je prešao u Bačku gde je ostvario zavidne rezultate što ga čini još većim i nije mu bilo teško da dođe opet u Spartak i da svoj doprinos. Nama je takav saradnik dobro došao,   imaćemo mnogo toga da radimo zajedno,  podignemo kvalitet na viši nivo i nadam se da će to dati rezultate.

Povratnik u plavo – bele redove zahvalio se na ukazanom poverenju i obećao da će se potruditi da se rezultati iz njegovog prvog mandata ponove.

Fudbal: Pavićević ponovo u stručnom štabu "golubova"

Sava Pavićević, arhiva

- Poziv rukovodstva iz Spartaka sam oberučke prihvatio i ljudima iz uprave na čelu sa predsednikom Nikolom Simovićem, sportskom direktoru Ljubiši Dunđerskom dugujem zahvalnost. Ukazali su mi poverenje i priliku da ponovo dođem u klub gde sam završio svoju igračku karijeru i krenuo sa trenerskim poslom gde sam i bio pomoćnik šefu Gaćinoviću - kaže Pavićević. - Kada je došla druga garnitura trenera, prešao sam u Bačku 1901 da radim samostalno kao šef struke. Uspeli smo da napravimo dobre rezultate. Atmosfera je bila odlična, moci su besprekorno radili i doprineli smo da se klub podigne na viši nivo. Bačka je najveći klub u tom rangu i to treba da se zna. Sa rukovodstvom kluba sam imao izvanrednu saradnju na čelu sa porodicom Vujović i zahvaljujem im se na svemu, na dve godine dobrih rezultata, ideja. Dok imate rezultate dobro je, kada dolazi do pada forme nešto mora da se menja, a to je uglavnom trener. Trebala im je nova glava, sistem rada i ja sam  se povukao, a došao je novi trener Petar Kurćubić i želim mu  mnogo uspeha sa Bačkom. A ja sam sada u Spartaku, i moje je da radim i pomognem ovim ljudima koliko budem mogao, a verujem da ćemo ostvariti opet dobre rezultate.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2250
Povezane teme

fudbalski klub spartak

sava pavićević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.