Komentara: 10
Pregleda: 1842

Fudbal: Komšijski derbi pripao TSC-u, Lalatović najavio odlazak sa klupe "golubova"

17.03.2024. u 11:28h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen u komšijskom derbiju od TSC-a sa 2:4 u okviru 26. kola Superlige. U prvom poluvremenu gosti su bili dominantniji i svoju bolju igru krunisali prednošću od dva gola. Nastavak je protekao u odličnoj igri oba tima, viđena su čak četiri pogotka na obe strane, ali su Bačkotopolčani na kraju odneli ceo plen.
Fudbal: Komšijski derbi pripao TSC-u, Lalatović najavio odlazak sa klupe "golubova"

Poveli su gosti u golom Milana Radina, a Aleksandar Ćirković je udvostručio prednost, do Spartak u prvih 45. minuta nije imao konkretnih prilika da smanji prednost rivala.

U nastavku je tim iz Bačke Topole stigao i do 3:0 pogotkom Saše Jovanovića, a onda su se razigrali i Subotičani. Miloš Mijić je iz slobodnog udarca smanjio na 1:3, a onda je nadu ka mogućem izjednačenju i najavi senzacije „golubove“ poveo Vojo Ubiparip potvrdivši još jednom klasu i znanje i posle asistencije Juga Stanojeva smanjio na 2:3. Nakon gređke domaćeg tima Martinović je u 67. minutu zaradio crveni karton i morao da napusti igru što su gosti iskoristili i drugim golom Ćirkovića povećali na 2:4 i odneli bodove.  

Spartak –  TSC 2:4 (0:2)
Mijić 58', Ubiparip 65' -  Radin 17', Ćirković 28', 73', Jovanović 54'

Spartak: Manojlović, Mijailović, Bogićević, Martinović, Prijović, M. Kerkez (A.S. Đurasović), Mijić (Dunđerski), Lukić, Tomović (Babić), Todoroski (Stanojev), Mudrinski (Ubiparip).

TSC: lić, Krstić, Stojić, Antonić (Šoš), Milosavljević (Vlalukin), Radin (Kuveljić), Vulić, Petrović (Rakonjac), Jovanović, Pantović (Pejić), Ćirković.

Nakon završene utakmice treneri oba tima izneli su svoje viđenje o odigranom meču i učinku njihovih timova.

Ššef struke Spartaka, Nenad Lalatović, bio je nezadovoljan igrom tima u prvom delu i najavio moguć rastanak sa „golubovima“.

-    Loše smo igralu i prvom poluvremenu. TSC je bio mnogo bolji. Uspeli smo da se popravimo u drugom delu, da se vratimo na 2:3, ali smo dobili crveni karton kojinas je presekao. Da nismo dobili taj karton, imali smo šanse da napravimo neko čudo i izjednačimo. Posle tog kartona utakmica je bila završena, TSC je zasluženo pobedio – rekao je Lalatović,  - Žao mi je zbog crvenog kartona. Bila je interesantna utakmica na 2:3, mogli smo možda da izjednačimo, napravimo senzaciju. Ljut sam na svoje igrače i prvo poluvreme. Ne mogu tako da uđu u utakmicu da stoje daleko od igrača, ne dobijaju duele. Mi smo jedna ekipa na strani, druga kod kuće. Rekao sam igračima da danas moraju da odigraju za sebe jedan komšijski derbi. Ne može da se odigra onakvo prvo poluvreme ako želite da igrate plejof. Preuzeo sam jedan tim, znao sam šta sam preuzeo. Ne znam, „vruća mi je sada glava“, nema tu nekog pravdanja, ali ko zna možda i podnesem ostavku posle ove utakmice. Kod mene igrač mora da ima disciplinu bez obzira ko je protivnik, da li Zvezda, TSC kada igramo kući moramo da igramo mnogo bolje nego što smo odigrali prvo poluvreme. Ovo je već treći za redom poraz kod kuće. Ko god dođe odnese bodove lagano jer moji igrači kao da imaju neki pristiska i strah i to su stvari koje ja ne praštam. Imam tu još nekih ponuda iz Super lige i inostranstva. Dobro ću razmisliti u ova dva dana. Ili ću prihvatiti neku ponudu da promenim klub u Superligi, ili ću ostati u Spartaku ili otići u inostranstvo.

Žarko Lazetić, šef struke TSC, imao je razloga za zadovoljstvo nakon pobede.

- Prvo poluvreme je moža i jedno od najbolje koje smo odigrali tokom ove sezone. Vodili smo 2:0, a mogli smo i više. Momci su bili izvanredni. U drugom je Spartak promenio formaciju i sa malo više igrača opteretio nam zadnju liniju. Utakmica se zakuvala i da nije došlo do tog crvenog kartona i greške njihovog golmana ili igrača,  ko zna kako bi se do kraja utakmica završila. Ovo je velika školaza nas da nikada nije gotovo. Spartak je dao dva izvanredna gola i došli u poziciju da bude egal utakmica dok mi nismo prelomili sa četvrtim pogotkom i rešili u svoju korist – rekao je Lazetić.

Sledi dvonedeljna pauza zbog reprezentativnih obaveza, a potom Spartak gostuje uHumskoj. U narednim danima će se znati da li će Subotičane protiv Partizana sa klupe voditi Nenad Lalatović ili će ga naslediti neko drugi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 10
Pregleda: 1842

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.