• Pregleda: 3086

Forum žena SDPS Subotica posetio Gerontološki klub "Centar II"

Saopštenje Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Subotica povodom obeležavanja Međunarodnog dana starijih prenosimo u celosti.
Forum žena SDPS Subotica posetio Gerontološki klub "Centar II"

Međunarodni dan starijih osoba je poseban dan za starije osobe širom sveta. Slogan ovogodišnje kampanje “Osobe 60+   računajte na nas” izabran je sa ciljem  da se skrene pažnja javnosti na činjenicu da će starenje populacije  i populaciona dinamika oblikovati ključne izazove za razvoj sa kojima će se svet  suočiti u 21.veku , da se ukaže javnosti da je uvažavanje demografskih trendova i socijalna inkluzija starijih  osoba od presudne važnosti za kreiranje održive urbane sredine koja promoviše jednakost, blagostanje i prosperitet zajednički za sve građane.

Neobraćanje pažnje na starije osobe znači da se ne obraća pažnja na 20 posto svetske populacije do 2030 godine kada će biti više ljudi starijih od 60 godina nego dece mlađe od 10 godina, pri čemu će te brze promene u starosnoj strukturi pre svega zahvatiti zemlje u razvoju.

“Međunarodni dan starijih je dan kada se prisećamo celokupnog doprinosa starijih osoba u izgradnji savremenog društva i da podsetimo naše društvo da su starije osobe važan resurs svojoj porodici, zajednici i ekonomiji.U našoj stranci imamo veliki broj starijih  koji su veoma aktivni. Starije osobe u urbanim u odnosu na ruralne sredine imaju mogućnosti da se aktivno uključe u život te zajednice i omoguće sebi kvalitetno starenje.Aktivnosti kojima se utiče na unapređenje zdravlja , prevenciji bolesti  i nezgoda kod stajih osoba treba da se organizuju i  sprovode tokom cele godine na nivou lokalne zajednice.” - rekla je Brankica Tešanović, predsednica Foruma žena SDPS Subotica prilikom posete.

Izvor: GrO Socijaldemokratska partija Srbije

povezane teme

6
u prolazu Odgovori
Oho i zene prelecu iz stranke u stranku......
Vesko Odgovori
Bas ste cakane, sto tako vodite racuna o starima, bas kao i vas glavni vođa.
istina Odgovori
Ne crkni magarče do zelene trave .
Poplava i provala cinizma , verovatno zbog iskrenosti nije .
Idu izbori i nadmetanje u lažima počinje .
Pljuštaće obećanja i priča o boljem životu ,moralu i nesebičnosti .
A nakon izbora sve po starom ,po običnim i poštenim građanima .

Političari treba da podignu spomenik naivnosti građana .

AMIN I AMAN DOKLE .
Skrbic Odgovori
Subotica.com pocinje da gubi objektivnost.Sve mi se vise cini da ce postati glasilo gradske vlasti(uostalom oni ih i placaju,zar ne)
safet Odgovori
zenama jE MESTO U KUHINJI A NE U POLITIKI. bavite se domacinstvom kad vam drugo ne ide...
Senad Odgovori
Bravo cure svaka cast
Kamo srece da SDP Srbije ima mogo vise ovakvih zena koje su pre svega casne i postene,koje zive zivot kao prave socijademokrate, skromnost,dobrota i pravednost(sdp).
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.