Komentara: 8
Pregleda: 4291

Fudbal: Gaćinović više nije šef struke Spartaka

18.11.2020. u 18:47h
Izvor: Subotica.com
Na klupi Fudbalskog kluba "Spartak" došlo je do promena. Vladimir Gaćinović se povukao sa mesta šefa struke, a naslediće ga Vladimir Bauč, njegov prvi saradnik.
Fudbal: Gaćinović više nije šef struke Spartaka

Fudbalski klub "Spartak Ždrepčeva krv" iznenada je ostao bez prvog stratega. Vladimir Gaćinović dosadašnji šef stručnog štaba Subotičana odlučio je da se povuče, te je usledio sporazuman rastanak sa  subotičkim superligašem. Iako je Gaćinović napustio kormilo „golubova“, Spartak nije ostao bez trenera jer će Gaćinovića naslediti njegov prvi saradnik, Vladimir Buač.

- Došlo je do zasićenja i odlučio sam da napravim malu pauzu. Nakon razgovora sa rukovodstvom Spartaka našli smo zajedničko rešenje i rastali se na najlepši način, prijateljski – rekao je Gaćinović - Veliku zahvalnost dugujem svima u Spartak na prelepoj saradnji u protekle tri godine koliko sam proveo u ova dva mandata. Rastanak ni malo nije bio lak, gotovo sa suzama u očima smo se rastali, ali korektno i fer kao što smo i funkcionisali sve vreme.  Subotica i Spartak  su moja druga kuća odakle nosim lepe uspomene i ostaće zauvek u mom srcu.Vreme je bilo da predahnem, a ko zna, možda samo do nekog novog druženja!

Fudbal: Gaćinović više nije šef struke SpartakaGaćinović je u Spartak došao još leta 2017. godine kao asistent Veselinovića, a nakon njegovog odlaska preuzeo je ulogu šefa struke i sa „golubovima“ ostavrio najbolje rezultate u dosadašnjoj istoriji kluba. Igralo je klub sa severa Bačke kvalifikacije za Ligu Evrope, stigao do trećeg kola. Mala rezultatska kriza u domaćem prvenstvu navela je da Gaćinović napravi kratku pauzu. Već u junu 2019. godine umesto Predraga Rogana ponovo je preuzeo kormilo subotičkog superligaša. Prošlu sezonu koju je poremetila pandemija, „golubovi“ su okončali na sedmom mestu. Ove godine krenuli su silovito od starta i nalaze se u društvu vodećih timova, što znači da rezultati nisu razlog za rastanak Gaćinovića i Subotičana.

- Na sastanku sa Vladimirom Gaćinovićem šefom stručnog štaba i Uprave kluba donešena je odluka da se nakon godinu i po dana zajedničkog rada sporazumno prekine dalja saradnja. Vladimir je naš klub preuzeo u veoma delikatnom trenutku u prvom mandatu kada je trajala borba za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a ekipa se nalazila na trećoj poziciji. Na klupi sa njim je izboren plasman na međunarodnu scenu gde smo postigli istorijski uspeh učešćem u trećem kolu kvalifikacija. Na tom putu smo eliminisali slavnu Spartu iz Praga što je uspeh kakav ćemo teško ponoviti – osvrnuo se Nikola Simović, predsednik Spartaka, na prvi mandat Gaćinovića proveden na severu Bačke.

Fudbal: Gaćinović više nije šef struke SpartakaO raskidu saradnje sa Vladimirom Gaćinovićem prvi čovek subotičkog superligaša navodi da su u klub teška srca prihvatili ovaj potez, kao i da je Gaćinović dokazao da se radi o velikom čoveku i vrsnom stručnjaku.

- Kratko smo se rastali prvi put,  prijateljski što je njegov povratak potvrdio. Proteklih godinu i po dana sve je besprekorno funkcionisalo, a naši rezultat i igre su potvrda za to. Gaćinović je imao naše puno poverenje i ovu njegovu odluku da se povuče teško smo prihvatili. Zbog našeg prijateljskog odnosa i svega što je on uradio za ovaj klub, uslišili smo njegov zahtev da dođe do promene šefa struke. Želimo mu mnogo sreće u poslu, a i privatno jer je predivan čovek i uvek su mu vrata Spartaka otvorena  – sumirao je Simović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4291
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.