Komentara: 1
Pregleda: 3097

Fudbal: "Golubice" startovale pobedom u kvalifikacijama za Ligu šampiona

07.08.2018. u 21:56h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka startovale pobedom na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona u Crnoj Gori. Subotičanke su u 1. kolu 5. grupe nadigrale prvaka Izraela Kejrat GAT i zasluženo trijumfovale.
Fudbal: "Golubice" startovale pobedom u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Od starta utakmice Spartak je nametnuo svoju igru. Tim Borisa Arsića igrao je otvoreno napadački i sve češće stvarao prilike za gol. Nizale su svoje šanse, Frajtovićeva, Matićeva, ali je na golu Kejrata bila raspoložena Miklaševič i svojim intervencijama sprečila da Subotičanke dođu do vođstva.

Dominacija šampionki Srbije potpuno je neutralisala protivnika na terenu. U 28. minutu Spartak je bio najbliži pogotku, ali je šut Violete Slović nakon slobodnog udarca zaustavila Miklaševičeva.

Ipak u 36. minutu prvak Izraela je kapitulirao. Kler Marfi Pleuler je bila precizna i Golubicama donela prednost. Mogle su Subotičanke još koji put da zatresu mrežu protvnika, ali su Hiks i Okjera bile neprecizne.

I nastavak susreta je protekao u znaku šampionki Srbije. Raspoložene "golubice" su nadigrale prvaka Izraela u potpunosti. Da su bile preciznije rezultat bi itekako bio ubedljiviji. Svoje prilike nisu iskoristile Prisila Okjera, Rosa Da Kosta, Matićeva, Kler Pleuler, Anđela Kričak. Na kraju zaslužena pobeda na startu kvalifikacija i osvojena prva tri boda.

Spartak - Kejrat GAT 1:0 (1:0)
Kler Marfi Pleuler 36'

Spartak: Kostić , Vajda, Slović, Frajtović, Marfi  Pleuler, Ilić, Hiks (Kričak), Okjera, Pavlović, Goja (Rosa Da Kosta), Matić.

Kejrat:  Miklaševič, Da Silva Fagundes, Nakav, Avital, Šulman, Laiu (Beilin), Sendel, Edri, Barkai (Rantisi), Revaha, Peters (Štainšnaider).

Rezultati prvog kola: Spartak – Kirjat Gat 1:0; Bazel – Breznica 4:0

Tabela nakon prvog kola 5. grupe:

  • Bazel 1 1 0 0 4:0 3
  • Spartak 1 1 0 0 1:0 3
  • Kirjat gat 1 0 0 1 0:1 0
  • Breznica 1 0 0 1 0:4 0

Drugo kolo - Petak, 10. avgust, 17h: Breznica – Spartak, Kirjat Gat - Bazel

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3097

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.