Komentara: 3
Pregleda: 877

Fudbal: Napredak minimalcem do pobede nad Spartakom

17.09.2018. u 11:19h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv poražen je od Napretka iz Kruševca u meču 8. kola Superlige Srbije. Kruševljani su rano stigli do vođstva golom Alekse Vukanovića, a ispostavilo se da je to bio i jedni pogodak na meču u Kuli.
Fudbal: Napredak minimalcem do pobede nad Spartakom

Gosti su bolje otvorili utakmicu i već u trećem minutu stigli do prednosti. Đuro Zec je odlično uposlio Aleksu Vukanovića, a on loptu prosledio u mrežu Spartaka za 0:1. Vodeći gol Kruševljana još više je motivisao Subotičane da agilnije krenu  i dođu do izjednačenja.

U 11. minutu Čečarić je prošao po desnoj strani, loptu uputio do Đenića koji je bio u kaznenom prostoru protivnika, ali je on za malo zakasnio i propustio priliku da postigne gol. Nešto kasnije "golubovi" su ponovo stvorili šansu za poravnanje rezultata. Bojan Čečarić je povo  kontru, uposlio Denkovića, ali je njegov šut zaustavio Nikola Petrović. 

Imao je Spartak više od igre, ali ne i rešenje za odbranu Napretka  da dođe do željenog gola. Gosti su u nekoliko navrata zapretili iz kontri. Zec je pokušao da lobuje Perića, međutim lopta je završila preko gola. U 39. minutu Subotičani su imali sreće, kapiten Napretka Vulić  je pogodio stativu.

U finišu prvog dela uz veću inicijativu Spartak je stvorio još nekoliko poluprilika i prilika. Najbliži da izjednači bio je Čečarić u 41. minutu, ali je i taj pokušaj završen bezuspešno.

Nastavak  meča nije doneo velike promene na terenu. Stečenu prednost gosti su dobro čuvali, a domaći tim pokušavao ne bi li što pre postigao izjednačujući gol. Koliko je Spartak bio agilniji govori i podatak da su Subotičani čak 12 puta izvodili udarce iz ugla.

U 85. minutu Spartak je imao priliku da izjednači.  Kostić je načinio prekršaj nad Čečarićem pred svojim kaznenim prostorom, ali Milošević nije bio precizan. U 90. minutu Torbica je izveo korner sa desne strane, Kerkez je bio najviši u skoku,  lopta je,  posle njegovog pokušaja glavom,  završila pored gola. Nisu uspeli "golubovi" da dođu do izjednačujućeg pogotka i Kruševljani su odneli bodove.

Spartak ŽK - Napredak 0:1 (0:1)
Vukanović 3'

Spartak: Perić, Tekijaški, Ćalasan, Jočić, Milošević, Šimura, Marčić (Torbica), Čečarić, Glavčić (Kerkez), Denković, Đenić (Obradović).

Napredak: N. Petrović, Boranijašević , Veškovac , Ostojić, Ne. Petrović, Kostić, Eskić, Ndiaje, Vulić, Vukanović (Alivodić), Zec (Jović).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 877
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.