Komentara: 4
Pregleda: 2927

Fudbal: "Golubice" sutra počinju borbu za Ligu šampiona

06.08.2018. u 11:58h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, otputovale su u Crnu Goru gde će od 7. do 13. avgusta igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Subotičanke su nosioci pete grupe, a protivnici u borbi za šesnaestinufinala najeminentnijeg takmičenja su im Bazel, Kairat i domaćin Breznica.
Fudbal: "Golubice" sutra počinju borbu za Ligu šampiona

Tim Borisa Arsića pretrpeo je velike kadrovske promene u odnosu na proteklu sezonu, ali put Crne Gore "golubice" su krenule s velikim optimizmom u novom sastavu uz želju da ostvare dobar rezultat i izbore plasman u dalji tok takmičenja na međunarodnoj sceni.

- Napravili smo rekonstrukciju tima, s većim promenama za ono što nas očekuje na međunarodnoj sceni. Došlo je pet novih igračica, Priscila Okiera  iz Gane, dve brazilke, Čeri Harum Goja i Aline Rosa Da Kosta i amerikanka Angelina Hiks. Pristigle igračice treba da budu prevaga u timu za kvalifikacije Lige šampiona koje su pred nama,  jer želimo da napravimo rezultat. Neminovno je bilo da se ekipa pojača ukoliko želimo da budemo konkurenti u Evropi. Pored novajlija iz inostranstva veoma je bitno istaći da su u seniorskoj ekipi naše tri igračice iz škole fudbala. Klub nije zaboravio bazu i prvi put na kvalifikacionom turniru će  se naći Alina Baka, Zorana Abraham i Dajana Mihajlović, devojčice koje su se svojim radom i zalaganjem nametnule i ravnopravno konkurišu za tim – objašnjava Bojan Arsić sportski direktor Spartaka.

Subotičanke već sutra očekuje prvi meč kvalifikacionog turnira gde će snage odmeriti sa prvakom Izraela. U taboru šampiona Srbije ističu da su prve dve utakmice mnogo važne gde su neminovne pobede jer će deuel sa Bazelom biti odlučujući za prvoplasiranu ekipu u grupi.

- Pred nama je već sutra novi izazov. Igramo prvu utakmicu protiv Kairata. Slede dva dana odmora, potom 10. avgusta meč sa Breznicom i 13. sa Bazelom. Najvažnije su nam prve dve utakmice, gde je veoma bitno da ostavrimo dobar rezultat i da pobedama dočekamo treći i najvažniji meč sa prvakom Švajcarske koji će verovatno i odlučivati putnika u dalje takmičenje. - kratko je najavio sportski direktor Spartaka - Znamo šta nas čeka, ekipa je spremna. Dobro smo radili tokom pripremnog perioda. Odigrali smo nekoliko kontrolnih utakmica gde su nam protivnici bili prvaci drugih država i nismo primili ni jedan gol. Generalna proba protiv MTK  završena je pobedom 3:0, u duelima sa Osijekom oba puta smo bili bolji 4:0 i 2:0, a slavili smo i nad novim superligašem iz Mađarske Segedinom sa 5:0. Ostvareni učinak tokom provera ulivaju nadu i optimizam ped naše kvalifikacije da možemo napraviti rezultat koji će biti lepa uvertira za dalji  plasman u top 32. Želja nam je da donesemo lepe vesti, da obradujemo naše  sugrađane i grad Suboticu koji je ove godine mnogo pomogao u tome da nam se obezbede osnovni preduslovi za učešće na kvalifikacionom turniru za Ligu šampion. Neće biti lako, ali verujemo u naš tim i očekujemo dobre rezultate.

Raspored utakmica:  7. avgust - Kajrat; 10. avgust - Breznica i 13. avgust - Bazel. Svi mečevi počinju od 17 časova i mogu se pratiti uživo kroz tekstualni prenos na sajtu UEFA.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2927

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.