Komentara: 0
Pregleda: 1168

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu i Ligu šampiona

02.07.2019. u 11:50h
Izvor: Subotica.com
Nakon mesec dana pauze, fudbalerke Spartaka su započele pripreme za nastupajuće izazove na evropskoj sceni i u domaćem šampionatu. Cilj je isti kao i prethodnih godina - odbrana duple krune, ali i korak više u Ligi šampiona.
Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu i Ligu šampiona

“Golubice” su počele pripreme za novu sezonu. Ekipu i stručni štab pozdravio  je predsednik kluba Zoran Arsić i poručio šta je cilj za predstojeću sezonu, dok je plan rada i priprema koji će sprovesti do odlaska na kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona izneo Boris Arsić šef stručnog štaba Spartaka.

- Od prvog minuta je potrebno da branimo sve ono što smo uradili i osvojili do sada kako bi i ova godina bila uspešna i kako bi smo opravdali svoj rejting. Mi smo klub koji nema pravo na grešku, jer mnogi poručuju da će ove sezone napasti šampionsku titulu i preuzeti primat u ženskom fudbalu. To je sa te takmičarske strane jako dobro, ali i poruka da se ništa olako ne prihvata nego maksimalno zalaganje od danas, pa do poslednjeg dana sezone da bude. Nikog ne smemo da potcenimo, nego da se takmičimo i pokušamo ostvariti cilj koji je jasan i ove godine kada klub obeležava jubilej 50 godina postojanja, a to je da budemo najbolji. Navikli smo subotičku publiku da im kažemo svaki put na početku priprema da idemo na odbranu šampionske titule, a Subotica to i zaslužuje jer je uz nas – poručio je Zoran Arsić.

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu i Ligu šampiona

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu i Ligu šampiona

Kako će izgledati plan rad i priprema za nove izazove izneo je Boris Arsić, šef stručnog štaba šampiona sa severa Bačke.

- Pripremni period će biti kraći nego do sada jer će biti smanjen zbog kvalifikacija tako da ćemo morati mnogo toga da uradimo što pre i da budemo na željenom nivou kada dođe sedmi avgust i prva utakmica u kvalifikacionoj grupi. Posle dva dana rada u Subotici, selimo se na Zlatibor gde ćemo odraditi  bazični deo priprema. Povratak je planiran 15. jula nakon čega nastavljamo sa radom u Subotici. - rekao je strateg "golubica" - Imaćemo dvadesetak dana i u tom periodu ćemo odigrati seriju prijateljskih utakmica. O protivnicima ne bih još govorio i terminima jer još dogovori traju. Učinićemo sve da se što bolje pripremimo i da spremno dočekamo takmičenje za Ligu šampiona, ali i novu sezonu u koju ulazimo sa velikim ambicijama kao i uvek

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu i Ligu šampiona

Spartak je pripreme za novu sezonu počeo u izmenjenom sastavu jer je do sada plavo – belo jato napustilo šest igračica, dok je ostanak Matićeve takođe pod znakom pitanja.

- Naš cilj je da napravimo ozbiljan tim za predstojeći period i pauzu smo iskoristili oko razgovora o dolasku novih igračica i da sklopimo ekipu koja će da ispuni naše ciljeve i takmičarske ambicije kako na međunarodnoj sceni, tako i u domaćem šampionatu. Ekipu su za sada napustile Anđela Frajtović koja je otišla u Nemački i Anđela Kričak zbog daljeg školovanja prešla je u Ameriku. Tri inostrane igračice više neće braniti boje Spartaka jer su im ugovori istekli i potražiće nove angažmane. Imamo dve igračice sa kojima još nismo definisali šta će biti, a to su Lena Marjanović koja je izrazila želju da promeni sredinu i Tijana Matić naša standardna igračica s kojom treba da razgovaramo. Dolazaka će biti i u narednom periodu će biti poznata imena novih pojačanja – rekao je Boris Arsić.

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za novu sezonu i Ligu šampiona

Kvalifikacije za Ligu šampiona zakazane su za prvu polovinu avgusta u Slovačkoj.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1168

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

zoran arsić

ženski fudbal

boris arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.