Komentara: 4
Pregleda: 2330

Fudbal: "Golubice" spremne za put u Holandiju i borbu u kvalifikacijama za Ligu šampiona

13.08.2021. u 15:06h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: "Golubice" spremne za put u Holandiju i borbu u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Još nekoliko dana je ostalo do prve utakmice i pohoda na Ligu šampiona za prvaka Srbije, fudbalerke Spartaka. Subotičanke su se vredno pripremale za predstojeće izazove i spremno dočekuju kvalifikacioni turnir u Holandiji, kao i početak šampionata koji startuje krajem avgusta. Kostur ekipe je ostao, a uz nekoliko pojačanja kompletiran je tim za novu seznu i borbu na tri koloseka.

- Iza nas je naporan pripremni period koji smo sproveli u dve faze. Prvo smo bili na Međunarodnoom turniru u Sarajevu, gde smo odigrali dve utakmice. Nakon toga smo nastavili rad na Zlatiboru. Prvi deo je  bio više fokusiran na fizičkom aspektu. Čekali smo pojačanja da nam pristignu, da po povratku u Suboticu tim bude kompletiranPolako sklapamo kockice, poslednje pojačanje je stiglo pre nekoliko dana. Keri i Vajda Oršoja su otišle, a vratila se Vesna Milivojević i stigla su nam tri pojačanja. Reprezentativka Gane Sandra Ovusu,  Džezmin Džakmon i Karina Rejes iz Hjuston Daša. Doveli smo kvalitetna pojačanja i imamo dobar tim. Vreme nam baš nije saveznik, nismo imali mnogo prilike za zajednički rad u ovom sastavu. Pokušavamo da ovih nekoliko dana iskoristimo da još neke stvari nadogradimo i ispravimo da bi mogli da odgovorimo takmičarskom zahtevima u Holandiji i svemu šta nas čeka – kaže Boris Arsić, šef struke Spartaka. 

Fudbal: "Golubice" spremne za put u Holandiju i borbu u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Novi sistem takmičenja na međunarodnoj sceni donosi i veće opterećenje. Subotičanke se nalaze u grupi sa prvacima Irske, Holandije i Gruzije. U prvom meču „golubice“ se sastaju sa Irkinjama, ekipom Pejmount Junajted. Nimalo lak posao je pred Subotičankama, ali optimizma i želje ne manjka.

- Prvu utakmicu igramo sa prošlogodišnjim  i aktuelnim prvakom Irske u prvenstvu. Njihova prednost je što dolaze iz prvenstva. Odigrali su 14 kola i u punoj su takmičarskoj formi. Ekipa koja je nameštena za razliku od nas, jer mi izlazimo iz pripremnog period. Nismo na nivou takmičareske forme koja nam je potrebna. Irkinje su tu u prednosti na sve ostale ekipe u grupi – objašnjava Arsić – Naš protivnik je veoma disciplinovana, agresivna, mentalno dosta jaka ekipe. Oni kada vode i kada gube igraju isto. Ne predaju se nikada. Očekuje nas veoma težak  zadatak u prvoj utakmici. Rivala nikako ne smeom da potcenimo. Od te utakmice ce zavisiti nastavak daljih kvaligikacija. Ako sve bude kako treba očekujemo da bi u drugom meču mogli da se sastanemo sa Tventeom. To je ipak daleko, moramo da preskočimo prvu stepenicu. Ićićemo korak po koran, zadatak nije lak, iako ovom momentu smatram da smo kvalitetnii tim to nije nikakva garancija kada igramo sa jednom kompaktnom ekipom koja može da pravi problem svima. Irkinje su tvrd orah! Nećemo da dajemo  neka velika obećanja. Maksimum ćemo uložiti da odigramo što bolje. Motiv nam je ogroman i pokušaćemo sve da na kraju obradujemo naše navijače, simpatizere i ljude koji prate ženski  fudbal u Srbiji i regionu. Svi imaju velika očekivanja kada je Spartak u pitanju. Specifično je takmičenje od ove sezone, gde se igra po jedna utakmica eliminacionog karaktera. Takvi mečevi nisu laki za igru, nose veliki pritisak, ali ja verujem da će devojke sigurno biti na svom maksimumu da u Holandiji dođemo do cilja – ističe Arsić.

Fudbal: "Golubice" spremne za put u Holandiju i borbu u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Prvi strelac Spartaka i Superlige Tijana Filipović pred kvalifikacioni turnir u Holandiji ističe da šampion Srbije ima odličan tim i da spremno dočekuju start kvalifikacija uz želju da prođu u narednu rundu.

- Pripreme su završene, stigla su pojačanja. Možda nismo maksimalno uigrane jer su se devojke pre nekoliko dana priključile,  ali sigurno da imamo dobar tim. Potrudićemo se da u danima pred nama do odlaska u Holandiju uradimo sve što možemo i da spremno dočekamo kvalifikacije. Prvi protibvnik nam je tim iz Irske, ni malo nam neće biti  lak zadatak, ali mislim ako budemo na vrhunskom nivou kao i do sada neće biti problema. Naša želja je da se kvalifikujemo, motivacije ne manjka, posebno u ovim kvalifikacijama. Igračice veruju da možemo obezbediti poasman u TOP rundu i svi se nadamo da ćemo u tome uspeti. Spremne smo i željno očekujemo početak borbe – rekla je Filipovićeva.

Fudbal: "Golubice" spremne za put u Holandiju i borbu u kvalifikacijama za Ligu šampionaVioleta Slović, kapiten Subotičanki i jedna od najiskusnijih u plavo–belom jatu uoči odlaska u Holandiju, takmičenje na međunarodnoj ssceni, u društvu najboljih u Evropi, stavlja na prvo mesto.

- Kako se  bliži kvalifikacioni turnir uzbuđenje raste i kod igračica i stručnog štaba. Svesni smo pritiska. Pred nama je Liga šampiona, najelitniji deo takmičenja  i najvažniji za nas i tu nema šta da se priča o motivaciji. Trudimo se da ostvarimo svoje snove i verujem da ćemo uspeti u tome jer radimo 365 dana za ono što nas očekuje – istakla je Slovićeva. 

ČETIRI IGRAČICE U TSC-U - Spartak svake sezone prvom timu priključi nekoliko igračica iz podmlatka. I ovog puta je tako bilo. One su prošle kompletne pripreme sa seniorkama, ali u želji da što više i brže napreduju odlučeno je da nekoliko njih bude ustupljeno prijateljskom klubu TSC-u. Četiri mlade igračice velikog potencijala Staša Đokić, Sara Radosavljević, Vanja Petrović i Gabrijela Jović su ustupljenje ekipi iz Bačke Topole. Želja rukovodstva Spartaka je da devojčice nastave kontinuitet i da imaju utakmice u Super ligi.

Prva prepreka za „golubice“ i borbu za prvo mesto u grupi koje vodi u dalji tok takmičenja je šampion Irske. Subotičanke su dobro analizirale svoje protivnice i znaju da je pred njima težak zadatak, ali veruju u sebe i nadaju se da će uspeti ostvariti cilj na radost svih.

- Ispred sebe imamo težak zadatak, međutim ono što smo pokazali u prethodnom periodu nam daje snagu i nadu da ćemo sve što smo radili tokom priprema da implementiramo kada je najvažnije. Devojke su sve psiho - fizički spremne za ono što nas očekuje. Atmosfera u timu je odlična. Pojačanja su sjajna, kao i kompletan igrački kadar i mislim da posle nekog određenog vremena imamo najjači tim. Nadam se da ćemo imati sreće, ako nam bude potrebna, da prođemo dalje,  jer mislim da smo zaslužili. Svi nas već vide sa Tventeom u borbi za plasman u drugu rundu, ali ispred sebe imamo težak zadatak sa Irkinjama. Potrudićemo se da pokažemo svoje vrline i nadam se da ćemo nadmudriti našeg protivnika u 90 minuta. Kada znate da ste jedini predstavnici u Ligi šampiona daje obavezu prema gradu i državi da budete na svom maksimumu. Mi smo svesni toga i verujemo da ćemo obradovati subotičku publiku i sve simpatizere Spartaka. Uvek pričam argumentovano te i sada. Videćemo se za desetak dana i iskreno se nadam svi se radovati – poručila je Slovićeva.

Šampionke Srbije u Holandiju putuju u ponedeljak, 16. avgusta. Prvu utakmicu sa Irkinjama Spartak će odigrati u sredu, 18. avgusta u 12 časova. Drugi meč u grupi se igra u 19 časova, a sastaju se domaćin Tvente i Najk prvak Gruzije. Pobednici te dve utakmice će 21. avgusta igrati meč za prvaka grupe, dok će  druge dve ekipe igrati za treće mesto.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2330
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

boris arsić

violeta slović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.