Komentara: 2
Pregleda: 1813

Fudbal: "Golubice" sutra kreću u pohod na Ligu šampiona

03.11.2020. u 14:35h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: "Golubice" sutra kreću u pohod na Ligu šampiona

Pred šampionkama Srbije, fudbalerkama Spartaka je novi izazov. „Golubice“ sutra igraju utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a protivnik im je prvak Moldavije Agarista. Meč počinje u 19 časova i igra se na Gradskom stadionu, ali bez prisustva publike.

Nakon promene sistema takmičenja i odlaganja odigravanja kvalifikacija konačno je došao trenutak da se krene u pohod ka Ligi šampiona. Prvak Srbije,  Spartaka sutra igra utakmicu prvog kola kvalifikacija, a protivnik je Agarista iz Moldavije. Spremne su naše šampionke da i ovog puta potvrde kvalitet i nadigraju Moldavke kako bi obezbedile prolaz u drugo kolo.

Fudbal: "Golubice" sutra kreću u pohod na Ligu šampiona- Prošle godine smo kvalifikacije otvorili baš protiv Agariste i ostvarli ubedljivu pobedu. Žreb je odlučio da i ovu sezonu počneom upravo  protiv prvaka Moldavije. Verujem da neć biti tako lako, jer će naš protivnik sigurno biti oprezniji i opredeliće se na čuvanje sopstvenog gola, a pokušavati da nas kazni iz kontri i prekida. Međutim, igramo na svom terenu što je dodatna prednost za Spartak na čijoj strani je uloga favorita u ovom meču i to ćemo iskoristiti na najbolji način. Potrudićemo se da pružimo maksimum, što pre postignemo golove i obezbedimo prolaz u narednu rundu – kaže Boris Arsić, šef struke Spartaka.

PROMENA SISTEMA TAKMIČENJA  - Zbog pandemije korona virusa covid-19 UEFA komitet je doneo odluku da promeni model odigravanja kvalifikacija za UEFA ligu šampiona za žene. Glavna promena je u tome što je prethodni mini-turniri kvalifikacionih rundi  zamenjeni sa dva kola,  gde će se igrati po jedna utakmica po nokaut sistemu. Sutračni meč je prvi za Spartak, dok se druga utakmica igra 18. novembra.

Spartak zasluženo nosi epitet favorita u prvom kolu s obzirom da je prošle sezone deklasirao prvaka Moldavije, ali i pored toga u taboru šampiona Srbije stavljaju akcenat na opreznost.

- Ekipa Agariste je dosta mlada, a u odnosu na prošlu sezonu su promenili i trenera i način igre, ali to za nas ne predstavlja veliki problem. Ono što ovaj meč čini teškim za naš tim,  jeste činjenica da je, unapred dobijene utakmice uvek najteže igrati. Ne smemo dozvoliti da podlegnemo tome, već da se posvetimo maksimalno ozbiljno kako bi ostvarili  rezultat koji nam otvara prostor da se nastavimo boriti za plasman među najbolje 32 ekipe – jasan je Arsić.

Strateg šampiona Srbije, kojem je ovo deseta sezona na međunarodnoj sceni, spreman je da protiv Moldavki ukaže poverenje i mlađim igračicama.

-    U redovima protivnika su svesni da je Spartak favorit i sigurno da će se oni prilagođavati nama i da će se operedeliti na defanzivu kako bi sačuvali gol. Ne bi trebalo da imamo problema kako god da bude.  Daćemo sve od sebe da odgovorimo na sve i da igramo otvoreno kako bi što pre postigli golove i utakmicu rešili u svoju korist.  Ako bude prostora da potrudićemo se da damo šansu nekim devojkama koje nisu igrale u kvalifikacijama za Ligu šampiona i onima koje su do sada u eminentnom takmičenju imale manju minutažu. Verujem da ćemo obezbediti rezultat koji nas vodi dalje, a već u drugoj rundi koja se igra 18. novembra nas čeka mnog ozbiljniji i važniji zadatak koji će odlučivati ko će se plasirati u šesnaestinu finala – poručuje šef struke Subotičanki.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1813
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

liga šampiona

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.