Komentara: 4
Pregleda: 984
Video

Fudbal: Mirovale mreže u duelu Spartaka i Mladosti

06.12.2021. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Spartak i Mladost iz Lučana odigrali su nerešeno (0:0) u 19. kolu Superlige. Iako su „golubovi“ dominirali na terenu, nisu uspeli da savladaju raspoloženog Kostića i zatresu mrežu Lučanaca, za pobedu u poslednjoj utakmici ove jeseni pred svojom publikom.
Fudbal: Mirovale mreže u duelu Spartaka i Mladosti

Spartak je od starta nametnuo svoju igru i  uglavnom se borba vodila  na polovini koja je pripadala gostima opredeljenim da se brane i iz kontri pokušaju ugroziti čuvara mreže domaćih. Zapretio je Nikola Srećković posle pasa Nemanje Nikolića, ali je Ivan Kostić dobro reagovao i loptu izbacio u korner.

U 19. minutu David Dunđerski je na sredini terena oduzeo loptu protivniku uputio dijagonalu pred gol Mladosti, Nemanja Nikolić je dobro prihvatio, ali ga je loš teren usporio, Kostić je uspeo na kratko da odbrani. Pridigao se Nikolić iz kaljuge i još jednom uputio udarac ka golu, ali je Mićević stigao, sprečio njegovu nameru i loptu izbacio u korner.

Tek posle pola sata igre Mladost je uspela da zapreti. Šutirao je Bojović, ali je to bio lak plen za Dubljanića. Igrao se 33. minut kada su Subotičani imali najbolju priliku da stognu do prednosti, Nikolić se našao u idealnoj poziciji, ipak je Kostić izašao kao pobednik i sačuvao svoju mrežu.

I u drugom poluvremenu je Spartak diktirao igru. Milan Marčić je na sredini terena oduzeo loptu Peroviću, uputio pas do Luke Bijelovića, a on šut ka golu Mladosti. Kostiće uspeo na kratko da odbrani, lopta se ponovo odbila do Bijelovića, a on je prebacio na drugu stranu šesnaesterca i uposlio Srećkovića, ali je i po drugi put bio siguran Kostić.

U 62. minutu nakon prekršaja nad Nikolićem, Nikola Srećković je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, lopta je pogodila stativu i odbila se do Nikolića, ali je on nije najbolje zahvatio glavom i još jedan šansa je propuštena. Kako je vreme odmicalo razbudili su se i gosti, a u 77. minutusu zatresli mrežu Subotičana, na sreću iz nedozvoljene pozicije je bio precizan Danoski i pogodak je poništen.

Atakovali su Subotičani ka golo Mladosti, ali je nedostajala mirnoća u završnom pasu. Dobro postavljen aodbrana Lučanaca i raspoloženi Ivan Kostić pred golom su odoleli svim napadima „golubova“ i bodovi su podeljeni.

Video sažetak meča (snimatelj i montaža Grozdana Spajić):

Spartak – Mladost 0:0

Spartak: Dubljanić,Dunđerski,Ivančević, M. Bogićević, Šimura, Marčić, Šćepanović (Đurasović), Bijelović, Vidaković, Srećković (Todoroski), Nikolić (Hrstić).

Mladost: Kostić, Cvetković, I.Milošević, Mićević, Perović (Hrkać), Tumbasević, Leković, Jovanović (Obradović), Gordić, Danoski (Katanić), Bojović.

U narednom kolu Spartak gostuje u Novom Sadu gde će snage odmeriti sa Vojvodinom. Utakmica se igra u nedelju u 16 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 984
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.